|
magic_gun
|
 |
« : Mart 30, 2009, 21:03:48 ÖS » |
|
Herkese merhaba bu forumda yeniyim ama son gunlerde kafama takılan bir soru ışareti ile yatıp kalkıyorum.....
Dostumuz olan retro makinalara olan vefa borcumuzu nasıl oderiz.....
ya onları orjinal halınde bırakıp kolleksiyonumuzun nadide bir parcası olarak saklayıp bakıp bakıp gencligimizi hatırlayacaz.....
yada onları gunumuze modifiye edip ustunde cad-cam programları calıstırabilecek hale getirecez ne dersiniz hos olmazmı .....
atari st uzerinde ben boyle bir calısma yapıyorum .... bakalım ne olacak eger sistemi çalıstırabilirsem single core olarak 4,7 ghz lik bir işlemcisi olacak
esenlikler .... m.g.p
|
|
|
|
|
|
Hayal etmeden basaramazsın .. bu makinelerle neler yapabilirsin
|
|
|
|
|
|
Arda
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2009, 21:27:14 ÖS » |
|
ehh benim de benzer isteklerim sonucunda kendime bir ultraportable ama güçlü bir laptop aldım, winuae ile pek de güzel kullanıyorum  Şimdi soru şu, amiga kasasında bir PC mi yoksa PC kasasında bir amiga mı? sanırım ikisi de değil...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magic_gun
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2009, 21:38:13 ÖS » |
|
amiga kasasından bir portable dekstop
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mybee
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2009, 21:51:35 ÖS » |
|
aslında bizim masaları süsleyecek bir alet olabilir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Özay Turay
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2009, 22:08:12 ÖS » |
|
Ben bu nadide bilgisayarların parçalanması taraftarı değilim. Mesela bir C64DTV'yi 1541 içine monte edsek retro ruhuna ters düşmüş olmayız ama bir C64 içine Mini-ITX makine toplayan manyaklar var acayip gıcık oluyorum onlara. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mybee
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2009, 22:10:27 ÖS » |
|
burada parçalama olayı yok bordu ölmüş bir kasanın işlevsel hale dönüştürülmesi söz konusu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Özay Turay
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2009, 22:13:18 ÖS » |
|
O zaman olur. Ama lütfen sağlam cihazlara kıymayalım. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magic_gun
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2009, 22:28:22 ÖS » |
|
arkadaslar merak etmeyin saglam ve calısır sisteme kıyacak kadar cani degilim ve herzaman elimde orjinalide bulunur ama gercekten bir super pc yi amiga yada st icine toplamak ve masamın ustunde herzaman onu kullanmak beni teenage oldugum zamana geri dondurur ve o ruh halime 25 yıl sonrada hissetmemi saglar tesekkurler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
max.damage
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2009, 22:55:41 ÖS » |
|
Mesela amiga icin :
Mini/Nano/Pico-itx + keyrah + A600/A1200 (kasa-klavye) + winuae. Daha da fark yaratir bir sey olmasi icin + catweasel.Orjinele sadik ,cok islevli ,yapim asamasi eglenceli.Bana gore icine alelade bir pc donanimi takmanin ne bir espirisi var ,ne de eglencesi.
|
|
|
|
|
|
Bu kadar mi ?
|
|
|
guru68
Üye

Commodore kurucusu Prof. Dr. Einstein olsaydı...
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2009, 01:09:56 ÖÖ » |
|
kuzu görünümlü kurt yada porsche motorlu vosvos... neden esprisiz ve eğlencesiz??? artısını eksisini sayarsak bence mantıklı geliyor, ama bu arada mutlaka bir dokunulmamışınıda bulundururuz yanısara...
|
|
|
|
|
|
Orijinal Mesaj Sahibi Prof. Dr. Albert Einstein: "Geleceği düşünerek kuşkulanmak yersizdir. Çünkü gelecek, düşünsek de düşünmesek de gelecektir."
|
|
|
|
max.damage
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2009, 09:35:42 ÖÖ » |
|
Say artisini eksisisini de , isigi gorelim biz de.
|
|
|
|
|
|
Bu kadar mi ?
|
|
|
defleppard
Üye

Def LEPPARD
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2009, 10:51:09 ÖÖ » |
|
Modifiye olayını çok düşünen biri olarak bencede içlerini değiştirmek hoş olmaz. Amiga, c64, atari pc kulağa hiç hoş gelmiyor. Ama bunları çeşitli yöntemlerle geliştirmek daha güzel yada tamamen farklı bir kasa tasarımı yapıp amiga vb. gibi monte edebiliriz. Amiga ve bu tarz bilgisayarları etkileyici kılan tabiki dış görünüşü kullanımıdır. Amiga tarzında pc lerde yapılmıştır ama ruh ve isim olmadığı için pek rağbet görmemiştir. Amiga, Atari, c64 şimdiki zamanımızda zaten kullanılır bir anı olarak kalmaz Amiga 1200 le normal bir pc de yaptığnız hemen hemen herşeyi yapmak mümkündür. Şu an kendi evimde pc yok ve Amiga 1200 notebook u kullanıyorum internetede giriyorum işimide görüyor ve herşeyden önemlisi kullandığım bilgisayar bana zevk veriyor..
|
|
|
|
|
|
Amiga 4000 Sıfır Kutusunda:)
Amiga 1200 Ateo Concept Busboard Full Orjinal
|
|
|
|
MeG
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2009, 11:37:50 ÖÖ » |
|
Güzel düşünce (fikir değil, çünkü daha önce örnekleri yapıldı) Saygı duyarım.. Ama kişisel görüşüm ben kıyamam (boş plastik kasaya bile) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mybee
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2009, 13:31:15 ÖS » |
|
magic_gun arkadaşın projesinden uzun süredir haberim var ve ilk çözdüğü konu klavye konusu kasasıda harika olmuş tamamen parçalanmış bir kasadan bunu nasıl çıkardı anlamadım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|