Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1084 Monitor.  (Okunma Sayısı 7071 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 11, 2009, 18:04:28 ÖS »

Elimde kozmetik acidan cok iyi bir 1084 var.Amiga uzerinde pek kullanmiyorum fakat her bir seye uyabilmesi bakimindan el altinda tutuyorum (Gonul 1438 de sever fakat o artik Blasterreal'e aittir).

Simdi ,bu guzelligin yasi ile birlikte gelen bir "renk" sorunu var. Renkler ne yazik ki canliligini yitirmis vaziyette.Belki ben cok buyutuyorum ama bu kacinilmaz son ,olacak elbet.Merak ettigim konu su ; Bu kasaya uygun taze crt ayarlayabilirmiyim ? Varmidir bu isin yol yordami ?

Bu kadar mi ?
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2009, 19:53:24 ÖS »

Kasaya uygun CRT derken, sadece tup mu tamamen tup, devre, vs tum elektronik aksami atip yenisi mi?

Bende de bozuk bir tane var, o kadar cok tamirci tamirci sirtlayip gezdirdim ama goren tamirci sanki cok acayip birsey teklif etmisim gibi "yooo olmaaaz, ugrasamam ben onunlaaa" dedi... bakiniz : http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=2955.0

Renklerin canliligini yitirmesi tup ile ilgili bir sorun olmayabilir. Goruntu Keskinligini yitirdi desen veya sonuna kadar parlakligi aciyorum ama goruntu yeterince parlak degil desen tamam da, renklerin canliligi (saturation) tup disinda bir sorun olabilir diye dusunduruyor bana
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2009, 19:57:47 ÖS Gönderen: memrah » Logged
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2009, 20:14:11 ÖS »

Yok ,parlaklik fena degil.Ama devre karti alakali olabilir renk konusu.Eh parlaklikta gidecek bir gun.Her halukarda tamirciye el surdurmem.Sevmiyorum alete yaptiklari muameleleri.

Ben total bir conversion anlaminda merak ettim.

Bu kadar mi ?
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2009, 20:36:10 ÖS »

Total conversion! Gecenlerde benim de aklima aynisi geldi soyle ki, eger yukarida verdigim linki okuduysan, 1084'u tamir ettiremeyince, gidip bir adet 37 ekran scart televizyon aldim arcelik marka. Kullanmak istedigim bilgisayar (Sinclair) ile gayet guzel calisti ancak hic yakismadi masanin uzerine. Pek super bir tasarimi yok zaten. Ustune ustluk gri kasasi var ki ben gri renkli elektronik aletleri pek sevmem. Cok cakma bir goruntu oldu bilgisayar ile. Tum retro havasini bozdu olayin. Ben de bir iki gundur bendeki 1084'u tamamen bosaltip kasasina bu arcelik'in ic organlarini koyabilirmiyim diye bir fikir uzerinde biraz dusundum ama pek kolay olmaz gibi. PCB yerleri, vida deliklerinin yerleri, soketlerin yerleri, tupun arka (boyun) uzunlugu vs gibi o kadar cok degisken var ki.. sonuc ne denli saglikli ve duzgun gorunuslu olur mechul.
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2009, 20:44:53 ÖS Gönderen: memrah » Logged
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2009, 20:42:14 ÖS »

O sinir harbini takip etmistim.Evet ,ben de pek hoslanmiyorum metalik seylerden.Bazen 600 ve ps2 icin kullansamda hosuma gidiyor komoder olmasi.Bir gun gaza gelip ugrasmaya karar verirsen bana da haber ver.Acikcasi benim de gozume pek akla yatkin gelmiyor ya.

Bu kadar mi ?
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2009, 20:44:57 ÖS »

Eger kesinlikle tamirciye el surdurmem diyorsan, icini bosaltip toptan modifiye etmeye de kiyamazsin gibi geliyor bana. Belki en mantiklisi bu renk sorunu cok rahatsiz edici derecede degilse bu sekilde kullanmaya devam etmen ta ki rahatsiz edici boyuta ulasana veya tumden bozulana kadar. Sen hangi girisi kullaniyorsun? RGB disindaki girisler icin renk ayarini arttirinca renk canliliginin artmasi gerek. Yeterli olmuyor mu? Bir de sendeki 1084 hangi kasa?
P kasa mi D kasa mi? Nedense P kasa bana daha retro havasi veriyor. Daha eski model oldugu icindir herhalde. Bendeki bozuk olan 1989 yapimiymis mesela. Tam 20 yillik bir hurda

Bundan : https://www.hood.de/img/full/1601/16011368.jpg
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2009, 20:46:28 ÖS Gönderen: memrah » Logged
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2009, 20:53:48 ÖS »

Bende ki 1084S-P2. Ayrica tespit dogru ,kiyamam Ayarlanabilir her yeri kontak sprey ile temizleyip detayli bir deneme yaptim fakat nafile.Son nefesini vermesini beklemek sanirim en mantiklisi.
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2009, 21:36:20 ÖS Gönderen: max_damage » Logged

Bu kadar mi ?
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: