PC'den transfer yapmanın direk bir yolu yok. Dolaylı bir transfer yöntemi var. O da ses kartının lineout ya da ses çıkışını spectrum'un ear soketine girmek. Mono bir jack kullanırsan daha iyi olur. Mono jack yoksa LR kısadevre etmelisin.
Sonra
http://www.worldofspectrum.org/infoseek.cgi adresini kullanarak oyunları TAP,TZX, CSW ya da VOC formatında çekerek bilgisayarına kaydedersin.
Yöntem 1:
Sonra Spectaculator, ZxSpin, Realspeccy gibi iyi emulatörler yardımıyla (
emülatörün "Loading Noise" ayarını açarak yüklenme sırasında ses çıkarmasını sağlamalısın) kasetleri oynatabilirsin.
Seçtiğin emülatörün Tape Browser özelliği olmasına dikkat et. Böylece kasedi istediğin yerde durdurup başlatabilirsin.
Emulatörün otomatik loading, flash loading, edge loading, fast loading özelliklerini kapatmalısın.
Emulatorü senin makinenle aynı moda getirmek yardımcı olabilir. 48K modunda emülatörler yüklendiğinde teybi durdururlar. Böylece yerini kaybetmezsin.
Sonra emülatörü açıp, içine bir tercihen TZX sürüklersin. Emulatör beklemedeyken, spectrumu açıp LOAD "" (J ve symbolshift+p) yazar enter'a basarsın.
Aynı işlemi emulatöre de yapıp tape browser'dan play e basarsın.
Yüklenirken 3-4 dakika beklersin. Sonra eğlenirsin

Yöntem 2:
daha önce
başka bir başlıkta anlattığım gibi, tap2wav kullanarak TZX ve TAP dosyalarını tek tek wav formatına çevirir, ardından bınları bir AudioCD'ye yazarsın. Bir cd/dvd player kullanarak line out çıkışını speccy'e ear'den bağlar, yukarıda anlattığım şekilde LOAD "" yöntemiyle yüklersin.
yöntem 3:
Wintzx kullanarak TZX/TAP dosyalarını PC'den çalarken, yine bir kablo aracılığıyla PC speaker out/line out'dan çıkıp Speccy'nin Ear girişine takarsın. Speccy'den LOAD "" komutunu verip enter'a bastıktan sonra wintzx'den dosyayı oynatmaya başlarsın.
Yöntem 4:
220 Euro verir, bir divide ve 4 GB'lık bir CF kart alırsın. CF kart'a windowstan bütün arşivini kopyalarsın. DivIDE'yi makinaya takar, tek bir komutla anında yükleyebilirsin.
--
Ben SPECTACULATOR kullanarak yüklüyorum demo ve oyunları. Bunun için yaptığım bir kablo var fakat PC'nin Lineout çıkışı yeteri kadar ses üretmiyor. Ben de bilgisayar için kullanılan kolonlarımın anfisini kullanıyorum. Neyseki kolonların üzerinde kulaklık çıkışı mevcut. Kulaklık çıkışından sesi de neredeyse sonuna kadar açarak problemsiz aktarma yapıyorum.
Geçtiğimiz gün salondaki büyük tv'ye bağlamak istedim. Speccyle beraber koca PC'yi salona taşımak istemediğim için, 20 kadar oyunu bir audio cd'ye attım. DVD oynatıcım mp3 ve ve hatta ac3/mpega4 çalıyor olduğu halde, sıkıştırma algoritmalarının spectrum sinyallerini uçurduğu bilindiğinden dolayı wav yapıp audio cd'ye yazmak daha eğlenceli geldi. Üstelik cd'nin üzerine eskiden kasetlerin üzerine çiziktirdiğim cinsten bir liste de yazdım. Nostalji yaşadım. Sonra yine lineout'dan bağladım, neyse ki anfiye gerek kalmadı. Mükemmel bir şekilde yükledim. Özellikle turbo loading olanları test ettim problem yaşamadım.