Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurtdışından Anadoluya giden paketler Istanbul'a mı uğrar ?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurtdışından Anadoluya giden paketler Istanbul'a mı uğrar ?  (Okunma Sayısı 12226 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 03, 2010, 17:40:39 ÖS »

Yurtdışından son aldığım disket sürücüler nedeniyle bayağ sıkıntı yaşadım. Ama aynı kişiden 2-3 kutu daha malzeme aldığımdan, sorun yaşamamak için laz zekamı zorlayarak, kutuların birini Samsun'a yollatım (Devilish'e). Paketlerin ikiside şu anda ISTANBUL KARGO ISLEME MERKEZInde. Ama birinin Samsun'a gitmesi gerekiyordu. Merak ettiğim, yurtdışından gelen paketler Istanbul üzerinden mi anadoluya dağılıyor? Yoksa direkt gittiğide oluyor mu?

ps. bu ürünleri yollayan Hollandalı arkadaş, çok dikkatsiz biri. Eğer iki paketide bana yolladıysa, 15-20kg'lık bu iki paket sanırım jubile yapmama sebep olacak...Bilgisi olan var mı ?

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2010, 18:38:15 ÖS »

bildiğim kadarıyla önce istanbulda gümrük muayenesine tabi tutuluyor sonra gideceği ile dağılıyor.

several
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2010, 19:23:58 ÖS »

Paketler öncelikle İstanbul Posta İşleme Merkezi'ne gelirler, eğer şehir dışında teslim edileceklerse kontrol edilmeden torbaya eklenip, teslimatın yapılacağı ilin gümrüğüne gider.

Kontrol teslimat ilinin gümrüğünde yapıldıktan sonra dağıtıma çıkar veya gümrüğe çağrı kağıdı yollanır.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2010, 08:46:17 ÖÖ »

Paketler öncelikle İstanbul Posta İşleme Merkezi'ne gelirler, eğer şehir dışında teslim edileceklerse kontrol edilmeden torbaya eklenip, teslimatın yapılacağı ilin gümrüğüne gider.

Kontrol teslimat ilinin gümrüğünde yapıldıktan sonra dağıtıma çıkar veya gümrüğe çağrı kağıdı yollanır.

Evete mesela Çanakkale'ye gelen paketler Perşembe günleri postaneye giden Gümrük Muayene Memuru tarafından kontrol edilip (gerekirse paketi açabiliyorlar) uygun olanlar postane tarafından teslim edilir. Uygun olduğu düşünülmeyen ürünler için Gümrüğe kadar teşrif etmeniz gerekiyor.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2010, 10:37:12 ÖÖ »

Dikkat et Özay el koyabılır Kahkaha
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2010, 12:32:56 ÖS »

aslında ben Özay bu konuda yardımcı olamaz mı acaba

Özay yurtdışından bir kutu dolusu eski bilgisayar getirince sorun oluyor. Eski bilgisayar getirtmek yasak dediklerinde, bunlar artık bilgisayar değil, süs eşyası diyorum. Olsun özel izin gerekir diyorlar. Özel izin almam zor, ama yinede nerden alınır bu özel izin? biliyormusun?

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2010, 13:03:58 ÖS »

Bir sorayım muayene memuru abimize.

Ben gümrük muhafazada olduğum için gümrüğün işlerine pek hakim değilim.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2010, 13:11:40 ÖS »

Valla ben ve arkadaşlarım yurtdışından defalarca alışveriş yaptık. 100'den fazla ürün aldık ve bir çok üründe sattık yurtdışına. Bu zamana kadar bir problem yaşamadık.Artık yaşarsakta LW3D 'nin şansına

Bana söylenen kadarıyla işlem şu şekilde oluyor. Yurtdışından getirttiğimiz ürün önce istanbul'a gidiyor.Ordan güvenlik kontrolünden geçiyor.(Sanırım X-Ray gibi cihazdan geçiyor) Kayıt altına alınıp SamSun PTT Baş müdürlüğüne gönderiliyor.Ptt baş müdürlüğüne haftanın belli günleri gümrük memurları gelip paketleri inceliyor.Gümrük uygulayacaksa not bıraktırıyor.Uygulamayacaksa direk adresime Haber kağıdı geliyor ve ben gidip raf parası ödeyip kargomu alıyorum. Bunlar büyük paketler için geçerli. Küçük paketler direk kapıma kadar geliyor.

Şunu da söyliyim, yurtdışından gerek ben gerekse arkadaşlarım devasa büyüklükte kolilerle mal getirttik bi sorun yaşamadık.(Gümrük vergisi gibi ) İnşallah LW3D içinde yaşamayız.
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2010, 13:40:44 ÖS »

devılısh çok dümecisin ha 4 ay oldu floppy düğmesi gelıcektı
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2010, 13:46:35 ÖS »

ozgur106, irtibat bilgilerini kaybettim.Bana özel mesajla bildir yollarım düğmeyi.Duruyo zaten düğme. Bi düğmenin dümeni mi olur yahu!! Sen adres bilgilerini yolla özel mesajla ozgur106.
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2010, 15:26:26 ÖS »

devilish okul bitti mi

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2010, 15:29:04 ÖS »

ozkano, özel denen bişe var Kahkaha Lütfen ikili diyalogları ikili yapalım Kahkaha
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2010, 19:16:46 ÖS »

demek ki bitiremedin , göremiyoruzki ikili görüşelim heheheh

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2010, 00:15:51 ÖÖ »

) uzunca bi süre net aleminden koptum.Yani takipteydim ama fazla ilgilenemiyordum.Şimdi döndük Allaha şükür. Birde msn gibi programları çok nadir kullanıyorum.Bilgisayar kullanmaktan sağ kolumda sinir sıkışması oldu.O yüzden izleyici rolünü daha çok üstlendim.Bi ara ikili olarakda görüşürüz kardeşim.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 07, 2010, 11:50:04 ÖÖ »

Büyük Sürpriz...açıkçası şok oldum...Biraz önce PTT'den bir arkadaş paketimi getirdi...Koskoca pakette 2 tane Apple II vardı ve şu anda ne kadar sevinçli olduğumu anlatamam...Davutpaşaya gidip derdimi nasıl anlatacağım diyordum.. Bayram hediyesi oldu gerçekten...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: