Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBundan 50 yıl önce uzaylıları nasıl görüyorduk?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bundan 50 yıl önce uzaylıları nasıl görüyorduk?  (Okunma Sayısı 9300 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 02, 2009, 10:11:22 ÖÖ »

İlgimi çekti paylaşayım dedim

http://www.chip.com.tr/galeri/bundan-50-yil-once-uzaylilari-nasil-goruyorduk_1046.html

Sanrım o dönemlerde uzaylılar arasında güzel bayanları kucağına alıp kaçırmak modaymış. Resimlerin %90 böyle kurgulanmış.  Kahkaha

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2009, 11:05:03 ÖÖ »

bu tip film/romanlarin hedef kitlesi olan kesimi dusunursek, (garip bilim kurgu zevkleri olan, kiz arkadasi olmayan 'geek' olarak tabir edilen kitle) her iki ilgiye hitap eden hikayelerin tercih edilmesi normal karsilanabilir.

Retro Hincal Uluc
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2009, 14:49:25 ÖS »

@coze : geek tabir edilen kitle sadece bilim kurugu ile ilgilenmiyor. Büyük bir kısmı bilgisayar teknolojilerine tutkun. Commodore en favori bilgisayarına bu yüzden Amiga (kız arkadaş) ismi takmış olabilir mi acaba?

Bu arada bu uzaylılarla ilgili kitap, çizgi film/roman ve sinema tarzıyla ilgili düşüncelerimi belirtmek isterim, hazır konusu açılmışken...

Dikkat ederseniz "uzaylı istilası" teması yalnızca Amerikan medyasında hakimdir. Avrupa'da durum farklıdır. Örneğin RetKit, TenTen, Şirinler vs. gibi örneklere bakarsak, amaç okuyucuyu sosyo-politik esprilerle eğlendirmek iken, Amerikan kurgu medyasında istilacı uzaylılara ve onlarla savaşan kahramanlara çok rastlarız. Ayrıca süper güçleri olan kahramanlar furyasını da Amerika başlatmıştır ve belki yüzlerce böyle süper kahraman yaratılmıştır. Hatta bunlardan en çarpıcısı kostüm olarak Amerikan bayrağı giyen ve her macerasında dünyayı bir kez daha kurtaran Kaptan Amerika'dır.

Sağolsun Hollywood son 20 yıl içinde bize, bizzat Amerikan Başkanı tarafından uzaylılardan kurtarıldığımız filmler bile izletti.

Ben bu istilacı kötü uzaylı temasının, Amerikan’ın kurtarıcı, güçlü, büyük devlet imajını kitlelere yaymak için kullanıldığını düşünüyorum. Hatta bununla da kalmıyorum…

Şayet bir gün Amerika, dünyanın dört bir yanını karıştırarak, yıllardır yaptığı çalışmalarda başarılı olur da “Yeni Dünya Düzeni”ni, yani hedeflediği kendi yönetimindeki “Global tek dünya devleti”ni kurmayı başarırsa, bu devleti yönetmek için bir düşmana ihtiyacı olacak.

Çünkü asırlardır siyaset, önce düşmanını seçmiş (bulamazsa yaratmış), ve bu düşmanın yarattığı korku ve huzursuzluğu kullanarak yönetmiştir (aynen bugün de şahit olduğumuz gibi).

Geçenlerde izlediğim “The Orion Conspiracy”e göre gözlemlenen tüm “Uçan Daire”lerin Amerika tarafından yapıldığı iddiası, yıllar önce Amerikan bilim adamlarını uçan daire yapmak için çalıştıkları ile ilgili okuduğum bir makaleyi anımsattı. Beynimde oluşan düşünceleri, StarshipTroopers filmi ve MicroProse’ın XCOM temasıyla birleştirince, şu acayip sonuca vardım:

"Torunlarımız yakın gelecekte vergilerini belki de, dünyamızı aslında olmayan uzaylılardan koruyan Amerika’ya veriyor olacak."

Bu konulara da nereden girdim ki böyle… demek ki bugün yine yazı yazma günümdeymişim Kahkaha

Alper
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2009, 15:48:54 ÖS »

amerikayı bilmem ama benim düşmanım komodor 64'tür! bütün spectrumcuları komodor korkusuyla sarıp hepsini yöneteceğim, 70 yaşıma gelince de bir stripçi kız bulup...

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2009, 17:14:51 ÖS »

@coze : geek tabir edilen kitle sadece bilim kurugu ile ilgilenmiyor. Büyük bir kısmı bilgisayar teknolojilerine tutkun. Commodore en favori bilgisayarına bu yüzden Amiga (kız arkadaş) ismi takmış olabilir mi acaba?

Bu arada bu uzaylılarla ilgili kitap, çizgi film/roman ve sinema tarzıyla ilgili düşüncelerimi belirtmek isterim, hazır konusu açılmışken...

Dikkat ederseniz "uzaylı istilası" teması yalnızca Amerikan medyasında hakimdir. Avrupa'da durum farklıdır. Örneğin RetKit, TenTen, Şirinler vs. gibi örneklere bakarsak, amaç okuyucuyu sosyo-politik esprilerle eğlendirmek iken, Amerikan kurgu medyasında istilacı uzaylılara ve onlarla savaşan kahramanlara çok rastlarız. Ayrıca süper güçleri olan kahramanlar furyasını da Amerika başlatmıştır ve belki yüzlerce böyle süper kahraman yaratılmıştır. Hatta bunlardan en çarpıcısı kostüm olarak Amerikan bayrağı giyen ve her macerasında dünyayı bir kez daha kurtaran Kaptan Amerika'dır.

Sağolsun Hollywood son 20 yıl içinde bize, bizzat Amerikan Başkanı tarafından uzaylılardan kurtarıldığımız filmler bile izletti.

Ben bu istilacı kötü uzaylı temasının, Amerikan’ın kurtarıcı, güçlü, büyük devlet imajını kitlelere yaymak için kullanıldığını düşünüyorum. Hatta bununla da kalmıyorum…

Şayet bir gün Amerika, dünyanın dört bir yanını karıştırarak, yıllardır yaptığı çalışmalarda başarılı olur da “Yeni Dünya Düzeni”ni, yani hedeflediği kendi yönetimindeki “Global tek dünya devleti”ni kurmayı başarırsa, bu devleti yönetmek için bir düşmana ihtiyacı olacak.

Çünkü asırlardır siyaset, önce düşmanını seçmiş (bulamazsa yaratmış), ve bu düşmanın yarattığı korku ve huzursuzluğu kullanarak yönetmiştir (aynen bugün de şahit olduğumuz gibi).

Geçenlerde izlediğim “The Orion Conspiracy”e göre gözlemlenen tüm “Uçan Daire”lerin Amerika tarafından yapıldığı iddiası, yıllar önce Amerikan bilim adamlarını uçan daire yapmak için çalıştıkları ile ilgili okuduğum bir makaleyi anımsattı. Beynimde oluşan düşünceleri, StarshipTroopers filmi ve MicroProse’ın XCOM temasıyla birleştirince, şu acayip sonuca vardım:

"Torunlarımız yakın gelecekte vergilerini belki de, dünyamızı aslında olmayan uzaylılardan koruyan Amerika’ya veriyor olacak."

Bu konulara da nereden girdim ki böyle… demek ki bugün yine yazı yazma günümdeymişim Kahkaha

Hocam bence doğru tesbitler yapmışsın.

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2009, 20:28:21 ÖS »

Hepsi güzel de Amiga'ya kız arkadaş denmesi beni hep huzursuz etmiştir.

Commore dergisinde de çıkan bir yazıda arkadaşlar kızları severmiş de. O yüzden çiplere kız ismi vermişler de. Gibi açıklamalar çıkmıştı. Bilindiği gibi Gary isimli bir çip de vardır. Benim başka bir dergide (Commodore dergisi çıkmadan önceleri) okuduğuma göre Amiga'ya Amica (latince=arkadaş olduğu yazıyordu.) ismi uygun görülmüş fakat, Phoneix firması bu ismi Windows 1.0 çalıştıran bilgisayarına lisansladığı için "C" harfi yerine "G" harfi koymuşlardır. Böylece Amiga olmuştur. Bu kişilerin İspanyolca özentileri de yoktur. Hatırlayanınız varsa Bu bilgisayar (Amiga), Türkiye'de "Arkadaş canlısı bilgisayar." diye reklam edilmiştir. Bu broşürü bulursam tarayıp göndereceğim.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2009, 22:39:33 ÖS »

Hepsi güzel de Amiga'ya kız arkadaş denmesi beni hep huzursuz etmiştir.

yok ya rahat ol, huzursuzluğa gerek yok.

Lakin ister amica'dan devşirilsin ister skiga'dan, sonuçta "amiga" kız arkadaş demek, katlanıcaksın artık

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2009, 23:05:29 ÖS »

bu durumda kız arkadaş bulamayan geek tipler amigacı,kız arkadaşı olan cool tiplerde spectrumcu mu oluyor
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 02, 2009, 23:14:12 ÖS »

bu durumda kız arkadaş bulamayan geek tipler amigacı,kız arkadaşı olan cool tiplerde spectrumcu mu oluyor

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=198.0

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 02, 2009, 23:23:21 ÖS »

valla spectrumcular ne oluyor bilmem ama o renkleri gorunce insanin aklina kotu kotu seyler geliyor  Kahkaha

Spectrum
Rainbow Flag

Retro Hincal Uluc
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2009, 01:13:50 ÖÖ »

@haydar_abi :
Bildiğim kadarıyla İspanyolcada Amigo erkek, Amiga kız arkadaş demek...

Alıntı sahibi: Wikipedia "http://tr.wikipedia.org/wiki/Amiga"
The name Amiga was chosen by the developers specifically from the Spanish word for a female friend, and because it occurred before Apple and Atari alphabetically.

yani...
Alıntı
İspanyolca kız arkadaş anlamına gelen Amiga ismi, geliştirenler tarafından özellikle seçilmiştir. Çünkü alfabetik olarak Apple ve Atari'den daha önce gelmektedir.

ayrıca...
Alıntı sahibi: Wikipedi "http://tr.wikipedia.org/wiki/Amiga"
"Amiga" sözcüğü İspanyolcada kız arkadaş anlamına gelir.

@coze
valla spectrumcular ne oluyor bilmem ama o renkleri gorunce insanin aklina kotu kotu seyler geliyor  Kahkaha

Aman abi ne yaptın, aynı renkler bizde de var :S

Alper
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2009, 01:51:39 ÖÖ »

Spectrum
Rainbow Flag

heheh, evet, okulda spectrum t-shirtümü giydiğimde de hep bu muhabbet oluyor bir de mavi rengi görmeyip ırkçı yaklaşım sergileyenler de var...
Halbuki gay pride bayrağında bulunan açıkmavi,pembe, eflatun, mor ve kavuniçi bizim logoda yok. Neyse benzerlik büyük tabii Belki clive sırf bu söylentileri yıkmak için yeniden evlenmiştir.. eheh..

>> "Aman abi ne yaptın, aynı renkler bizde de var :S"

eğer c64'ü kastediyorsan, "babayı var" c64 sadece kahverengi ve tonlarını gösteren son derece erkeksi bir alettir
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2009, 01:58:50 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2009, 05:12:43 ÖÖ »

yok o amiga'nin checkmark logosunu kastetti, bende farketmistim, bozuntuya vermedim 

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2009, 14:58:12 ÖS »

yok o amiga'nin checkmark logosunu kastetti, bende farketmistim, bozuntuya vermedim 

http://farm1.static.flickr.com/111/305959593_76d407cd46.jpg?v=0

c64'de de tam gay pride var aslında Kahkaha bizdeki diagonal, renkler eksik ve dikey. 64'ünki tam renkler ve tam bayrak formunda Kahkaha

« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2009, 15:30:44 ÖS Gönderen: Arda » Logged

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 03, 2009, 15:16:57 ÖS »

anlaşılan bu bilgisayarların renklerini aynı kişi tasarlamış carlos keita
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: