Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 2,5" hdd ler  (Okunma Sayısı 55646 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Temmuz 20, 2009, 23:31:03 ÖS »

Problem Cf kartı ide  porta bağlamamıza yarayan kablo. Cf kartı ben o kabloya tamamen takıyordum. Yani sonuna kadar tüm pinler içine girecek şekilde. Bu kez cf kartı biraz dışarı çektim. CF kartın pinleri bir kaç santim kadar görünür halde bıraktım.

SES sorunuyla ilgili tespitiniz beni korkuttu bu gece uyuyamam heralde.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Temmuz 20, 2009, 23:34:23 ÖS »

Kicini tutamayan kapasitor vakasi olabilir bu cidden.Tekrar edelim yine de ; Bu kapasitor olayi sans degil ,kacinilmaz sondur smd komponentli amiga pcb'leri icin.Hatta via'lara ilerlerse daha vahim olur.Aman diyoruz ,kotu olandan sakinin ,cunku o sinsidir ,icten ice yer amiganizi.

Bu kadar mi ?
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Temmuz 20, 2009, 23:42:19 ÖS »

NE yapmalı tamir edilebinir mi?
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #48 : Temmuz 21, 2009, 00:08:10 ÖÖ »

Oncelikle durum analizi yapilmali. Oncelikle o kapasitorlerin cevresine bak ,pcb'nin diger bolgelerinden daha farkli gozukuyor mu ? Yagli bir goruntu olur pcb uzerinde. Ilerlemis durumlarda devre yollarinin rengi daha koyu gozukur hatta.Emin olamiyorsn kapasitor cevresinden bir parmak al ,tadina bak. Eksi bir tat varsa kesin altina etmistir kapasitor /kapasitorler.

Boyle bir durum varsa (hatta yoksa bile) hemen kapasitorler pcb uzerinden sokulmeli ,izopropil alkol ya da yagsiz kontak sprey ile ,bir dis fircasi yardimiyla yikarcasina bolge temizlenmeli.Kotuluk uzaklastirilmali.

Sonrasi da ortada ; Uygun degerli kapasitorler ile yenileme yapilmali.Ciddi ciddi ,sakasi yok o isin.Akma kokma yoksa bile elden gecirilmeli.

Bu kadar mi ?
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Temmuz 21, 2009, 00:24:22 ÖÖ »

20 dakika PCB nin üstünü, kapasitörleri dikkatli bir şekilde inceledim. Herhangi bir yağlanma yada renkte değişiklik göremedim.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Temmuz 21, 2009, 00:32:46 ÖÖ »

Senin adina iyi haber. Biz "ulusal ,kaka kapasitor cigirtkanlari" olarak uyarimizi yapmis olalim.

Bu kadar mi ?
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Temmuz 21, 2009, 00:40:52 ÖÖ »

Sizin başınıza böyle bir şey mi geldi? Geçenlerde Flopy nin power kablosunu yenilerken böyle bir şey olmuştu ama kabloyu tekrar çıkarıp taktığımda düzelmişti.
« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2009, 00:46:13 ÖÖ Gönderen: JAX » Logged
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Temmuz 21, 2009, 00:47:22 ÖÖ »

tabusu gelmiş onun...

1.coze ve max'in dediği gibi kondansatörler akmaya başlamış olabilir. Hatta büyük ihtimal onlardır. Hepimiz yaşadık, biliyoruz. Bu acı gerçekle her retrocu bir gün yüzleşecektir.
http://joj.home.texas.net/amigacap.html

>>Geçenlerde Flopy nin power kablosunu yenilerken böyle bir şey olmuştu ama kabloyu tekrar çıkarıp taktığımda düzelmişti.

O amiganın açık olduğu süre uzadığı için olmuştur. Bu kondansatörler daha uzun süre amiga fişe takılı kaldığı sürece normal çalışıyor gibi görünüyor. Saçma bir cümle oldu, tekrarlayayım, ilk açtığında ses çıkmayabilir, 5-10 bazen 20 dakika sonra kapatıp açtığında ses düzelebilir.

yine de iyimser olacaksak:

2. tv ya da 1084'ün sesi gitmiş olabilir. (en son 1084'ümün sesine bir hal oldu, çıkmaz oldu o güzel hoparlörlerden ses)

3. kabloda/sokette bir olay olabilir. amigaların audio çıkışları genelde sokup çıkarmaktan ayva oluyor. Tabiiki bu sorun ses düşmesine sebep olmaması lazım, parazit desen belki...
« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2009, 00:49:32 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Temmuz 21, 2009, 00:59:21 ÖÖ »

Kondansatörlerden kastınız büyük mavi yada siyah olanlar dimi? Birde küçük gri renkte olanlar var.
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #54 : Temmuz 21, 2009, 02:04:30 ÖÖ »

küçük gri dediklerindir. Surface mount denilen anakartın yüzeyine delik açılmadan yapıştırılan tipteki gıcık kapasitörler. Bunları değiştirmek kolay bir iş değil, telefon tamircisi falan değilsen pek kurcalama derim.

Diğerleri genelde daha dayanıklı oluyor. Ama sanki el değmişken tümünü değiştirmek iyi fikir gibi.

Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Temmuz 21, 2009, 02:29:57 ÖÖ »

Maliyeti ne kadar olur sence ? Tümünü değiştirmek
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #56 : Temmuz 21, 2009, 04:07:36 ÖÖ »

Aslinda degistimi hepsi degissin tabii ,en guzeli. Hatta coze'den uyandigim "modulatoru de at ,kendini de at ,her seyi at" teknigi bile uygulanabilir.Zira ilk firsatta rf module yol verecem ,fena batmaya basladi gozume.

Bu kadar mi ?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Temmuz 21, 2009, 05:12:13 ÖÖ »

Maliyeti ne kadar olur sence ? Tümünü değiştirmek

kondansator'un fiyati bir sey degil, tanesi on kurustan filan satilan bir olay olmasi lazim. ama iscilige biraz vermen gerekebilir. veya tabu abiye gonderirsen sana bi abilik yapabilir ama biraz beklemen lazim

Hatta coze'den uyandigim "modulatoru de at ,kendini de at ,her seyi at" teknigi

EHUEHEUHE

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Temmuz 21, 2009, 06:09:18 ÖÖ »

Aslinda degistimi hepsi degissin tabii ,en guzeli. Hatta coze'den uyandigim "modulatoru de at ,kendini de at ,her seyi at" teknigi bile uygulanabilir.Zira ilk firsatta rf module yol verecem ,fena batmaya basladi gozume.

yok ya, orjinalliğini iyice duğruyorsun ozaman. rf modülatör nostaljik sebeplerden olduğu yerde kalmalı diyorum ben...

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Temmuz 21, 2009, 06:19:39 ÖÖ »

En son modulator kullandigim vakitler ergen bir bireydim. Artik pasli kapaklarini gormesem dikkat bile etmiyorum.Ama orijinal donanim kullanilacaksa sakin ha ,vebali kalmasin ustume.

Bu kadar mi ?
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: