Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga EmülasyonAmiga Emülatörü (ama hangisi?)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga Emülatörü (ama hangisi?)  (Okunma Sayısı 12703 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 16, 2010, 11:17:57 ÖÖ »

Merhabalar,

Neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum ama uzun zamandır Server tarafında kullandığım Ubuntu'yu tüm aksama risklerine rağmen Desktop ortamında da kurdum..

Masaüstü kullanımına alışmaya çalışıyorum..

Bu esnada ufak tefek ihtiyacım olan programların karşılıklarını toparlamaya başladım..

Sırada Amiga Emulatorü var..

Elimde iki ihtimal var, ya E-UAE 2007-03-27 0.8.29-WIP4 kuracağım ya da Wine ile WinUAE 2.1.0 (?) WIP #1 (20.02.2010)

Benim merak ettiğim daha önceden bu şekilde kullanan birileri var mı?
Deneyimleriniz, tavsiyeleriniz ne yönde olur..

Sevgiler....
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2010, 16:04:56 ÖS »

E-UAE, yani Rich Drummond'un, WinUAE fonksiyonları kısmen eklenmiş UAE derlemesi, Linux'da native olarak çalışır... Yalnız ayarları büyük ölçüde el ile yapman gerekebilir (.uaerc isimli config dosyasını text editöründe düzenleyerek mesela). İngilizce biliyorsan, "docs" klasöründeki dökümanların yardımıyla çok da zor bir iş değil. Ubuntu yazılım merkezinde bu iş için bir grafik arayüzü var mı bilmiyorum, bir bakman lazım...

Wine üzerinden WinUAE çalıştırmak ise çok akıllıca bir fikir. Eğer Wine WinUAE'yi çalıştırmayı başarırsa neden olmasın...

Avantaj dezavantajlar şu şekilde sıralanabilir
Eğer WinUAE Wine ile sorunsuz çalışırsa:
+ Ayarları grafik arayüzü ile yapabilirsin,
+ Ekran boyutlandırma ve filtreleme seçenekleri çok geniş
+ Emulasyon çekirdeği daha güncel...
- Ubuntuya tanıttığın oyun çubuklarını Wine tanımaz, dolayısıyla WinUAE'de tanımaz.

E-UAE WIP4 ile de:
+ Genel emülasyon hızı bir nebze de olsa daha hızlı olabilir (olmaya da bilir)
+ Ubuntu'nun tanıdığı oyun çubuğunu tanır
- Ekran boyutlandırma, filtreleme seçenekleri oldukça sınırlıdır (normal/double/scanlines)...

Bence ilk denenmesi gereken Wine üzerinden WinUAE olsa gerek... Çalışmazsa mecburen E-UAE...

Alper
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2010, 13:55:33 ÖS »

Merhaba Alpyre

E-UAE 2007-03-27 0.8.29-WIP4  versiyonu çok detaylı olmasa da bir arayüze sahip zaten...
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2010, 17:11:23 ÖS »

Selam MeG...
Bir de ben deneyim dedim Ubuntu üzerinde Amiga Emulasyonunu.
WinUAE
WinUAE'nin son sürümü 2.2.0'ı, Wine'nın son sürümü üzerinde denedim.
Çalışıyor. (E-UAE'den) Hızlı çalışıyor... Ancak sorunlar var.
- RTG ekran açamadım...
- Arayüze geçişte problem var. Örneğin ADF mount etmek için F12'ye bastıktan sonra emülatöre dönülmüyor, kapatıp baştan açmak gerekiyor. (Ancak ADF'yi en başta seçersem sıkıntı yok)
- Ses sorunsuz çalıştı... (Yalnız bazen Wine başlangıçta ses sürücüsünü yakalayamıyor, kapatıp baştan açmak gerekiyor)

E-UAE
E-UAE 0.8.29-WIP4 'ü denedim.
- Çalışıyor, ancak yavaş. Çünkü eğer 64bit Ubuntu kullanıyorsanız, "JIT" çalışmıyor.
- RTG ekran sorunsuz açabildim
- Arayüz yetersiz. E-UAE'nin tüm yeteneklerini desteklemiyor. HDF mount etmek ve bsdsocket.library emülasyonunu aktive etmek için .uaerc dosyasını el ile düzenlemem gerekti.
(.uaerc dosyası "Başlangıç Klasörü"nde (/home/<username>/), görebilmek için menüden "Gizli Dosyaları Göster" demeniz gerekiyor)
- Ayrıca E-UAE farklı oyunlar için farklı configürasyonlar gerektiriyor, ancak sadece bir .uaerc dosyası kaydedebiliyorsunuz. Farklı işlemler için her defasında ayar yapmak gerekiyor.
- Ses sorunsuz çalıştı.

İşin aslı hangisi daha üstün karar veremedim, ikisi de kurulu olsun en iyisi mi?

Alper
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2010, 17:39:40 ÖS »

valla dostum guzel konuya degınmıssın bende ubuntu kuracagım su gunlerde bunu dusunuyordum özetle sonuç?Ney?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2010, 13:32:22 ÖS »

Valla seçimi siz yapın:
WinUAE hızlı çalışıyor (JIT sayesinde). Ama sağdaki gibi bir Workbench yapamazsınız (RTG yok).
E-UAE'nin bütün fonksiyonları çalışıyor, ancak fena yavaş (JIT 64bit'te çalışmıyor ).

Alper
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Temmuz 05, 2010, 11:11:30 ÖÖ »

peki senin tercihin ne olucak
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2010, 10:52:35 ÖÖ »

arkadaslar bende debian kurucam pc me yanı ubuntu da debıan tabanlı sonucta ancak emulasyonlar yuzunden sürekli ertelıyorum çalışması açısından ne yapabılırım
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2010, 11:52:47 ÖÖ »

arkadaslar gerek kalmadı XP ile devam edicem uğraşacak gücü bulamadım kendimde
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2010, 18:13:09 ÖS »

Arkadaşlar daha E-UAE için çalışıyor ancak yavaş diye bir yorum yapmıştım... Ayarlarda yaptığım bir değişiklikle oldukça fazla hız artışı elde ettim...

Daha önce Emulation Speed'i "Maximum"da kullanıyordum. Ancak "Adjustable"a getirip "Cycles"ı 16'a getirince çok daha hızlı olduğunu farkettim (değeri daha küçültünce daha da hızlanıyor, ancak Fare ve ses emulasyonuna işlemci zamanı kalmadığından sıkıntılı oluyor).

Hele 32bit Ubuntu kullanıyorsanız ve JIT kullanılabilirse en az WinUAE kadar hızlı. İnsanları yanlış yönlendirmiş olmayayım...

Alper
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2010, 19:51:25 ÖS »

32 bit ubuntu kullanıyorum 10.04  bıraz daha açıklar mısın  biraz kıtım bu gece galıba
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2010, 19:51:56 ÖS »

bu arada ben uae yı hıc calıstıramadım
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2010, 21:56:57 ÖS »

Yahu kıvranmayın da adam gibi XP'de WinUAE çalıştırın
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2010, 00:20:01 ÖÖ »

Ben geçen aylar ps3 ubuntu üstüne uae kurmuştum gayet  hızlıydı oyunlar. RTG ve workbench denemedim tabiki...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: