Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tabu'ya Dikkat !!!  (Okunma Sayısı 24884 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
child_tea
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 16, 2009, 03:12:35 ÖÖ »

Tamir etmek bahanesiyle aldığı 1571'im için 1 seneden fazla süren yazışmam. Yollamıyor. Buyrun.

tabu
Üye

« Gönderilen: child_tea : Mart 21, 2008, 18:15:01 ÖS »

Hüseyin alkan

Aras kargo saydam caddesi şubesi...

« Gönderilen: child_tea : Mart 24, 2008, 08:59:03 ÖÖ »

gerek yok kabloya bende var

« Gönderilen: child_tea : Nisan 03, 2008, 00:16:55 ÖÖ »

Atölyeyi yeniden kurdum bu hafta bakacam aklımda

« Gönderilen: child_tea : Mayıs 02, 2008, 16:59:14 ÖS »

şimdi gaziantepteyim dönünce bakacam...

« Gönderilen: child_tea : Haziran 14, 2008, 21:29:58 ÖS »

büyük ihtimal hafta içi veriyom kargoya. Bana kargo adresi yolla buraya...

« Gönderilen: child_tea : Temmuz 21, 2008, 08:25:31 ÖÖ »

yaw bu ara prodüksiyon işlerim vardı kusura bakma bu hafta yollicam...

« Gönderilen: child_tea : Ocak 03, 2009, 21:37:42 ÖS »

bu hafta halledecem bu bebek yüzünden atölyeye giremez olmuştum biraz

« Gönderilen: child_tea : Nisan 29, 2009, 02:41:40 ÖÖ »

bu hafta çözecem senin işi, bana kargo bilgilerini mesaj at...
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2009, 08:30:53 ÖÖ Gönderen: child_tea » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2009, 08:46:23 ÖÖ »

@child_tea:

Tabu yıllardır forumlardan tanıdığımız bildiğimiz bir kişi. Bir çok arkadaşla da birebir tanışıklığı, forumdan daha derin dostlukları vardır.

Aynı zamanda aldığı tamir işlerini vaktinde bitirememe huyu da ünlüdür (malesef). Haksız değilsin. Ben de benzer şeyler yaşadığım için durumunu anlayabiliyorum. Ama üzerine yatma bir durum olduğunu zannetmiyorum.

Umarım durum tatlıya bağlanır.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2009, 13:22:11 ÖS »

Tabu'nun eli ağırdır, hemen herkesinde kendisinde cihazı olduğu içinde hem işleri, hem bu cihazlarla uğraşması zaman alıyor olabilir...Ama söylediğiniz gibi biri değildir...

Eğer 1571 sürücünüz elinize geçmezse, ben size Tabu'nun yerine bir 1571 veririm....  Böyle iddialı ve ağır sözler söylemenin anlamı yok... Üç kuruşluk cihazlar için birbirimizi kırmayalım...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2009, 13:42:03 ÖS »

Adı: child_tea
Üyelik Seviyesi: Yeni Üye

Adı: tabu
Üyelik Seviyesi: Üye

Yorumsuz...

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2009, 14:11:16 ÖS »

Bu yazılanlardan yanlış sonuç çıkartmakta mümkün... Yani "daha yeni bir kullanıcı eleştiri getiremez" sonucu çıkartacak olanlar varsa yanılıyorlar.(Özay Turay sanırım bunu demek istemiyor, ama böyle algılayanlarda olabilir)

Hepimiz hata yapabiliriz... Bazen kral çıplak denilecek pozisyonlarda olabilir. Childe Tea'nin tepkisini anlamak mümkün olabilir...Ama birazcık aşırıya kaçmış ve tabu'yu çok tanımadığından kaynaklanan bir yanılsama olmuş sanırım....

Forumda aktif olan hemen hemen herkesin neredeyse tabuda bişeyleri vardır şu anda Hatta geçenlerde espriye bile konu olmuştu... Endişe etmene gerek yok Child_tea, tabudan cihazın geri dönecektir...Dönmese bile sana yerine 1571 ayarlarız...Kaybolmaz, yok olmaz cihazın...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2009, 14:28:59 ÖS »

Daha yeniden ziyade daha az paylaşım yapmış demek daha uygun olur herhalde. Tabu arkadaşımız gerek bu forumda gerek diğer forumlarda kendini ispatlamış, güvenilir olduğunu kanıtlamıştır. Ben bu yazılanların bir anlık sinirle yazıldığını ve arkadaşımızın daha sonra pişman olacağını düşünüyorum.

Not: Mesaj sayılarını yazmaktaki amacım tabu'nun paylaşımcılığını göstermekti. Forumda tabi ki herkesin eşit söz hakkı vardır. Ancak unutulmamalıdır ki forum ortamlarında kişiler yazdıklarından karakterleri hakkında farkında olmadan bilgi verirler. Bu kadar mesaj da sanırım bir kişiyi tanımış olmak için yeterlidir.

Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2009, 14:29:39 ÖS »

Benim de kendisinde 2 adet c64,2 adet de sinclair zx boardlarım var ve KASIM 2007'de 1 hafta kadar sürecek (!) bir tamir aşaması için kargoya vermiştim. Hatta birkaç kere de forumdaki başlıklarda da alakasız olsa da özel mesajlarına bakmasını yazmıştım,çünkü tekrar tekrar mesajlaştık.Durum aynı yani.

Elinin ağır olması iyi niyetle anlaşılabilir ama bu kadar ağır olması da biraz sorumsuzluğun göstergesidir bence.Yine de kimsenin bozuk anakartlara tenezzül edeceğini sanmam,art niyet aramıyorum ama durum ciddi sinir bozucu.Çünkü ben kendisinin ihtiyacına onun bana yaptığı muameleyi yapmadım,yapmam da.

Umarım artniyetle yapmadığı şeylere insanların bazen tahammül etmekte zorlandığını biraz da olsa anlar.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2009, 15:57:56 ÖS »

tabu bari bu hafta gir de atölyeye milletin cihazları gönder, retrocu hassas insandır, sapıtır, kendini kaybeder, spectrum'un vidası için adam öldürür, bak çoluğun çocuğun var, tehlikeli işler bunlar.

Hem amiganın beyne etkisini biliyoruz...

@Child_tea: Anlıyorum, biri seni kazıklıyor sanıyorsun, ama hiçbir şekilde ürününün üstüne yatma hakkında bir mesaj atmamış birine dolandırıcı demek ayıptır. Eğer bunu tabu'yu kızdırıp "lanet olsun al makineni" dedirtmek için yaptıysan da yanlış. Tabu'yu çok tanımam ama bizden biridir, bahsettiğin tavırda biri hiç değildir.

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2009, 16:03:47 ÖS »

Tabu benim de 1571'imi aldı, üzerinden kaç ergenekon dalgası geçti, bi türlü geri göndermedi (çaktırma tabu).
LW3D'nin bu konuda bana da yardımcı olmasını bekliyorum.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2009, 16:16:39 ÖS »

Tabu benim de 1571'imi aldı, üzerinden kaç ergenekon dalgası geçti, bi türlü geri göndermedi (çaktırma tabu).
LW3D'nin bu konuda bana da yardımcı olmasını bekliyorum.

Gökhan herkes Alp gibi uyanıklık yapmaya kalkarsa gitti senin Bilgisayar Müzesi.

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2009, 17:12:20 ÖS »

Slm gençler CommodoreFan askerde olduğu için onun cihazlarını ertelediğim doğrudur halen kargo paketinde.child_tea arkadaşımızında halen kargo halinde açıp, çalıştırıp,tamir edipte ''üstüne yatmaya'' yeltendiğim cihazlardan 2 şer 3 er tane var bende herkez bilir.Bu 1 sene içerisinde açık olan prodüksiyon ve amiga servis dükkanımı kapadığımıda bilir herkez.Malların çoğu emanet bir depoda kaldı 6 ay boyunca bakamadım daha sonra araya yeni doğan bebek geldi ki olanlar bilir hiç bir işe 2 3 saat yoğunlaşamazsınız,tamir işleride sabır ve dikkat gerektirir bilirsiniz. Ben bu 2 arkadaşın yazdığına sadece gülüyorum,aksattığım eleştirisi hariç...Tamirlerdende cüzi bir ücret aldığımıda bilirsiniz bu işi severek yaptığım için aksi taktirde hiç göndermeyin derdim...Nasıl biri olduğumu çok merak edenler forumdan, LW3D,Dewilish,özkano,MeG,MagicAmiga,modelist,max_damage,Rtuk ve coze ye danışabilirler bana özelden kargo bilgisini girmeleri yeter,1 2 gece uykusuz kalıp halledim bari.

1 kişinin demesiyle forumdan atılacaksam, gerek yok ben kendimi silerim
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2009, 17:21:04 ÖS Gönderen: tabu » Logged

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2009, 18:16:45 ÖS »

Sözkonusu cihazlar daha kargosuna bile müdahale olmamış toz olmasın diye Sol alt köşedeki..
Buna benzer bi durumda geçen sene olmuştu,elemanın biri 80 ytl 1200 den alacağı vardı sekreter söylemeyince unutmuşum hatırlarsanız.Neyse onu hallettik ama o arkadaşda bana daışmadan ileri geri mesajlar yazmıştı foruma...

* DSC_2036.JPG (77.77 KB, 800x537 - Görüntüleme: 1583 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2009, 18:18:33 ÖS Gönderen: tabu » Logged

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
"jacknife"
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2009, 18:38:31 ÖS »

yav kala kala bunlar mı kaldı elinde neydi senin zemin kattaki dükkan,malzemeden yürüyemiyorduk

SAM460EX/1.2 ghz+ AmigaOS4.1FE
Amiga1200-TerribleFire 060
Commodore 64 +1541 ultimate2

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2009, 18:47:22 ÖS »

tabuya kefilim her konuda
kendisi çok degerli vaktini bana ayırıp ps2 oyunları yollamıştır bana
ısrarla bari boş dvdlerin parasını vereyim dedigimde kabul etmedigi gibi
60-70 adette 5.25 ve 1 adet 1.3 amiga kickstart çipi gönderip para önermeme ragmen önemli degil diyerek bu işleri para için degil retro ruhu için yaptıgını ispatlamıştır.
arkadaşı kınıyorum bu yazdıkları için...
bu cihazları tamir edenler yok denecek kadar az
böyle sevecen bir abimiz varken kırmamamız gerekir.
takdir edersinizki hayat c64 amigadan ibaret degil ve herkesin bir şekilde yaşantısı devam ediyor.
kendisinin bebegi olmuştur(ALLAH analı babalı büyütsün)
işlerin yogunlugu+bebek+dükkan kapanması+birazda agırlık geç kalmış olabilir.
bende 1 arkadaştan söz verdigi üzere birşeyler beklemekteyim.
eee SABREDEN DERVİŞ MURADINA ERMİŞ derler Kahkaha

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2009, 19:42:26 ÖS »

Tabu,yazdığım mesaja gülebilirsin,problem değil.

Çünkü artniyetli olmadığını,hiç kimsenin de 20-25 yıllık,üstelik de bozuk anakartlara tenezzül etmeyeceğini yazdım.Zaten gerek telefon,gerek msn yazışmalarımızdan da bu yapıda bir insan olmadığını kesin biliyorum,yani bunu kastetmedim.

Ama kartları askerden birkaç ay önce göndermiştim bu bir,askerde de izne geleceğim zaman mesajlaşmıştık yine pazartesi yollayacağını yazmıştın,kargoya gittiğimde tabi ki birşey gelmemişti bu iki.
(Aradan da rahat 1 yıl geçmişti ve mesajda artık kartları bozuk olsalar da burada yaptıracağımı söyleyerek istemiştim) yine gelmedi ve yine ses çıkarmadım belki müsait değilsindir diye.

Burada önemli olan karşıdaki insana verilen önemden başka birşey değil.Bugün yarın,bugün yarın.
Senin tek bir telefonun beni hemen harekete geçirmişti Yazıcıoğlu iş hanına doğru,çünkü isteğine önem vermiştim.Yani bir iş ya yapılır ya yapılmaz,yapılabilecek olan söylenir,mantık basit.

Bir bahane olabilir,iki de olur ama üç dört ve seri halinde gidiyorsa önemsenmemenin işaretidir ki bu da benim tarzım değil.Yani yok forumdan atmak yok birşeylerin üstüne yatmak,bunlar çiğ olaylar,vurgulamak istediğim sorumsuzluğundu.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: