Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 500 plus sorunu  (Okunma Sayısı 29310 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mayıs 21, 2009, 16:56:59 ÖS »

Onlar problemli insanlar Badsector hocam.Fazla insan canlisi ve herkesi dikkate alinir bir muhattap olarak goruyorlar.Maksatlari belli ,bir retro sever daha gelsin ,forum senlensin.

A500'un bir problemi var fakat teknik bir bicimde anlatmaktan uzaksin. Sanirim "teknik arguman kullandim ,super anlattim" saniyorsun.Alakasi yok ,kose basinda ki bir bilgisayarci kadar teknik olmus.Fotograf istiyorsun ki ,bu da ugrastigin alet hakkinda zerre kadar bilgin olmadigini gosteriyor.Buna ragmen burada ki adamlarin bilgi seviyesini sorguluyorsun.Cok ironik bir durum.

Bizim hatamiz su ; +Rep forumlarina yakisir bir mesaji yukari tasimis olduk.

Bu kadar mi ?
Badsector
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Mayıs 21, 2009, 21:33:54 ÖS »

Durum öyle gösteriyorki biz bu işi anca tabuya göndererek halletcez artık uzun zaman sıra gelirse yapılır. Tabu abi işlerin yoğun olmadığı zaman bana bir ara söylersin bende gönderirim.
Tekrar ocağına düştük allah sonumuzu hayırlı etsin
Badsector
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Mayıs 21, 2009, 21:59:45 ÖS »

1488 ve 1489 entegreleri ısınmıyor.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2009, 01:00:26 ÖÖ »

demekki pek bilgili arkadaş yok bu forumda en iyisi amiga.org gerisi yalan ... bende baya bilgili kişi var sandım forumda boşunamı kayıt olduk acaba ?

<gizli bilgidir> görmek için buraya klikleyiniz.
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2009, 19:37:59 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 22, 2009, 08:57:01 ÖÖ »

Ben Amiga konusunda, özellikle donanımı konusunda usta olduğumu düşünmüyorum. Fakat en kral donanım bilgisinde olsam da bu üslupta birisine cevap dahi vermem.

Bilgisayar sektöründe donanım konusunda uzun sayılabilecek bir süre çalıştım. Bu arkadaş gibi çok insan gördüm. Herşeyi bildiğini zannedipte hiçbirşey bilmediğini direk belli ediyor.

Son olarak bir alıntıyla devam edicem:

Alıntı
Çeşitli ortamlardaki çeşitli kültür, sosyal, ekonomik ve mevki konumundaki insanlarla münasebetlerden, insanların dört kısma ayrıldığını görür. Bunlar;

1 - Bildiğini bilenler,
2 - Bildiğini bilmeyenler,
3 - Bilmediğini bilenler,
4 - Bilmediğini bilmeyenler.

1 - Bunlardan bildiğini bilenler; Hataya düşmeyenler, konumunu, yetkisini, bilgi ve görgüsünü idrak edip hareketlerinde ölçülü, saygılı, otoriter, hülasa olarak yaptığını, yapması gerektiği gibi yapanlardır. Art niyetlilik müstesna bunlardan zarar hasıl olmaz, daima her ortamda yararlı şahsiyetlerdir.

2 - Bildiğini bilmeyenler; ise iki grupta ele alınmalıdır. Bir kısmı iyi niyetli, konularında bilgi sahibi ve deneyimli olmalarına rağmen çekingenlik, cesaretsizlik ve baskı ya da önceki deneyimlerinden ötürü bilgisini ortaya koyamaz. Bunları teşvik etmek suretiyle aktif hale getirmek, yararlanmak daima mümkündür. Bunlar da olumlu zümredir. Diğer kısım ise bildiğini şu ya da bu nedenle bilmeyendir. Daha doğrusu bildiğini bilmemezliğe vurur. Bildiğini işine gelirse bilir, işine gelmezse bilmez. Bunlara bildiğini bildirmek gerekir.

3 - Bilmediğini bilenler; Aslında art niyetten uzak, eksik ve kusurlarını bilip kabullenenlerdir. Eğitilirse, öğretilirse, yönlendirilirse yararlı olurlar. Kısacası bunlar haddini bilen kişilerdir, ukalalık etmez, burunlarını rastgele sağa sola sokmazlar.

4 - Bilmediğini bilmeyenlere gelince; İşte asıl sorun yaratanlar bunlar olsa gerek. Bilmeden konuşur, bilmeden yapar, tabiatıyla neticesine de katlanır. Hani bir fıkradır söylenir. Bir papağan ile bir ayı uçakta seyahat ederler, papağan tabiatında olduğu üzere yanından geçen hostesin kalçasını gagalar. Ayı geri duru mu, o da çimdik atar, hostes görmemezlikten gelir. Hostesin bir daha ki geçişinde de aynı hareket yapılır, bir üçüncü harekete tahammül edemeyen hostes pilota şikayet eder, pilot yardımcısıyla gelir ve önce papağanı kolayca dışarı atarlar, epey uğraş sonucu ayıyı da atarlar dışarı, rahatça havada uçan papağan, ayının hızla aşağı düştüğünü görünce ayıya neden uçmadığını sorar, ayı uçamadığını söyler. O zaman papağan ayıya; “Be ahmak madem uçmasını bilmiyorsun, ne diye hostese çimdik atarsın?” diye çekişir. İşte bizim bilmediğini bilmeyenlerde hem bilmezler, hem de bilmiş geçinerek birçok halt işlerler. Birçok olumsuz hallerde bilmemelerini mazeret olarak öne sürerler, sanki meziyetmiş gibi bilmemezliği can simidi kullanırlar.

Herkes kendisini bir tartsın da ona göre başkalarına ukalalık yapsın. Bir ortama giriş yapmak yetmez, oraya ait olmak istiyorsan kendini sevdireceksin. Bunun yolu da başkalarını sevmekten geçer.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mayıs 22, 2009, 11:38:03 ÖÖ »

05:11'de sorusunu sorup, 09:14'de sitem eden biri bence cevabı ve ilgiyi hak etmiyor. Bu kişisel bir görüş ve tavırım...

Silinme konusuna gelince, bu forumdan 3-4 yıl içinde silinen insan sayısı 1 elin parmağını geçmez... Burada bilgili adam yok, şuraya gideyim diyen sensin ve senin isteğine saygı duyup, bence bir an önce git diyorum...

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mayıs 22, 2009, 12:10:07 ÖS »

ha bu arada yukarıda yazdığım şeyi evinizde denemeyin. Nolur nolmaz uyarayım da...

Badsector
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Mayıs 22, 2009, 15:28:31 ÖS »

Arda saol bilgiler için ama pembe renk çıktı bu ne anlama geldiğini bilen varmıdır ? Toz pembe rengi ne anlama gelir.

Ben hiç bir şey bildiğimi sanmıyorum ama Birşey bildiğini sanan çok bilmiş insan değilim zaten olsaydım bunu yazardım.

İçimizde onu iddaa eden ama hiç bir şeyden anlamayan bir çok insan  hayatın her dalında var.

Bir çoğu zaten patron yada genel müdürlük makamında kaldıki gerçek bilgili insanlar ne yazıkki bizim toplumda üst makamlarda olamıyor ne yazıkki.

Dürüst insanın bu dünyada hiç bir zaman yeri olmadı olamazda.Gerçekler ne yazıkki böyle buna inanmak zorunda değilsiniz hayatı nasıl görüyorsanız o sizin doğrularınızdır.

Son söz : Kimin ne bildiğini hiç biriniz bilemezsiniz...Ummadığınız taş baş yorar
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2009, 15:39:01 ÖS Gönderen: Badsector » Logged
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mayıs 22, 2009, 15:43:22 ÖS »

evinizde denemeyin.

Pembe rengin ne anlama geldiğini söylememişsin Arda. Ayrıca arkadaş evde değilmiş anladığım kadarıyla.
Badsector
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Mayıs 22, 2009, 17:05:12 ÖS »

Herkes bir şeyler yazıyor bu konuda çoğunuzun tamir hakkında pek bilgisi yok. Kulaktan dolma pratik olarak sağdan soldan duyduklarınızla
cevap veriyorsunuz çünkü ezbere dayalı elektronik camiasında her sorunun bir karşılığı tüm elektronikçilerde vardır.
Bir kitapçık vardır illaki o kitapçığa göre sorunların cevapları vardır.
Ama o kitapçıkta olmayan bazı sorunları zaten pekde fazla tamir edebilecek insan yoktur.
İçinizde illaki iyi derecede elektronik bilen kişiler vardır ama kenilerini her zaman geri planda tutuyorlar.

Mesaj yazanlara gelince boş şeyler yazmayın biliyorsanız yazın bilmiyorsanız forumu kirletmeyin rica ediyorum.

Ayrıca arda beye teşekkür ederim verdiği bilgiden dolayı.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mayıs 22, 2009, 17:12:56 ÖS »

Arda Bey Harikasınız... En akıllıcasını siz yapmışsıniz Zekanıza hayran kaldim... arkadasinda bilgi seviyesine de 8yıldir donanım teknisyeniyim. ama Gary ile Denise'in yerini ben değiştiremezdim... o yüzden arkadaşın
bilgisine laf söyleyenler kendisini bi gözden geçirsin Özellikle siz Özay bey uzun zamandır bu form'da bu kadar eğlenmemiştim... teşekkürler teşekürler

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mayıs 22, 2009, 17:20:52 ÖS »

Arda senin mesajına dikkat etmemişim ben. Çok zekice gerçekten.

İşin komik yanı arkadaşın bunu ciddiye alıp yaptım pembe çıktı demesi.

Canım da çok balık çekti şimdi durup duruken.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Badsector
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Mayıs 22, 2009, 17:21:02 ÖS »

Merak etmeyin hepinizin bilgisini bir şekilde ölçecez
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Mayıs 22, 2009, 18:47:47 ÖS »

Hak Eden ettigini nasılda buluyor ya Rabbim! Sana şükürler olsun

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li