Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 7 rafta  (Okunma Sayısı 384 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Üye

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 23, 2009, 03:44:14 ÖÖ »

Tüm dünya ile aynı anda türkiyede de satılmaya başlanmış:

Habertürk'ten alıntı:
"Windows 7 sürümlerinin son kullanıcı önerilen liste fiyatları ise ''Windows 7 Home Basic'' için 123 dolar, ''Windows 7 Home Premium'' için 145 dolar, ''Windows 7 Professional'' için 236 dolar ve ''Windows 7 Ultimate'' için 250 dolar."

"Windows 7'nin beta sürümünün tüm dünyada 16.5 milyon kişi tarafından kullanıldığını belirten Çağan, ''Türkiye, Windows 7'nin beta sürümünü kullanmada 600 bin kişiyle Brezilya'dan sonra 2. sırada'' dedi."

Tabii hemen bu olayın komedisi yapılıyor, buyrun ilk video benden:

http://www.funnyordie.co.uk/videos/ef83afc272/hosting-your-windows-7-torrenting-party

witchdoktor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2009, 09:44:58 ÖÖ »

Oha yani!

Benim Windows XP'de 'biraz hack'in yardımıyla en çok faydalandığım özellik, Remote Desktop sayesinde bir bilgisayarın konsoluna 'n' (bende daha çok 2 kullanıcı oluyor) adet kullanıcının bağlanabilmesiydi. 24 saat açık cihaza yerel kullanıcıları etkilemeden farklı bir kullanıcıyla uzaktan bağlanıp işleri halledebiliyordum. Bu özelliği Windows 7 Home Premium destekliyor mu diye bakayım dedim, $145 fiyat etiketli bu sistemde Remote Desktop Host özelliği bile yokmuş. Windows 7 Professional'in aynı anda kaç kullanıcı tarafından kullanılabileceği (fast user switching'den bahsetmiyorum, aynı anda kullanıcı olacak şekilde) de belirtilmemiş. XP'ye devam yani.
Alpyre
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2009, 10:33:03 ÖÖ »

Yoğun pohpohlamaları kulak ardı etmeyip MS'de çalışan bir arkadaşımdan Windows7 Ultimate aldım denemelik...
P5 Core2Duo @2.8Ghz + 2GBRam'li makinamda açılırken "Hoşgeldiniz" yazan mavi ekranda tam 75 saniye bekledi... 2-3 kere reboot ettim bir değişiklik olmadı. "Bu ne olm ya..." dedim arkadaşa... "-E 2 GB Ram daha almamışsın şu makinaya, pinti adam" dedi bana...

İkna oldum ki Microsoft yine daha iyisini yapmış...

Sonra Norton Ghost sağolsun XP64'de kesin dönüş tabi...

Alper
Alp Yener
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2009, 12:01:08 ÖS »

@Arda
Bu videodaki (fotoğraftaki) adam sana benziyor yahu! Sen misin yoksa?  Gülümseme
Bak fotoğrafa... At o bıyıkları, sonra kes o saçları... Aynı Arda Connery.  Kahkaha

* arda.jpg (26.54 KB, 524x357 - Görüntüleme: 33 kez.)
Arda
Üye

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2009, 19:58:18 ÖS »

vuhahah, tabi 7d8'deki orda burda yamulup kalmamdan aklınızdaki Arda imajı köşede uyuklayan adam olarak kaldı.

Skate
Üye

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2009, 04:24:15 ÖÖ »

Bilgi: Windows 7, 1-2 GB Ram'de iyi performans veriyor (ben test ettim). Ancak ultimate versiyonda XP desteği de var ve bunun için ek 1 GB Ram ve 15 GB ek harddisk alanı gerekiyor. Yani XP desteği olmayan editionlar 2 GB Ram ile iyi çalışırken, gidip en üst edition olan Ultimate'i alıyorsanız 3 GB Ram ideal duruyor (4 çok gerekli değil).

http://windows.microsoft.com/systemrequirements

Benim eski makinemde (P IV 3.0 Ghz (ilk çıkanlardan 2002 üretimi falan), 1.25 GB Ram) home edition çok iyi performans verdi, daha üst editionları iyi performans vermeyeceğini bildiğim için test etmedim. Şimdi ultimate lisansı alıyorum bende, güncel PC'me kurucam ki onda herhangi bir performans sorunu yaşayacağımı tahmin etmiyorum. Test sonuçlarını size bildiririm.
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 24, 2009, 21:04:49 ÖS »

Açılıştan masaüstüne 26 saniye sürüyor. 64bit olanı denedim.

"The user is an important input hardware of a computer system"
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: