Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGümrük, muafiyet, vergi konuları...
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gümrük, muafiyet, vergi konuları...  (Okunma Sayısı 15344 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 14, 2010, 00:14:58 ÖÖ »

Yurtdışından aldığım bir ürün elime henüz ulaşmayınca biraz araştırma yaptım... bulduğum 1-2 bilgiyi paylaşayım, faydalanan olabilir...

Öncelikle Muafiyetle alakalı bilgiler..

07 Ekim 2009 tarihli resmi gazete uyarinca yurtdisi alısverisleri ile ilgili sevindirici bir düzenleme gerceklesti.

Kargo ve posta yolu ile yurtdışından getirtilen 150€ değerinini asmayan urunler gumruk vergisinden muaf tutulacak. Biliyorsundur bu sınır daha once 100€ idi.

Bayram ve özel günler uygulamaları tamamen kaldırılmış olup belirlenen degerler yil boyunca gecerli olacak. Yani artik gönül rahatlığıyla istediğin urunu bu tutara kadar gümrüksüz getirtebileceksin.

Bu tutari gecen urunler ile ilgili bildigimiz kadariyla daha once kanunda net bir aciklama bulunmamaktaydi. Yeni yasada bu da duzenlendi ve 1500€ 'ya kadar olan urunlerde uygulanacak gumruk vergisi tutari da Avrupa ülkelerinden getirtiliyorsa %18, diger ülkelerden ( Amerika, Cin , Hong Kong v.s.) getirtiliyorsa %20 olarak netlesdi.

Ayrıca bu tutara kadar olan urunleri teslim alman icin herhangi bir gumruk komisyoncusuna da gerek yok.

Türkiye'ye giriş ve çıkışlarda bazı eşyalara uygulanan vergiler vardır.

Türkiye'ye girişte gümrük alınmayan kişisel eşyalar

Yurtdışında gezdiniz, eğlendiniz alışverişinizi yaptınız. Kendinize bu gezinizi hatırlatacak güzel şeyler aldınız. Umarım alışveriş yaparken Türkiye'de ki gümrük uygulamasını da unutmazsınız!!!

Gümrük alınmayan giyim ve yolculuk eşyaları

*Yolcunun giyinip kuşanmasına mahsus eşyalar. *Yolcunun yaşantısına mahsus eşya ile seyahat eşyaları. *Yolcu için elbiselik kumaş (en fazla 5 metre). *Nakli hane hakkına sahip olan ve yurda kesin dönüş yapan yolcuya ait, bir adet kürk.

Gümrük alınmayan elektronik eşyalar

*Bir adet 16 ekrana kadar renkli cep televizyonu (16 ekran dahil). *Bir adet siyah beyaz televizyon-radyo-teyp (kombine). *Bir adet video kamera ve 5 adet boş video teyp kaseti. *Sekiz milimetreye kadar alıcı veya gösterici sinema makinesi (on adet boş sinema filmi ile birlikte). *Bir adet slâyt gösterme makinesi. *Cep tipi bilgisayar (ana bellek kapasitesi-Ram 128 K. byte'a [128 dahil] kadar). *Portatif compact disc player. *Bir adet kendi ses verebilen portatif radyo ve portatif radyo-teyp. *Bir adet volkman veya cepte taşınabilen küçük teyp. *Kasetsiz ve kartuşsuz elektronik oyun aletleri. *Her birinden en çok 5'er adet olmak üzere plak, teyp kaseti veya compact disc. *GSM-Cep telefonu (SIM kartını havi olanlar).
Gümrük alınmayan müzik aletleri

Armonika - Mandolin - Kaval - Mızıka - Flüt - Gitar - Akordeon

Gümrük alınmayan oyun ve spor aletleri

*İki bölmeli bir adet kamp çadırı. *Sualtı sporları için bir adet dalgıç takımı (nitelikleri, aksam ve parçaları müsteşarlıkça belirlenir) *Uçan kanatlar (bir çift). *Motor takılmayan cinsten şişme bir adet bot. *Su sporu için kullanılan yelken tertibatlı bir adet sörf. *Ayak paleti (bir çift). *Yolcunun tek başına kullanabileceği özelliğe sahip spor yapmasına mahsus birer adet olmak üzere spor alet ve giysileri (deniz motosikleti ve motorlu deniz kızağı hariç) *Satranç takımı. *Dama takımı. *Beş adet oyun kâğıdı.

Gümrük alınmayan sağlık cihazları

*Hasta yolcuya ait yataklar. *Malüller için hareket ettirici tertibatı bulunan motorlu, motorsuz koltuklar. *Şahsi tedavide kullanılan ilaçlar. *Gaz maskesi ve benzeri koruyucu elbise (en çok 2 adet).

Gümrük alınmayan mutfak eşyaları

*Yolculuk esnasında kullanılacak kadar tabak, tencere, çatal, kaşık, bıçak gibi mutfak aletleri.
*Bir adet portatif piknik ocağı.
*Bir adet semaver.
*İki adet termos.
*Akü ile çalışan kahve makinesi.

Gümrük alınmayan tüketim maddeleri

Yerli ve yabancı ayrımı yapmaksızın;
*200 adet sigara (1 karton) ile 50 adet yaprak sigara.
*200 gram kıyılmış tütün ve 200 yaprak sigara kâğıdı veya 200 gram pipo tütünü veya 200 gram ağız tütünü veya 200 gram tömbeki veya 50 gram enfiye.
*Gümrük hattı dışı eşya satış mağazalarından satın alınmış olması halinde yukarıdakine ek olarak 200 adet sigara (1 karton), 100 adet yaprak sigara ve 500 gram pipo tütünü.
*1,5 kg kahve, 1,5 kg nescafe. 500 gram çay, 1 kg çikolata, 1 kg şekerden mamül yiyecek.
*100 cl.lik bir şişe ya da 75 veya 70 cl'lik iki şişe alkollü içki.
*En fazla 120 ml.lik şişeler içinde beş adet kolonya, lavanta, parfüm, esans veya losyon.

Gümrük alınmayan diğer eşyalar...

*Bir adet portatif yazı makinesi.
*Bir adet fotoğraf makinesi (5 adet filmi ile birlikte).
*Çocuk yolculara mahsus bir adet çocuk arabası.
*Çocuk yolcuya mahsus ebadına bakılmaksızın bir adet bisiklet.
*Çocuk yolcuya mahsus oyuncaklar (en çok 10 adet).
*Cepte taşınabilen ve pille çalışan hesap makinesi.
*Bir adet ütü (buharlı veya buharsız)
*1 x 1,5 metre ebadında seccade (yünlü, pamuklu veya sentetik olmak kaydıyla)
*Bir adet el dürbünü (gece görüş dürbün ve gözlükleri ile gece görüş keskin nişancı dürbünleri hariç)
*Bir adet masa saati.
*Bir adet portatif gaz sobası.

Araçla birlikte yolculuk halinde (sadece araç sahibi veya sürücüsüne uygulanmak kaydıyla)

a) Tornavida takımı (ayrı büyüklükte olmak üzere en fazla 5 adet)
b) Lokma takımı (araçta kullanılan tipte olmak üzere en fazla 10 parça)
c) Oto pompası
d) Akü şarj cihazı
e) Akü ile çalışan otomobil süpürgesi
f) Akü ile çalışan buzluk
g) Stepne dışında bir adet oto iç ve dış lastiği

Yolcunun durumuna göre müsteşarlıkça kişisel eşya kapsamında kabul edilecek diğer eşyalar.

*Yolcunun beraberinde olmak kayıt ve şartıyla bir adet kedi veya bir adet köpek veya bir adet kuş veya 10 adet akvaryum balığı (veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşkal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla).

Sevdiklerinize aldığınız hediyeler için gümrük uygulaması

Sevdiklerinize aldığınız hediyeler, güzel armağanlar için gümrükten muaf tutuluyorsunuz. Tabii bu gümrük uygulamasının da bazı şartları var Müsteşarlık, hediyelik olarak ithal edilecek eşyanın nitelik ve özellikleriyle miktar ve kıymetlerini belirlemeye, özel ve zaruri durumları inceleme ve sonuçlandırmaya, bu hakkın suiistimal edilmesini önlemek üzere hediyelik eşya muafiyetini kısıtlamaya yetkilidir.

Aşağıdaki belirtilen mallar ve miktarlar için gümrük alınmaz.

Tütün ürünleri

*10 paket sigara.
*50 adet sigarillo (her biri 3 gramdan ağır olmayan purolar)
*10 adet puro.
*200 gram kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kâğıdı ile)
*200 gram pipo tütünü.
*200 gram ağız tütünü.
*200 gram tömbeki.
*50 gram enfiye.

Alkol ve alkollü içecekler

*100 cc. lik 1 şişe ya da 70 cc veya 75'lik 2 şişe (18 yaşın altındaki yolcular için uygulanmaz)
*En fazla 120 ml. lik şişeler içinde beş adet kolonya, lavanta, parfüm, esans veya losyon.
*Kahve 1 kg.
*Çözülebilir hazır kahve 1 kg.
*Çay 500 gram
*Çikolata 1 kg.
*Şekerden mamul yiyecek 1 kg.
*Yolcuların kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda tıbbi malzeme ve ilaç (her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 300 EURO'yu geçmeyen eşyalar için, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 145 EURO olarak uygulanır).
* İki ya da daha fazla kalemden oluşan eşyanın yolcu başına toplam kıymeti 300 Euroyu aşarsa, aşan miktardan gümrük alınır.

Gümrüğü ödenmek suretiyle postayla veya yolcu beraberinde Türkiye'ye sokulabilecek eşyalar...

18 yaşından büyük yolcuya, Türkiye'ye gelişinden 2 ay önce ve 6 ay sonra posta veya hızlı kargo yoluyla gönderilen ve değeri 1.500 Euroyu geçmeyen ve ticaret amaçlı olmayan eşyadan yüzde 10 sabit gümrük alınır (300 Euroluk muafiyet düşülür). Ya da 18 yaşındaki yolcunun beraberinde getireceği ve değeri 1.500 Euroyu geçmeyen ve ticaret amaçlı olmayan eşyadan yüzde 10 sabit gümrük alınır (300 Euroluk muafiyet düşülür).

Bu haktan yararlanabilmek için şu koşullar gereklidir:

*Türkiye'deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyalar
*Yolcular beraberlerinde getirdikleri eşyalar
*Hediye edilmek üzere getirilen ya da gönderilen eşyalar
*Kişinin şahsına veya ailesinin kullanımına mahsus eşyalar
*Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olan eşyalar
*Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyalar.

Bu çerçevede getirilen eşyanın toplam kıymetinin 1.500 EURO'yu aşması halinde, söz konusu eşyanın ithalinde ödenmesi gereken vergiler, yürürlükte bulunan esaslara göre tahakkuk ve tahsil edilir.

İthal konusu eşyanın kıymetinin tek başına 1.500 EURO'yu geçmesi halinde, bu eşyanın gümrük vergileri İthalat Rejimi Kararı ile belirlenen oranlara göre tahakkuk ve tahsil edilir.

Eşyaya sabit oranlı vergi uygulamadan önce, beyan sahibi bunun yerine ithalat vergilerinin uygulanmasını talep edebilir. Bu durumda eşya için ithalat vergileri tahsil edilmek suretiyle eşyanın ithaline izin verilir.

Bu çerçevede getirilen eşyanın vergi matrahının tespitinde esas alınacak kıymeti, ibraz edilen faturaya veya satış fişine göre belirlenir. Bu tür belge ibraz edilememesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti idarece tespit edilir.

Kaynak : http://www.milta.com/s/content.aspx?id=43&typ=3&AspxAutoDetectCookieSupport=1

imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2010, 00:33:19 ÖÖ »

Bu tutari gecen urunler ile ilgili bildigimiz kadariyla daha once kanunda net bir aciklama bulunmamaktaydi. Yeni yasada bu da duzenlendi ve 1500€ 'ya kadar olan urunlerde uygulanacak gumruk vergisi tutari da Avrupa ülkelerinden getirtiliyorsa %18, diger ülkelerden ( Amerika, Cin , Hong Kong v.s.) getirtiliyorsa %20 olarak netlesdi.

Gümrüğü ödenmek suretiyle postayla veya yolcu beraberinde Türkiye'ye sokulabilecek eşyalar...
18 yaşından büyük yolcuya, Türkiye'ye gelişinden 2 ay önce ve 6 ay sonra posta veya hızlı kargo yoluyla gönderilen ve değeri 1.500 Euroyu geçmeyen ve ticaret amaçlı olmayan eşyadan yüzde 10 sabit gümrük alınır (300 Euroluk muafiyet düşülür). Ya da 18 yaşındaki yolcunun beraberinde getireceği ve değeri 1.500 Euroyu geçmeyen ve ticaret amaçlı olmayan eşyadan yüzde 10 sabit gümrük alınır (300 Euroluk muafiyet düşülür).

Selam üstad bilgilendirmen çok faydalı oldu. Yukarıda alıntı yaptığım iki paragraftan hangisindeki oranı uygulayacaklar acaba, %10 mu %18 mi? Yoksa gece yarısı benim kafa tam çalışmadı da eksik mi yorumladım

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2010, 09:32:27 ÖÖ »

30 euroya retro bilgisayar aldın.
Kutusu büyük, ağırlığı 8 kg yi geçiyor.
Gümrük yiyosun.

45 € ya italyadan hobi maksatlı, maket bıçağı, deri, gemi maket planı, 3-5 tane vida vs aldım.
Ağırlık 1.5 kg ebatlar 30x25x15h
TNT gümrüğe soktu ve beyannameli teslim etmek istedi. Yani gümrük komisyonucusu bulacaksınız ordino mu ne dolduralacak bunun bedeli nerdeyse 100€ komisyonucuda babanızın hayrına bütüngün bu işlerle uğraşsa 150 tl den aşağı bir rakam almaz ..

Sonuç ? Ben Türkiyede geçen her tür posta yoluyla gelen gümrük işlemlerine çok güvenmiyorum.

Bana sorarsanız ucuz ama ağır paketler ve şu italyadan sipariş ettiğim şey haricinde sorun yaşamadım ..

Kutusu minik olan şeyler kapıma geldi

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2010, 10:37:35 ÖÖ »

@YurdaerDönmez : İkisi arasında sanırım küçük bir fark var. %10 ile ifade edilen yurtdışına çıkmış olan bir kişinin Türkiye gelişinden 2 ay önce ve 6 ay sonraki kısmını kapsıyor. Yani bu %10'luk (daha düşük vergiden) yurtdışına çıkmış olanlar faydalanabiliyor. %18'lik ise bizim gibi hobi maksatlı yurtdışından ürün getirtenlerin muhatap oldukları vergi oranı...

Gökçe Bozkurt'un söyledikleride ne yazık ki doğru. Burada en önemli kıstas aslında Gümrük memurunun o ürüne ne fiyat biçtiği, ürünü ticari olarak değerlendirip değerlendirmediği...Mesela yurtdışından Amiga 4000 getirirsin. Gümrük memuru buda ne yahu, adam çöp getirmiş birde o kadar kargo ödemiş, ne saf adamlar var derse, 150 Euro üstü olsada ürünü sorunsuz alabilirsin. Ama bir hesap makinası getirirsin, atıyorum, görünüşü profesyonel güzel bişeydir. 50 Euro bile etmese gümrükteki, beyanı inandırıcı bulmayıp, 200 Euro muamelesi yapabilir.
Yurtdışından ürün getirenlerin bazılarının çarpık beyanları ve bu çarpık beyanlar sonucu gümrük memurlarında oluşan önyargı nedeniyle bu tür sorunlar yaşanıyor...Ama yasal olarak durum yukarda yazıldığı gibi..

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2010, 07:28:14 ÖÖ »

En iyisi giden birisini bulup, beraberinde getirmesini rica etmek.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2010, 11:14:14 ÖÖ »

8 sene evvel akvaryum için amerikadan Ph ölçer ısmarladım . Fiyatı 65$ + 20$ posta parası.

3 cm genişliğinde 15 cm yüksekiğinde 2 cm kalınlığında. Uzun galeta gibi birşey üstünde minicik bir ekran var
Suya sokup tuşa bastığınızda suyun ph değerini yazıyor. Olay bundan ibaret.

1 aylık yolculuk sonunda eve ihbarname geldi . İnanamadım .. 150 gr değildir paket.

Neyse gittim cevizlibağa.. Gümrük memuru açtı gözümün önünde malı. Nedir bu ? Anlattık ...
Adam yok diyor mümkün diğil teslim edemeyiz bunu..
Bu bir test cihazı vs diyor. Ağlıyorum adamın karşısında akvaryum balık vs die

Bana mısın demedi. Belki diyor bu gıda sektöründe kullanılan bir cihaz siz yemeklerin ph ını veya bir değerini ölçüyorsunuz.
İnsan sağlığına zararlı bir durumlar olabilir. TSE tarafında bu cihazın doğru ölçtüğü test edilip onaylanıp ondan sonra gümrüklü teslim edilmesi gerekir.

Abi diyorum ne TSE si ne gıdası .. Akvaryum balık yem su diyorum . YOK!

Neyse ben kıvırmaya başladım bir oluru yok mu demeye.. Adam ne oluru olacak diyor.. Ya diyorum devlet memurlarının da işleri zor, bu maaşlarla yuh bu hükümete vs. Dedim çorbada tuzumuz bulunsun cebimden bir zarf çıkardım. Etrafımı kolladım kimse görmeden ayıp olmasın diye, masanın üstündeki kağıtların altına doğru iteleyiverdim.

Adamın gözünde şimşekler çaktı, " napıyosun sen kardeşim !! devlet memuruna rüşvet mi veriyosun" diye avaz avaz bağarıyor. Herkes duydu kafayı kaldırdı, rezil olduk millete.

" .iksen alamazsın bu cihazı gümrükten, milletin sağlığıyla oynuyo .pneler" dedi.

Gözüm döndü, sıktım yumruğu dalacam herife, bide memura zart zurttan karakolluk olacağız.
"Al totona sok" diip terkettim orayı ..

Ama içim nasıl dolu .. İnat ettim alacam o cihazı diye ..

Mali müşavirimi aradım, gümrükçü tanıdığı varmış .. İkitelliye adamlara telefon edip gittim. Sanki müşteri gibi durumu anlattım.
Çatmışsın sen kıl adama dediler..
Normalde ordino yazılması vs falan 400 tl yi bulur masrafı dediler.

Yapmayın etmeyin derken iyilikleri tuttu.
Sen git yarın gel dediler. Öyle yaptım.
Ertesi gün cihaz elimde. 30 TL yedirdik dediler peki dedim, malı içerden çıkartan abiye , sana ne vericem dedim istemez vs yaptı . Baktım sigara içiyor, "abi 50 TL vereyim ama üstünü arama dedim 2-3 paket sigarayıda benden iç" deyip el sıkıştık.

Sonuç:

-Gümrükçü düşüncesinde haklı olabilir ama abarttı.
-Her papaz pilav yemiyor, zarf elde kalıyor.
-Aldığım cihaz %75 e yakın alış fiyatımadan pahalıya geldi.
-Harcadığınız vakit benzin problem.
-Gümrük müşavirine 4-5 paket sigara parası verip sağlığına kötülük edildi.
-Balıklarım mutlu oldu.
-5 sene internetten bişey sipariş etmedim (Amiga sevdam tekrar ateşleninceye kadar

Varış noktam şudur ki . Elde etmek istediğiniz özellikle 2. el malzemeleri tanıdığınız insanlardan, veya ülkemizden bulmak için çaba sarfedin.
Burada size pahalı gelen bazı ürünler, yukarıda anlatılanlardan dolayı, yurtdışından istense bile daha pahalıya veya aynı fiyatlara gelebiliyor.
Gramaj olarak ve paket ebadı olarak küçük siparişler verin.
Alınan ürünün içine fatura konuluyorsa satıcıyla anlaşın yazabildiği kadar az yazsın faturayı.
Cevizlibağda  cebinizde zarf bulundurun ama gümrükçüyü iyi etüd edin.

« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2010, 11:19:39 ÖÖ Gönderen: Gökçe Bozkurt » Logged

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2010, 19:27:03 ÖS »

Varış noktam şudur ki . Elde etmek istediğiniz özellikle 2. el malzemeleri tanıdığınız insanlardan, veya ülkemizden bulmak için çaba sarfedin.
Burada size pahalı gelen bazı ürünler, yukarıda anlatılanlardan dolayı, yurtdışından istense bile daha pahalıya veya aynı fiyatlara gelebiliyor.
Gramaj olarak ve paket ebadı olarak küçük siparişler verin.
Alınan ürünün içine fatura konuluyorsa satıcıyla anlaşın yazabildiği kadar az yazsın faturayı.

Bunlara aynen katiliyorum... Bizim getirdigimiz turden urunlerde rusvet vs. bence akliniza getirmeyin. Cok anlamli degil... En fazla 200-300 Euroluk birsey icin hic bir memurun kendisini riske atacagini sanmam. Boyle birseyin oldugunu bu gune kadarda duymadim.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2010, 23:03:21 ÖS »

işte bu durumu bilen bazı fırsatçılarda açık artttırma sitelerinde fiyatları şişirip şişirip duruyorlar,bazen sırf bunlara param gitmesin diye aradığım bir ürünü almıyorum.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2010, 23:34:35 ÖS »

bence en doğrusunu yapıyorsun... Kargo + ürün eğer GG'dekiyle aynı fiyata geliyorsa ya da yakınsa açık arttırma sitesinden almak çok daha iyidir...Ama arada uçurum varsa, hiç kasmaya gerek yok kanımca... Yurtdışından getirtmek, riske etmek daha doğru...Bugüne kadar İngiltere başta olmak üzere ABD, kanada, Fransa, Hollanda, tayvan vs. ürünler aldım. Çoğunda sorun yaşamadım. 2-3 tanesi kayboldu (biri CD32'ydi). Ama yurtdışını her zaman denemeye değer buluyorum. Öte yandan İkinci el sitelerinden de çok ürün aldım... Bilinçli olunca, neyi nerden almanız gerektiğine daha kolay karar verebiliyorsunuz.

Not: bir ürünün fiyatı konusunda emin olamıyorsanız bana özelden mesaj atabilirsiniz. Fikir verebilirim...
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2010, 23:37:31 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2010, 19:07:08 ÖS »

Saflığım üzerimde Hollandadan aldığım cihazı yollarken, satıcının 150 Euro altında bir meblağ yazmasını istemedim... 150 Euro altı olmadığı için, gümrük memuru cihaza baktı...Gel senden biraz vergi alalım dedi %18 hesaplayıp elime tutuşturdu Ama ama ama desemde, " ikinci el eşyanın ülkeye girmesi zaten yasak" diyerek sesimi kesti...Homurdanarak, veznenin yolunu tuttum...Ama vezne saat 16:30'da kapattığından, sabaha kaldı... 3 vakte kadar Allah kısmet eder bir aksilik çıkmazsa Atari Falcon hakkında bişeyler yazıcam sanırım

Uzun lafın kısası...Saf olmayın...ne alırsanız alın 150 Euro altında yazılmasını sağlayın... Dürüst olmanın, saf olmanın hiçbir anlamı yok...

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2010, 09:39:16 ÖÖ »

Falcon hayırlı olsun Bakalım nasıl bir şeymiş bu efsane makina...

Aslına bakarsan 150 Euro üzeri yazmış olması belki de bir açıdan iyi olmuş olabilir. Sonuçta yollayan 150 Euro üzeri yazdığı için belki de gümrük memuru "demek ki gerçek değeri bu" diye düşünmüştür Yoksa adamı ikna etmekle uğraşmak zorunda kalabilirdin bir de... Daha pahalıya bile gelebilirdi.

Bu da böyle bir teselli işte Masum

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2010, 12:45:13 ÖS »

Aslına bakarsan hiç gerek yoktu...Gümrük memurunun bu cihazdan bişey anlama ihtimali, ya da abartıp bu uzay istasyonlarında kullanılan merkezi kontrol sistemi deme ihtimali kanımca 0'dı... Adam bana açıkça, gönderen böyle yazmış, yapacak birşey yok dedi

Benim saflığım şu oldu... Nasılsa 150 Euro'ya kadar muaf, üzeri kısım için vergi ne kadar olabilirki diye düşünüyordum saflık işte... Meğerse 150 Euroya kadar muaf, 151 Euro olunca toplam üzerinden %18 (avrupa için) alınıyormuş Gereksiz bir vergi oldu... Ama kayıtlı vergili bir Falcon oldu

Not: Akşama bir iki foto çeker, nasıl birşeymiş bakmaya çalışırım...

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2010, 12:54:08 ÖS »

Neyse artık sen para işini kafana takma da Falcon'un keyfini çıkar
Beni de iştahlandırdın hem, şöyle kayıtlı vergili bir Falcon'da ben bakayım belki denk gelir

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2010, 14:13:34 ÖS »

para konularını, diğer arkadaşları bilgilendirmek için yazdım...150 Euro muafiyeti tam olarak konumlandırabilmeleri için... Vergiyi düşünen Falcon sahibi olamaz zaten...Vergi devede kulak.. Shipping bile vergiden fazla tutuyor zaten...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2010, 14:45:51 ÖS »

hayırlı olsun lw3d,arşive nadide bir eser daha kattın.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: