Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetUSB Portlari beni deli ediyor... esrarengiz ve gicik edici...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: USB Portlari beni deli ediyor... esrarengiz ve gicik edici...  (Okunma Sayısı 5197 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.356



Üyelik Bilgileri
« : Nisan 18, 2009, 21:06:33 ÖS »

Yahu arkadaslar bu ne ilk ne de son olacak gibi, bir suru dosyam bozuldu yine. Burada retro disinda bilgisayar sorunlari ile ilgili konu acmak istemezdim ama bir turlu sebebini bulamiyorum ama sanirim bilgisayarim beni deli etmeye calisiyor.

Bilgisayar P4, 2.26Mhz. Isletim sistemim Windows XP. Anakart uzerindeki USB portlarina taktigim seylerin bazen durup dururken baglantisi kesiliveriyor. Hatta XP'de USB porta birsey takip cikartinca cikan ses efekti var ya (ding-dong!) arada sirada USB portlarla hic alakam bile yokken o ses geliyor. Sanirim bir cihaz baglantisini kaybediyor. Bu gun scanner ile belgeler tariyordum, 10 sayfa taradim guzel guzel. Sonra bir anda tak "Scanner bulunamiyor" mesaji geldi. Bazen flashdisk kullanirken bir anda disk yokoluveriyor. Bir kac saniye sonra geri geliyor. Veya gelmiyor.. USB'den bagladigim bir external harddiskim var. Bir gun bir baktim bir suru dosyanin isimleri 8.3 formati haline gelivermis sebepsiz yere. O zamanlar bu USB olayindan da suphelenmeye baslamamistim. Drive bozuluyor sandim, yeni drive aldim. Aynisi 10 gun sonra onda da oldu. Ornegin memrahsinclair.jpg dosyasinin adi MEMRAHS~1.JPG haline geliyordu. Rastgele bir suru dosya bu hale gelmeye baslayinca USB'den suphelendim. Durum ortaya cikinca da anakart'in USB kontroloru bozuk diye karar verip, bir adet PCI'dan baglanan USB 2.0 karti aldim. Uzerinde 4 adet USB port var. Bununla sorun yasamam derken AYNI sorun bunda da olmaya basladi. Ney Bu da neyin nesi simdi derken bu gun de Flash Diskimdeki bir suru onemli dosyanin isimleri 8.3 formatina gelmis. Bu ne yahu?? Bir bilen varsa yardim edebilirse cok sevinirim. Cok tesekkurler.
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2009, 21:10:06 ÖS Gönderen: memrah » Logged
magic_gun
Üye
***
Mesaj Sayısı: 119



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2009, 22:49:43 ÖS »

dostum kolay gelsin / gecmis olsun / aynı sorunu yasadım bazı via chip setlerde oluyor...
bir bios'a  gidip usb config lerini bir kontrol edip
full speed usb 2.0 olarak duruyormu bir bak

eger oyle duruyorsa
vianın sitesinden bu gibi sorunlar ıcin bir yama var ındir
http://www.via.com.tw
http://www.viatech.com   
umarım sorunun çözülür
iyilikler
Logged

Hayal etmeden basaramazsın .. bu makinelerle neler yapabilirsin
fluke
Üye
***
Mesaj Sayısı: 89



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2009, 23:24:38 ÖS »

c: ye autorun ve abidik gubidik dosyalar yazan bulduğu her medyaya atlayan bir worm türüde buna sebep oluyor. gizli dosyalar görünür haldemi ona bak. eğer o funksiyon sakatlanmışsa işin uzun. kolay gelsin. iyilikler (:
Logged

мemrah
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.356



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2009, 02:25:19 ÖÖ »


Arkadaslar onerileriniz icin tesekkurler.

Anlasilan basimi agritacak bu sorun. Kapsamli bir virus aramasi ve http://www.via.com.tw , http://www.viatech.com adreslerine bir ziyaretle baslayalim bakalim... isin sinir bozucu tarafi, su anda yapmam gereken bir suru is var ve ben isleri birakip bilgisayarimin kaprisleri ile ugrasmak zorunda kaliyorum.


Logged
мemrah
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.356



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2009, 04:08:10 ÖÖ »

VIA'nin sitesinde pek elle tutulur bir fix bulamadim ama beni Microsoft'a yonlendirdi. Orada ise bunu buldum: http://support.microsoft.com/kb/892050/en-us

Bu hotfix'i indirip yukledim. Bir faydasi oldumu bilmiyorum ama simdilik test asamasindayim.

Bir de su oluyor: Portlarimin da bagladigim cihazlarin da USB 2.0 oldugundan emin olmama ragmen her baglanti yapisimda "Bu cihaz daha hizli calisabilir, bunu USB 2.0 portuna takin" sekline uyari mesaji aliyorum..
Logged
tabu
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 1.005



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2009, 09:07:48 ÖÖ »

pc lerin alayı salak cihaz zaten. Halen amiga ve PPC mac gibi stabil bişi yapmaya çalışıyolar olmuyo.Bu 2 makinanın laneti var bence PC üstünde
Logged

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Arda
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.326


I'm *the* guy from Argleton


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2009, 12:25:47 ÖS »

VIA'nin sitesinde pek elle tutulur bir fix bulamadim..

...

Bir de su oluyor: Portlarimin da bagladigim cihazlarin da USB 2.0 oldugundan emin olmama ragmen her baglanti yapisimda "Bu cihaz daha hizli calisabilir, bunu USB 2.0 portuna takin" sekline uyari mesaji aliyorum..

1. Anakartının BIOS update'ini mutlaka yap. NV çipsetli anakartlarda bile ciddi USB sorunları var, basit bir BIOS update ile hallediliyor.

2. Fakat sen ekstra I/O kart alıp takmana karşın sorun sürüyorsa olay Power ile alakalı gibi. Usb portuna takılan her aygıta 5v güç beslemesi gerekiyor ve minimum 15watt maximum 60watt güç harcanıyor. Takılan aygıt enerji harcamasa bile (cep telefonu vs.) Bus'ın kendisi boşta 2.5 watt çekiyor. Eğer everest, codegen gibi çakma psu kullanıyorsan bu seçeneği de gözden geçirmelisin. Ben en son ekran kartımı haşat ettikten sonra gidip kendime thermaltake psu almıştım. O günden beri hiç sorunum yok.

3. Her usb port 2.0 olmuyor. Benim anakartımda da benzer sorun var. anakartın üzerinde USB1 ve USB2 isminde iki soket vardı, elimdeki usb portları bunlara takıp kasada 6 port kullanır hale geldim. Fakat USB1 soketi 2.0 iken, USB2 soketi 1.1 çıktı. Neden böyle bir fark var anlamasamda durum bu.

4. Aygıt yöntecisisinde çakışan sürücüleri hallet,dikkat sürücü disketleri gerecek, baştan gerekli ve doğru driverleri download edip kurup test etmeni tavsiye ederim:
(senin bir usta kullanıcı olduğunu varsarak bunları anlatıyorum, neden bahsettiğimi anlamadıysan atla bu aşamayı)
başlat >çalıştır.. > cmd [enter]
set DEVMGR_SHOW_DETAILS=1
set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1
start devmgmt.msc
aygıt yöneticisi açılacak, Görünüm > Gizli aygıtları göster
tüm Imaging (görüntüleme) aygıtlarını ve USB aygıtlarını ayrıca tüm bilinmeyen aygıtları sil. USB bağdaştırıcılarını da sil. sistemde driver kalmayacak, tertemiz ama usb'den bi haber bir sistemin kalacak.

Tüm Oem driverleri sil:

cd \windows\inf
ren infcache.1 *.old
ren oem*.inf *.old
del C:\windows\setupapi.log

Registry'i aç
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Enum\USB
anahtarında VID ile başlayan (klavye mouse dışındaki) tüm girdileri sil. Eğer silemiyorsan sağ klik yap, "izinler"i aç. Her kullanıcıya tam kontrol izni ver, sonra sil.

bilgisayarı kapat. fişini çek, power düğmesine bas, 20 saniye bekle, yunuslara bir iki balık at, başlat. Windows yeni aygıtlar bulup driverleri baştan yükleyecek. Br nevi küçük format. driver cd'lerini besle, işlem bitince tahminen aynı problemler geri gelecek, yukarıdaki maddeleri de yaptıysan GG'dan yeni bir anakart al.



Logged

мemrah
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.356



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2009, 12:33:14 ÖS »

Arda, detayli mesajin icin tesekkurler. Dediklerini yapacagim. Sonucu yazarim. Benim de aklima PSU geldigi icin ben de gidip kaliteli bir PSU aldim zaten bir hafta once. Ama ne yazik ki hic bir degisiklik olmadi. Dediklerini bir yapayim bakalim bir gelisme olacakmi. Bir de aklima gelen Linux'tan acip bakacagim acaba Linux'ta da portlar 1.1 olarak mi gorunuyor. Oyle ise en azindan donanim sorunu oldugu ortaya cikar.
Anakarttaki tum header'lerin 2.0 olmayabilecegini ben de tahmin ediyorum ama sonradan taktigim ve tum portlarinin 2.0 oldugu kutusunun uzerinde dev gibi yazan PCI kart uzerindeki portlar da 1.1 olarak gorunuyor.

Dedigim gibi benim sinir oldugum sey de, benim su anda bununla ugrasacak vaktim yok, is yetistirmeye calisiyorum, ama ugrasmazsam da bir bir flashdiskimdeki dosyalar cortlamaya basladi.

Aslinda elimde baska bir Socket478 anakart var zaten ama onu takmak 2 saatimi alir. Sonra bir de Windows calismazsa ve bastan Windows ve tum programlarimi kurmam gerekirse offff, o zaman iste pencereden atarim herhalde kasayi

Detayli mesajin icin tekrar tesekkurler. Simdi ise koyulayim, dediklerini bir deneyeyim.
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2009, 12:37:05 ÖS Gönderen: memrah » Logged
мemrah
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.356



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2009, 19:53:39 ÖS »

Denilenlerin tumunu yaptim, simdi deneme surecindeyim. Bu tur problemlerin en sevmedigim tarafi da bu. Ya problem vardir ya yoktur turunde bir sorun degil. Ne zaman olacak belli degil. Olacak mi belli degil. 10 saat olmaz sonra da olabilir. Bakalim ne olacak. Bol bol USB kullaniyorum...
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: