Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Forum hakkında.  (Okunma Sayısı 8246 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 27, 2010, 16:31:52 ÖS »

Çok çoook önceleri hatta ilk bilgisayarımı da almadan önce.
Nerdeyse çıkan tüm PC dergilerini alır okurdum. (Şimdi internet geldi mertlik bozuldu. Kahkaha )

BYTE dergisinde  Jerry Pournelle 'in köşesi olurdu. En çok sevdiğim köşelerden birisiydi.
Bilgisayarlarıyla neler yaptığını anlatırdı. Yazılarından anladığım kadarıyla çok bilgili birisiydi.
Yazdığı çoğu teknik terimi anlamasam bile,(anlamaya çalışırdım) anlatımından oldukça zevk alır bir sonraki dergiyi beklerdim.

Şimdi diyeceksiniz ki Jerry Pournelle ve commodore.gen.tr arasında ne gibi bir bağ var.

Şöyle bir bağ var. Foruma aktif olarak katılım yapan arkadaşların çoğu bence birer Jerry Pournelle. Retro bilgisayarda çıkan sorunları, çözümlerini başka konulardaki aranızdaki yazışmaları çoğu zaman anlamasam bile anlamaya çalışıyor ve okuduklarımdan keyif alıyorum.. (Teşekkürler Türkiye Kahkaha )

Bazen bende anladığım yada forumda daha önce okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla konulara katılmaya çalışıyorum. Umarım, ulem hem anlamıyorsun hemde konunun ortasına balıklama dalıyorsun, diye düşünmenize neden olmuyorumdur.  Masum

Birde şöyle bir durum var, iyi kötü, başıma gelen sorunları kendim çözebiliyorum ama bazen tıkandığım noktalar oluyor.
Çok sık karşılaşılan bir sorun olmadığı için cevabını nette de bulmam sorun oluyor.
Üye sayısıyla devasa olmuş forumlarda sorsam, daha önceki tecrübelerimle söyleyebilirim ki; sorum arada derede kalıyor, ya çözümü bilen kişilerin gözüne çarpmıyor yada gerçekten o kadar kişi arasında o konuyu bilen birileri yok.

Bu yüzden takıldığım konuları burada soruyorum. Biliyorumki ya direkt çözümler gelecek yada çözüme ulaşmamı sağlayacak öneriler yönlendirmeler gelecek. ( Bu durumda tecrübeyle sabitlenmiştir Kahkaha )

Bu duruma göre toplumsal mesajımızı da arada verelim.
"Forumlarda üye sayısının çokluğu değil kaliteli üye sayısının çokluğu önemlidir."

Forumu ayrıca filmlerde uzakta dağ başında, kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde bulunması zor bulunan yerlerde bulunan, sade görüntülü, uçuk kaçık alimlerin bilgelerin yaşadıkları gizli evlerine benzetiyorum.. 

Neyse uzun lafın kısası  iyiki varsın commodore.gen.tr 

fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2010, 16:37:11 ÖS »

ilk tebrik benden olsun...haklısın dostum...emek verenlerin ellerine sağlık...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2010, 16:43:54 ÖS »

Görüşlerini paylaştığın için teşekkürler...Jerry Pournelle PCWorld dergisinde hala yazıyor...Hatta Jerry Pournelle bir tek Türkiyede yazıyordu (BYTE kapandıktan sonra PCLife'da, Sonra tekrar BYTE'da ve şimdi PCWorld'de)...Hala tek Türkiyedemi yazıyor emin değilim...

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2010, 17:29:11 ÖS »

LW3D bilgi için teşekkürler.
« Son Düzenleme: Ekim 27, 2010, 20:45:48 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2010, 20:39:34 ÖS »

Öncelikle bu forumu kurana, sonra da buradaki bilgi hazinesini bizlerle paylaşan tüm üyelere kendi adıma sonsuz teşekkür ederim.

hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2010, 21:34:52 ÖS »

+1 (bir zamanlar modaydı, hani retrocuyuz ya ondan şeyittiriveryim dedim)

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2010, 22:30:33 ÖS »

Bu forum aslında daha önceki amiga forumlarının mirasını taşıyor...Amiga.gen.tr, Amigaturk, amiga.web.tr ve diğer benzer forum ve sitelerin bu ortamda katkıları büyüktür. Bu forumların kurucu ve üyelerinede teşekkür etmek gerekir. Madem teşekkürlere başladık onlarıda unutmayalım...

toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2010, 23:34:50 ÖS »

Amigart'dan bu foruma kadar emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Az önce icq'mu açtım. Yıllardır açtığım yok. Amigart yıllarında herkesde icq vardı ama msn moda olunca sanırım ben dahil herkes msn kullanmak zorunda kaldı. Arkadaş listesine şöyle bir baktım. Kimler yokki; Berk, Orhun, Güvenç, Sinan, Tolga Gündoğan, aegis, hakdead... ne güzel günlerdi yahu. Erci ile Mediator'mu Grex'mi almalı tartışması yapardık. Biz aynı fikirde birleşemeden AmigaOne projesi başladı tabii bplan'da Pegasos'u duyurdu. AmigaOne beni deli etmişti. Ben askere gitmeden 1 sene önce falan çalışmalar başladı, askere gittim geldim hala çalışıyorlardı. Sonrada bir türlü final sürümüne ulaşamayan OS4 vs. vs. Şimdide Natami, X1000. bakalım sonra ne gelecek. Yıllar geçmiş ama Amiga dünyasında değişen birşey yok.

Konuyu nerelere getirmişim yahu. Eskilere gidince böyle oldu. 
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2010, 00:44:15 ÖÖ Gönderen: toddler » Logged

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 28, 2010, 09:47:37 ÖÖ »

Bu site ve diğer benzer sitelerde  emeği geçen herkeze teşkkür ederim.
Onların sayesınde Amıgacı olarak yanlız kalmıyor, yardım alıyoruz.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2021, 11:46:04 ÖÖ »

+1  iyi ki varsın commodore.gen.tr

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2021, 12:32:12 ÖS »

yine forumda şu olsa, bu olsa daha iyi olmaz mı? mesajlarıyla karşılaşacağım diye girdim Kahkaha şükür... Henüz periyod tamamlanmamış Kahkaha

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2021, 12:37:42 ÖS »

yine forumda şu olsa, bu olsa daha iyi olmaz mı? mesajlarıyla karşılaşacağım diye girdim Kahkaha şükür... Henüz periyod tamamlanmamış Kahkaha

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2021, 13:05:17 ÖS »

Forumumuzun kurulumunda emeği geçen, Amiga.gen.tr, Amigaturk, amiga.web.tr ve diğer benzer yapılar dahil emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. İyi ki bu platformu kurmuşsunuz. Benimde keyifle takip ettiğim. Hobilerimi yaşatabildiğim güzel bir ortam oluşturuyor.

Konusunda uzman insanların olduğu güzel bir forum burası.

@cdemir (Birde şöyle bir durum var, iyi kötü, başıma gelen sorunları kendim çözebiliyorum ama bazen tıkandığım noktalar oluyor.
Çok sık karşılaşılan bir sorun olmadığı için cevabını nette de bulmam sorun oluyor.)

Kesinlikle çok doğru bir tespit. O kadar üzülüyorum ki bu konuya. Misal bir sorunu yazıyorum aratıyorum. %99'u boş laf Sırf bu yüzden yurtdışındaki arkadaşımdan yardım istediğim oluyor. Diyorum abi şöyle şöyle ingilterede nasıl çözmüşler vs bir bakar mısın? Abi böyle bir şey olamaz ya tüm detayına kadar geyik dönmeden çözümler üretip paylaşmış adamlar. Bizde bu kültür maalesef henüz gelişmemiş gibi görünüyor.

Forumumuz saolsun bu konuda net. Çözüme ulaşmak daha kolay olabiliyor. Herkese iyi forumlar

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Ranthor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2021, 16:53:56 ÖS »

Amigart'dan bu foruma kadar emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Az önce icq'mu açtım. Yıllardır açtığım yok. Amigart yıllarında herkesde icq vardı ama msn moda olunca sanırım ben dahil herkes msn kullanmak zorunda kaldı. Arkadaş listesine şöyle bir baktım. Kimler yokki; Berk, Orhun, Güvenç, Sinan, Tolga Gündoğan, aegis, hakdead... ne güzel günlerdi yahu. Erci ile Mediator'mu Grex'mi almalı tartışması yapardık. Biz aynı fikirde birleşemeden AmigaOne projesi başladı tabii bplan'da Pegasos'u duyurdu. AmigaOne beni deli etmişti. Ben askere gitmeden 1 sene önce falan çalışmalar başladı, askere gittim geldim hala çalışıyorlardı. Sonrada bir türlü final sürümüne ulaşamayan OS4 vs. vs. Şimdide Natami, X1000. bakalım sonra ne gelecek. Yıllar geçmiş ama Amiga dünyasında değişen birşey yok.

Konuyu nerelere getirmişim yahu. Eskilere gidince böyle oldu. 
ICQ dan ekle 8054540 25 senedir online 'yız
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2021, 20:19:24 ÖS »

CGTR Forumu, en çok zaman geçirdiğim forumdur. Teşekkürler CGTR Forumu.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: