Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAvatar - James Cameron'ın beklenen filmi...
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Avatar - James Cameron'ın beklenen filmi...  (Okunma Sayısı 31986 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 22, 2009, 14:19:47 ÖS »

James Cameron'ın beklenen filmi Avatar'ın trailer'ının yayınlandığını birçok kaynaktan duymuş olmalısınız. Çok uzun zamandır bu filmi bekleyen ve merak edenlerden biride benim... Eee ne yapalım diyenleriniz olabilir

Dün tüm dünyada Avatar Day olarak belirlendi ve her ülkede şanslı yüzlerce kişinin Avatar filminden 15 dakika izlemesi sağlandı...Bu şanslılardan biride bendim Trailer'ı izleyip aslında çok etkilenmeyen biri olarak, gördüklerim heycanımı yine arttırdı...Mekanlar, karakterler ve 3-D uygulaması kanımca çok başarılıydı... Sanırım Avatar'dan sonra daha çok 3-D film vizyona girecek, bilgisayar canlandırması kullanımında ve özellikle karakter canlandırmasında çıta biraz daha yükseğe taşınacak. Hikaye konusunda çok bilgim yok ama, 3-D olarak o mekanlarda olmak bile bence filme gitmeye değecek...

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2009, 16:16:57 ÖS »

Cameron "Siyah beyaz filmden renkliye gecis kadar fark yaratacak" diye bir laf etmisti.O kadar devrimsel mi ? Imax sinemalari buna gore yenilenecekti ,yapmislar mi ? Turkiyede mi taddirdilar bu hedeyi ?

Ben sinema olayindan nefret ederim fakat sirf bunun icin sinir disi harekat yapacagim ,halk'a karisip onlarla birlikte film izleyecegim Bu ozlemin dile getirilmis hali imzamdir.Hatta susadim ben devrimsel bir motion picture olayina.Kiskandim ayrica.

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2009, 18:33:00 ÖS »

Bana sorarsan, bu filmden sonra kimseyi standart 2-D film kesmez. Çıtayı yeni yerine taşıyacaktır. Görsel olarak ortaya konulan bence çok başarılı, bunun 3D ile birleşimi çok etkileyici. Çok basit bir sahne var...Karanlık gece gibi bir ortamda, köpek benzeri yaratıklar kahramanımıza saldırırken, dişi yaratık ortaya çıkıp, bizim elemanı kurtarıyor mesela...aralarında geçen konuşma sırasında, arka zemindeki görsel zenginlikten, renklerden, 3-D ile bütünleşmesinden kendimi alamadım. Çıktığımızda arkadaşlarımda aynısını söylüyorlardı. Bazı sapıklar her ne kadar dişi yaratığa hasta olmuş olsalarda, hepimiz çok etkilenmiş ve bu neydi yahu diye birbirimize soruyorduk.
Bizim izlediğimiz salon Bakırköyde RealD salonuydu. Çok büyük bir ekran değildi, ama çokta fark etmedi sanırım... Gittiğim arkadaşlarım (kısmet, tüm arkadaşlarım çekilişte kazanmıştı) genelde bilgisayar canlandırması ve efekt konusuyla ilgili arkadaşlar. çıkınca hep bir ağızdan, "bizim yaptıklarımız ya da en azından hedefimizde hedef mi yahu...adamlar ne yapmışlar " diyip durduk... Cameron'dan sonra 3-D film patlar bence (zaten bayağ ilgi var gibi o alana)...

Şu anda film vizyonda olsa, konusu abuk sabuk..rezil deseler, ya da dün akşamki 15 dakikayı yine seyrettireceğiz deseler, ki dün akşam izlediklerimiz konusuz, bölük pörçüktü, buna rağmen düşünmeden sıraya girerim bir daha izlerim. Filmi izleyenler bir iki defa daha izlemek isteyebilir...Görsel olarak, mekan olarak çok güzel bir dünya oluşturmuşlar... Filmin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum...

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2009, 19:21:01 ÖS »

Soz konusu 3D oldugunda benden fersah fersah otesini gorecegini dusundugum icin yorumunu fazlasiyla dikkate aliyorum,gayet mutlu etti bu beni .Cameron'un boyundan buyuk laf etme gibi huyu yoktur lakin dogrulanmasi iyi oldu.

Bir kac kez Ankara Afm deneyimim oldu ,bir kac kez de cinecitta Nürnberg deneyimim.Soylemeliyim ki Turkiyede ki biraz cakna bir deneyim yasatiyor.Istanbulda ki nasil bilmiyorum fakat en kalifiye olarak Ankara'yi gosteriyorlar.Ben uygun olup denk getirebilirsem Almanyada denerim sansimi ,devrim olacaksa dogru duzgun olsun meret.Heyecanlandim simdi.

Bu kadar mi ?
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2009, 19:47:21 ÖS »

birdakika, bu film gözlükle izlenen 3d'lerden mi? anlamadım ben...

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2009, 19:58:14 ÖS »

O kirmizi-mavi ,tarz dusmani karton gozluklerden bahsediyorsan yok ,degil.Imax 3D olayinda polarize lcd zamazingosu, bastan asagi 3D (su ana kadar hepsi 3D degildi imax olsada) goruntuler ,gorus alaninin tamaminin kaplanmasi ilkesi ,absurd cevresel ses sartlari ,mekan etkilesimi gibi olaylar var.LW2D daha super anlatir lakin yok yani ,oyle boyle degil.

Bu kadar mi ?
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2009, 20:43:57 ÖS »

tamam sonuçta gözlükle izleniyor yani. ama imax filmleri gözleri haşat etmemesi için 40 dakika falan olurdu benim gençliğimde, şimdi 2 saat izleyip gözleri koltukta bırakıp çıkıyor muyuz? (kırmızı mavi bile güzeldi, bu yeni polarize olanlar bayağı etkileyici, evet, birkaç film seyrettim böyle, hatta cameron titanic belgeseli yapmıştı bu ayarda)

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 22, 2009, 20:55:21 ÖS »

Dogru be ! LW3D aciklama usteruk ? Film bitince gozleri ne yapiyoruz ?

Dedigin gibi bagzi insanlarin fazla hassasiyeti var buna karsi.Her neyse ,gozleri guclu olan izler

Bu kadar mi ?
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2009, 07:49:04 ÖÖ »

Gece yarisi gordum ,uykumu kacirdi (uyusamda ruyama girer ya) ;

http://www.sideshowtoy.com/?page_id=4489&sku=300032&affiliate=scifiscoop

Video oyun gibi bayat numaralar falan neyse ama dogru duzgun bir trailer'i dahi gosterilmemis bir film icin sideshow firmasinin pre-order'a actigi bu maket ,Cameron adinin ne kadar saglam oldugunun kaniti.Bu filmin kesinlikle bir mihenk tasi olacak.

Ayrica bana bu davamda yardimci olmak isteyen arkadaslar varsa ;

http://giveusallyourmoney.com/

Bu kadar mi ?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2009, 10:34:32 ÖÖ »

James Cameron, Terminator 2'yi piyasaya sunduktan sonra da bir Morph furyasıdır başlamıştı. Her tarafı Morph efektleri kaplamıştı. Biz de Amiga'mızda geri kalır mıyız, boş vakitlerimizde -yapacak başka bir işimiz yokmuş gibi- morph efektleri yapmaya başlamıştık. Bakalım bu filmle neler değişecek.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2009, 13:02:07 ÖS »

Gözlükler polarize gözlük...Hiç rahatsız olmadım ve bir sorunda yaşamadım. Gözlüğü olan arkadaşlar vardı. onlarda gözlüklerinin üzerine yerleştirdiler... Sorun yok... Filmin içindesiniz...

Trailer için aşağıdaki sayfaya bakınız...Ama Trailer bana bir anlam ifade etmemişti. Sinema salonunda 3-D olarak izleyince, bu ne yahu oldum

http://www.apple.com/trailers/fox/avatar/hd/

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2009, 22:39:39 ÖS »

pouette şuna rastladım

Ama bu değil de, avatar trailer'i ilk gördüğümde aklıma laputa "castle in the sky" gelmişti.

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2009, 22:57:43 ÖS »

@Yonetim

Mumkunse su kullanicinin son yorumu ve uyeligi silinsin.

Bu ne be ?! Yikildim resmen

Bu kadar mi ?
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ağustos 24, 2009, 23:12:46 ÖS »

Ozgunluk konusunda gayet cakmaymis evet.Sen de mi Cameron ? Her neyse ,giden gitmis ,kalan saglar bizimdir.

Bu kadar mi ?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ağustos 25, 2009, 02:25:51 ÖÖ »

Üzülme max, stereotip'tir onlar...

Alper
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: