Efet arkadaslar ilk derinlemesine inceledigim olay C64 emulasyonu :
Denenen oyunlar Bruce Lee ve River Raid
Oyunlari yuklemek icin autostart image secenegini kullanarak Vice/Games klasorunun altindaki d64 imajlarini baslattim ve yukleme sirasinda bir sorun yasamadim.
Introyu gecmek icin RunStop tusuna basmak isteyince ilk sorun cikti

Nerde bu R/S

Emulator settings icinden virtual keyboard calistirdiginiz zaman sol ust kosede bir keyboard cikiyor. Select tusuna basinca da kayboluyor.
Butun intro ve unlimited lives sorularini gectikten sonra oyunu baslattim fakar fire tusuna basmama ragmen hicbir hareket yoktu.
Bu noktada joystick ayarlarinin yanlis oldugunu anladim. Joy settingsleri teker teker kontrol ettim. Dikkat bu nokta kritik joy settingsleri yaparken Left simgesinin ustunde neye basarsaniz bastiginiz tus Left gorevini goruyor. Belki Ozgur arkadasimizin yasadigi kontrol sıkıntısı burdan kaynaklanabilir.
Kontrol ayarlarindan sonra oyunu baslatabildim, fakat bu sefer de oyun akici degildi sanki devamli takiliyordu. Emulator deneyimimden yararlandim ve speed settings'e gittim. CPU default olarak %200 ayarlanmisti

CPU speed'i %100'e cektim ve hersey duzeldi.
C64 emulatoru icin yazacaklarim bu kadar. Kontrollere alisana kadar cok zor geliyor fakat sonrasinda gayet akici ve zevkli oyun oynayabilirsiniz.