Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Tanışma Forumu
ben geldim
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
[
2
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: ben geldim (Okunma Sayısı 17843 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aeymur
Üye
Ynt: ben geldim
«
Yanıtla #15 :
Mayıs 10, 2010, 11:12:04 ÖÖ »
Hoşgeldin.
@atlantis imzanı ben de yeni fark ettim. Truva'yı kurmamıştım hiç, müsait bir zamanda deneyeceğim.
Alıntı sahibi: Alpyre üzerinde Mayıs 07, 2010, 10:09:55 ÖÖ
@toddler
Nedense Türkiye'de bi kde hayranlığı var... Windows'a benziyor diye galiba... Bu arada Ubuntu'yu ben de tek geçerim...
Uzun zaman önce (2000 belki de 99) tanıştığım bir turist bana Linux'u deneyip denemediğimi sorup kendisinin KDE geliştirme ekibinde olduğunu söylemişti. Denemediğimi söyleyip KDE'nin ne olduğunu sormuştum
Alıntı sahibi: toddler üzerinde Mayıs 07, 2010, 18:37:50 ÖS
Telefon Motorola Rokr E2, uydu alıcı Dreambox, el konsolu Dingoo A320, Laptop ve masaüstü Ubuntu. Herşeyde Linux tercihim. İstediğim gibi kurcalıyorum. Amiga'dan kaptığımız bi hastalık olsa gerek ellemeden duramıyoruz işte
Geçen hafta katıldığım bir bayi toplantısında sunum yapan kişi Linux'u "Linaks" diye telaffuz etti. Nedense rahatsız etti beni. Tuhaf bir sahiplenme duygusu ve bağ oluşturduk bu OS'la.
C64TPC|Dingoo A-330
atlantis
Uzman
«
Yanıtla #16 :
Mayıs 10, 2010, 11:16:20 ÖÖ »
Linux'un çok çeşitli okunuşunu var. Linüks, Linaks, Laynüks gibi ama gerçekte okunuşu Linuks şeklindedir. Linux adı da Linus Torvalds'ın Linux'u geliştirirken minix/unix tabanını kullanmasından gelmiştir. Daha fazla uzatmayım. Komple hikayesini yazmaktansa Linus Torvalds'ın "Sadece Eğlenmek İçin" adlı kitabını okuyun. Eğlenceli ve ilginç hikayeleri var...
Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
aeymur
Üye
«
Yanıtla #17 :
Mayıs 10, 2010, 11:28:39 ÖÖ »
Kitabı çıkar çıkmaz alıp okudum. Konuya ilgi duyan arkadaşlara tavsiye ederim.
Linus Torvalds'ın kendi sesinden Linux'un telaffuzu:
http://www.paul.sladen.org/pronunciation/torvalds-says-linux.wav
C64TPC|Dingoo A-330
Skate
Uzman
A Sinner Scener
«
Yanıtla #18 :
Mayıs 10, 2010, 15:18:06 ÖS »
Fst aramıza hoşgeldin.
C16'da Lite FLI mi? Süpermiş. Biraz detay verebilir misin? C64'deki FLI'den farkı ne? Every second line FLI gibi birşey mi hafıza yetmediği için?
fst
Üye
Amiga or Die!
«
Yanıtla #19 :
Mayıs 10, 2010, 22:57:48 ÖS »
@Skate Öncelikle hoşbulduk.
C16'nın grafik modları da C64 gibi pek bi neşeli
Ama aynısı değil tabiki.. Aslında C16 deyip geçmemek lazım. Hafıza kartıyla 64kb ram ile gösterebildiği görüntüler C64 den çok daha iyi.. Hatta nasıl desem Amigayı andırır derecede (evet o derece). Tabi bu C64'te olduğu gibi her raster line için farklı bir color table göstermekle mümkün oluyor. Raminiz yettiği sürece yatayta her tarama için 8 pixellik grubu 121 renk içinden farklı 2 renk seçip (320*400) interlaced hires görüntü oluşturmak mümkün (ya da 121den 2 ortak 2 farklı toplam 4 renk seçip 160*400 interlaced lores). C16/Plus4 için böyle demolar var. İlk gördüğümde dibim düşmüştü.
Ram 16kb olunca yer sıkıntısı çok yüksek seviyelerde oluyor tabi o zaman 320*200 hires her 8*4 pixel bölgesi için 121'den 2 renk seçerek ya da 160*200 lores her 4*4 pixel bölgesi için 121'den 2 ortak+2 farklı renk=4 renk seçerek bir görüntü oluşturmak mümkün. İşte bu Lite-FLI oluyor. Görüntünün altından biraz kırparak, hafızada biraz boşluk oluşturmak o noktayada bir karakter seti yükleyerek, rahatsız etmeyecek şekilde FLI beraberinde ışıl ışıl cıvıl cıvıl kayan yazı da oluşturmak mümkün. Hatta ikinci color tablosunda açılan boşluğada bir miktar müzik datası yüklenebilir oh daha ne olsun.. C16 deyip geçmemek lazım ekranda aynı anda 121 renk gösterebilen bir makina bu!
?"A1200 + Blizzard PPC Phase5 060@50mhz ppc603e@175mhz + 64mb ram + cfhd + Easynet + Cocolino"
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
...
Skate
Uzman
A Sinner Scener
«
Yanıtla #20 :
Mayıs 10, 2010, 23:14:34 ÖS »
Lite FLI dediğin mode sanırım bizim C64'de daha çok Zoom FLI ya da 4x4 FLI dediğimiz mode ile büyük oranda benzerlik içeriyor. Terminoloji farkı yani, yoksa trick aynı.
Fst, daha önce bir şekilde tanışmamış olmamız talihsizlik. C16 benim hep ilgi alanımda olan ama hiç kurcalamadığım bir alettir çünkü.
Peki seni kesinlikle tanımıyor muyuz? Scene ile hiç ilişkin oldu mu ya da bu dünyadan haberdar mısın, takip ediyor musun?
fst
Üye
Amiga or Die!
«
Yanıtla #21 :
Mayıs 11, 2010, 00:46:52 ÖÖ »
Evet aynı hikaye aynı trick
Daha önce bir şekilde tanışmamış olmamız aslında benim ortalarda hiç görünmemem. Bu retro işler için maalesef çok kısıtlı zamanım olmasından dolayı nerdeyse hiç ilgilenemiyorum. Scene ile bir ilişkim olmadığı gibi hakkında çok bilgim de yok.. Ara sıra bir yerlerden denk gelir hakkında bir iki satır haber okurum hepsi o yani. Bu konuda beni yönlendirip bilgilendirebilirsin
?"A1200 + Blizzard PPC Phase5 060@50mhz ppc603e@175mhz + 64mb ram + cfhd + Easynet + Cocolino"
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
...
Skate
Uzman
A Sinner Scener
«
Yanıtla #22 :
Mayıs 11, 2010, 01:04:18 ÖÖ »
bunu buradan yapmam güç. yılda bir kez yapılan 7DX partileri var, ben de organizatörlerdenim. ne yazık ki tam yıl ortasındayız, önümüzdeki parti Aralık ayında. Ancak yine de
http://www.7dx-party.org
adresinden en son partiyle ilgili bilgilere ulaşabilirsin. Eğer Aralık ayındaki partiye katılırsan orada hem scene ile ilgili birçok detayı sana gösterme şansını yakalarız, hem de çok seveceğin bir ortam ve insanlar bulabilirsin. resim galerisini incele, demek istediğimi anlayacaksın.
şahsen ben aktif olarak c64 platformunda aktiviteye devam ediyorum. bu güne kadar yapmış olduğum ürünlerime aşağıdaki adresten ulaşabilirsin.
http://noname.c64.org/csdb/scener/?id=8375
özellikle snapshot oldukça taze bir ürün. 1 ay önce yayınlandı.
fst
Üye
Amiga or Die!
«
Yanıtla #23 :
Mayıs 11, 2010, 01:42:26 ÖÖ »
Bakıyorum bir yandan çalışmalarına.. Eski coderlardan kim kaldı
Bu arada rastgele fotograf başlığına birkaç birşey ekledim:
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=3006.msg39208#msg39208
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
...
Sayfa:
1
[
2
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »