Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: bp2010 basladi!  (Okunma Sayısı 30509 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2010, 15:55:29 ÖS »

kol kirilir yen icinde kalir
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2010, 22:20:34 ÖS »

Harika bir demo, sanatsal bir çalışma olmuş. Bölümlerin müzikle senkronizasyonu demoya müthiş akıcılık kazandırmış. Üç mafsallı robotik kol çok hoşuma gitti, B yüzü müziği nedir öyle süper, alışkanlık yaptı bende. Hires vector part ve tbl effect çok etkileyici gerçekten. Bu gurur verici demoyu yapanlara sonsuz saygılar, helal olsun.
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 05, 2010, 23:28:04 ÖS »

Muhteşem bir demoymuş gerçekten, Vigo'ya ithaf edilmesi ayrıca beni benden aldı. Müziklerin hepsi güzel de, ben özellikle arka plandaki basları çok sevdim, harika olmuş. Bundan sonra yapılacak C64 demoları için resmen bir mihenk taşı, bir benchmark, bir game changer olmuş.

"The user is an important input hardware of a computer system"
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 06, 2010, 00:36:09 ÖÖ »

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 06, 2010, 10:52:11 ÖÖ »

Öok güzel.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Nisan 06, 2010, 15:04:05 ÖS »

Helal olsun...

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Nisan 07, 2010, 03:20:12 ÖÖ »

Teşekkürler arkadaşlar. Ben demoda yer alan ama BP'ye gidemeyen tek kişi olarak epey bir acı çektim uzaktan ama sonuç acılarımı dindirdi.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 07, 2010, 14:07:14 ÖS »

Demoyu mono surround dinlemek de ayrı bir keyif veriyor Espriyi ilk seferinde anlamadığımı itiraf edeyim.

Bu demo, üst üste seyretmek istediğim yegane demolardan biri oldu. Sebebi özellikle B yüzünde müziğin demoyu sanki bir şef gibi yönetmesi. Şef önce greetings bölümünde robot kola sakin bir ortam oluşturuyor ve yazısını bitirmesini bekliyor, sonra "tamam daha işimiz var, sen git bakalım" diyor ve kol dağılıp gidiyor. Ardından şef tansiyonu yükseltiyor, sıkı bir şeyin geleceğini hissediyoruz. Ve Hires Vectors çıktığında kafaları sallamaya başlıyoruz. O an şef sanki "çevir, biraz daha çevir, görsünler" der gibi. Ardından "bu kadar yeterli, sıradaki gelsin" diyor, küp kayboluyor, müzik sönüp gidiyor ve tansiyon düşüyor. Devamında süper melodik bir ortamda sakin sakin dönen küre. Şef, bir süre sonra küreye "sen de yeterince döndün" diyor ve onu gönderiyor. Ardından beklemekte olan tbl effect'i ile muazzam bütünleşik bir giriş ve yine kafaları sallamaya başlıyoruz.

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Nisan 07, 2010, 14:38:43 ÖS »

@Metallic: çok güzel bir değerlendirme yapmışsın sağolasın. Bunun nedenlerinden biri de A yüzünün müziği çok önceden yapılmıştı ve onun üzerine efektler yerleştirildi ve müzikte nispeten daha küçük değişikliklere gidildi. B yüzünde ise yine müzik vardı ortada ama hemen hemen yarı uzunluğundaydı ve şu ankine göre çok daha eksikti. hatta demo bitene kadar iki kere çalıyordu diyebilirim. birçok efekt iyice oturduktan sonra efektlerin o anki durumlarından ilham alarak düzenledi ve uzattı müziği Nightlord. Ayrıca kendi partlarının da çoğunluğu bu yüzde yer aldığı için Code+Music kendinde olunca daha da çok hakimiyete sahip olmuş oldu. A yüzünde de tüm efektler müzikle senkronize ancak iki yüz arasındaki temel farklılık biraz işlerin bitiş sıralarından kaynaklanıyor diyebiliriz.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 07, 2010, 16:06:42 ÖS »

Evet, bence müzik ile senkronize code'un büyük etkisi var bu demonun başarısında. Müzik üzerine code, code üzerine müzik nakış gibi işlenmiş. Harcanılan emeği takdir ediyorum. Böyle sağlam bir demonun getirdiği rehavet de büyük olur, umarım bir sonraki Glance demosunu görmemiz çok uzun sürmez ehehh.

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Nisan 09, 2010, 20:53:28 ÖS »

tum yorumlar ve destek icin cok tesekkurler arkadaslar. Ben daha jetlag'i atlatamadigim icin ancak cevap yazabiliyorum. Hem partideki sonuctan, hem de sizlerin demoyu begenmesinden cok cok mutluyuz. Tekrar tesekkurler
Zen
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Nisan 10, 2010, 09:51:57 ÖÖ »

Bu güzel çalışma için sizleri kutluyorum.

Birşey merak ediyorum; bazı yabancı demoscenerler hala Türkiye'de elektrik olup olmadığını soruyorlar mı?
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Nisan 10, 2010, 10:40:46 ÖÖ »

@Zen: o 96 yılında yaşadığım bir olaydır. yıllar içinde akıllandılar tabii. aslında 96 yılı öncesinde de Türkiye'de çok büyük scene grupları vardı ve bazı başarılar elde edilmişti. yani aslında bu Türk scene'ini tanımadıkları için değil, açık şekilde ırkçılıktan dolayı ettikleri laflardı. zamanla bizleri yabancı partilerde görmeye başladılar. "ya siz hiç burada yaşayan Türklere benzemiyorsunuz", "yok yok siz kesin İtalyansınız, Türk olmazsınız" gibi laflar etmeye başladırlar. kısacası bizi tanıdıkça benimsemeye başladılar. yoksa aynı lafı bugün de edecek yapıda adamlar var. onların derdi başka çünkü. ancak eskiden o lafı ettiklerinde büyük tepki toplamıyorlardı. şimdi bizi şahsen tanıyan ve seven adamlar olduğu için eskisi kadar rahat ileri geri konuşamazlar, olay budur.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Nisan 10, 2010, 10:49:29 ÖÖ »

tum yorumlar ve destek icin cok tesekkurler arkadaslar. Ben daha jetlag'i atlatamadigim icin ancak cevap yazabiliyorum. Hem partideki sonuctan, hem de sizlerin demoyu begenmesinden cok cok mutluyuz. Tekrar tesekkurler

Asıl bizler, bu şekilde başarılı bir şekilde bizi temsil ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz. Açıp açıp izliyorum vay be demekten kendimi alamıyorum

magic_gun
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Nisan 11, 2010, 03:30:43 ÖÖ »

hala olayın buyusu ıcındeyım ayılamadım,muhtesem otesı,ayakta alkıslıyorum
bıze yasattıgınız sevınc ve mutluluk ıcın tesekkurler ,clock unuz eksık olmasın
tekrar tesekkurler

Hayal etmeden basaramazsın .. bu makinelerle neler yapabilirsin
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: