Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetApple yeni oyuncağı IPad'i duyurdu...
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Apple yeni oyuncağı IPad'i duyurdu...  (Okunma Sayısı 14986 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 29, 2010, 10:13:32 ÖÖ »

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=Q6HKIueRECU
<a href="http://www.youtube.com/v/Q6HKIueRECU&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Q6HKIueRECU&rel=0</a>

Amerika fiyatı 499$ olacakmış, bakalım Türkiye'ye kaça gelecek?

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2010, 10:19:09 ÖÖ »

ismi Islate olacak diye ne çok ümit etmiştik

Benim bir diğer başlıkta işaret etmek istediğim buydu...Dünya 1990'lardaki dünya değil...Bilgisayarlar, bilgisayarla etkileşim değişiyor. Bu değişimi fark etmek ve ileriye dönük planları ona göre yapmak gerek... Yapmazsanız, yaşayacağınız bir başka hayal kırıklığı olarak yer eder...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2010, 10:35:57 ÖÖ »

@LW3D:
Özetle, Amiga X1000 alma, iPad al diyosun yani Kahkaha

Bu arada iPad'in de içinde Custom Chip varmış... Demek ki "Back for the future"a devam...

AX1000 benim olacak Kahkaha

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2010, 11:36:51 ÖÖ »

Amiga X1000 alma, iPad al demiyorum... sadece X1000'in çıktığı zamanda demode olacağını, masaüstü sistemlerin çoktan öldüğünü, dizüstülerin masaüstülerden artık çok sattığını, taşınabilir pad, slate türü cihazların artık insanların ilgisini çektiğini söylüyorum... Bu tür cihazlar gümbür gümbür gelirken (HP Slate'i, Google tablet'i ve benzeri onlarcasını hesaba katarsak), masaüstü koca kasayla kim ilgilenir, o fiyata kim alır? bu sorunun cevabını bulamıyorum. İlerde de bulacağımı hiç sanmıyorum. X1000'i, hobi adına, Amigaya destek adına alan olacaktır. Ama ikinci AmigaOne vakasından öteye gitmeyeceğini, koleksiyoner cihazı olacağını düşünüyorum...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2010, 11:57:09 ÖÖ »

@LW3D:
Bu defa AmigaOne gibi sönük geçmeyeceğe benziyor... OS4.1 için GDK açıklandı. Websitesi gibi kendisi de alfa aşamasında olsa da artık AmigaOS'un bir GDK'sı var...
http://www.amidark-engine.com/

Bu defa gerçekten farklı, çok yoğun bir hareketlilik var camiada... Önce Sam440, sonra AX1000... peşinden neden AmiPad gelmesin? Küçük arayüzlerin içine sığabilecek mimariye zaten sahibiz... Yeter ki tüm eski Amigacılar inansın ve desteğini esirgemesin... Hyperion başaracak gibi görünüyor... En azından gidişat öyle gösteriyor...

Alper
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2010, 14:37:03 ÖS »

İstediği kadar hareketlilik olsun, dünyanın en muhteşem sistemini yapsınlar, masaüstü (masaaltı?) kasa olduğu sürece genel kullanıcının gözünde çöp kadar değeri olmaz. Konsol gibi bir şey olursa değerli olabilir. Tabii genel kullanıcı derken bizim gibileri ayrı tutuyorum. Hobi olarak alınır, kullanılır. Ben almam orası ayrı. Ama tablet gibi bir şey olursa, hem de mantıklı ölçülerde yazılım/donanım desteği olursa dükkanın önünde kuyruğa girerim, kendimi kapıya zincirlerim.

"The user is an important input hardware of a computer system"
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2010, 18:07:14 ÖS »

Retro camiası iPad'e karşı biraz ilgisiz kaldı sanırım. Ben bu başlığın dün açılmasını beklerdim.

Eve gideyim. Detaylı bir şeyler yazarım buraya. Ama önce X1000'i öğrenmem lazım. Ben askerdeyken Hyperion bir şeyler yumurtlamış galiba. 

magic_gun
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2010, 22:29:37 ÖS »

İstediği kadar hareketlilik olsun, dünyanın en muhteşem sistemini yapsınlar, masaüstü (masaaltı?) kasa olduğu sürece genel kullanıcının gözünde çöp kadar değeri olmaz. Konsol gibi bir şey olursa değerli olabilir. Tabii genel kullanıcı derken bizim gibileri ayrı tutuyorum. Hobi olarak alınır, kullanılır. Ben almam orası ayrı. Ama tablet gibi bir şey olursa, hem de mantıklı ölçülerde yazılım/donanım desteği olursa dükkanın önünde kuyruğa girerim, kendimi kapıya zincirlerim.

@ alpyre
sonuna kadar katılıyorum adamlar bos durmuyorlar, vede kım dedıkı masaustu yada gercekten masaaltı duracak dıye a500,a1200 kasasının ıcıne toplanır bu guzellık
sonrada gelsın eskı gunlerdekı keyfım,

x1000 benımde olacak

bu arada ipad ALMAMAM icin 10 sebeb
http://cnetturkiye.com/galeri/tr/apple/1

Hayal etmeden basaramazsın .. bu makinelerle neler yapabilirsin
SinanG
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2010, 05:02:55 ÖÖ »

Bence iPad büyük bir hayal kırıklığı...Benim iPod touch'tan nerede ise bir farkı yok...Yıl 2010 ve iPad multitasking değil... Firma Apple ama browser'ı flash desteklemiyor...Pazarlama stratejisi olarak iPad2'de hepsi eklenir kesin

Ben iPad'in Türkiye'de çok fazla rağbet göreceğini düşünmüyorum... iPhone kullanıcısı buna upgrade etmez ve bilgisayar kullanıcısı da Windows'u bırakıp iPad'a geçmez.
imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2010, 11:11:30 ÖÖ »

Sinan'a katılıyorum. iPhone'un salakça kısıtlamaları bile aldığı donanıma ıvır zıvır bağlamayı, harici bellek bağlamayı, dosya alıp vermeyi, aletin içinde ne olup bittiğini bilmeyi seven kullanıcıları sinir ediyorken iPad bunun azıcık enine boyuna sündürülmüş hali.
Bu arada kedi erişemediği ete hikayesi şeklinde eleştiriyor sanmayın beni, iPhone ve iPad yerine aynı işleri çok daha esnek ve kullanışlı yapan yığınla alet var etrafta. Ben hayatta iPhone almam ve almayacağım
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2010, 11:22:05 ÖÖ Gönderen: YurdaerDönmez » Logged

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2010, 14:41:25 ÖS »

Sinan'a bende katılıyorum. IPad'i bende beğenmedim. Iphone'da Apple'ın rakipleri telefon geliştiren firmalardı. Ama Ipad ile her zaman rekabet edip, bir türlü alt edemediği diğer üreticiler var. Ipad bencede hayal kırıklığı olacak. HP'nin Slate'i, Google'ın tablet PC'si, ASUS, Dell, Lenova derken, Ipad'e dönüp bakacak pek olmayacaktır. Kısacası Apple'ın dizüstülerinden çok daha fazla ilgi göreceğini sanmıyorum.

Ama bu dünyanın değiştiğini, bilgisayarların şekil değiştirdiği gerçeğinide görmemi engellemiyor. Masaüstü sistemler giderek azalacak ki bunu 2009'da gördük. Önümüzdeki günler daha taşınabilir, daha performanslı ve kullanıcı dostu, çevresiyle uyumlu cihazların dönemi olacak.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2010, 20:07:52 ÖS »

@LW3D
Apple ürünleri özellikle ABD'de hep "trendy" ürünler olmuştur. Bu cihaz da böyle olacak, muhtemeln bir fiyasko olmayacaktır. Dikkat ederseniz TV dizileri ve filmlerde son zamanlarda bilgisayarların çoğu Apple ürünleri. Apple "marka" imajını kullanmayı iyi biliyor.

Ben ürünlerde F/P oranına baktığım için (hatta bu oran çok iyiyse ihtiyacım olmayan ürünleri bile aldığım oluyor zaman zaman) bu cihaz muhtemelen bana hitap etmeyecektir. Sonuçta Apple ürünleri olduklarının %50 fiyatına satılsalar havada karada kaparım tabi ki.
longbow75
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2010, 20:18:43 ÖS »

en son cikan oyunlari oynatmayan, video edit'lerinin hizli olmadigi bir laptop almadim almam da. i7-975 desktop ~$1000. (fry's.com) ayni ozellikte yalniz grafik karti zayif laptop (~$3500). bataryanin fazla dayanmamasi da cabasi.
Yok eger benim bu tur islerle isim olmaz bir internete girerim bide word'da yazi yazarim diyosan git netbook al ~$250 (bestbuy.com)
Apple'in Amerika'da herzaman alicisi vardir. Adamlar ne cikarirlarsa cikarsinlar cok sadik musterilari vardir hemen jawslarlar. Or: grafik tasarimcilar, oyun gelistiricileri, artistler vs. derim bence.

Commodore Forever!
SinanG
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ocak 31, 2010, 19:58:58 ÖS »

Apple'ın zaten sadece iMac serisi ile ayakta kalması imkansız. iPod, iPhone ve iPad serisini Çin'de makul fiyatlara üretip, sağlam fiyatlarla satınca dolayısı ile kar ediyor tabii...

Bilgisayar dünyasının mobilleştiğine katılıyorum, ama özel amaçlar için tasarlanmış masaüstü bilgisayarların da her zaman gerektiğine inanıyorum..

iPod müzik çalarımda veya Nokia E serisi telefonumda Worms'u ve Pinball Dreams'i görünce pazarlama stratejisi sonucu olması gereken gelişmelerin yaşandığını ve esasında şu geçen 10-15 yıl da çok da ilerleme kaydedilmediğini düşünmeden edemiyorum..

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2010, 11:27:18 ÖÖ »

Kendimi ifade etmekte zorlanıyorum

Apple'ın tabii ki standart sadık fanatikleri var. Bunu sizlere söylemenin ve bunu düşünmemiş olmanızı düşünmem, düşünülemez Bu nedenle o tür bir açılıma gitmeyip, direkt olarak Apple'ın sadık alıcısı olmayan ve daha önce Apple ürünü kullanmamış, ama bugün Ipod ya da Iphone kullanan kitlenin yoğunluğuyla, IPad'in muhtemel yoğunluğunu öngörüyor ve buna dayanarak hayal kırıklığı dedim. Yoksa Apple'ın diğer ürünleri gibi satacaktır. Ama genel anlamda bir IPod başarısı ya da Iphone başarısı beklemek, kanımca hayalcilik olur. Bunu umanlar için Ipad hayal kırıklığı olacaktır.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: