Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Cumulus Projesi...  (Okunma Sayısı 9697 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 24, 2010, 13:03:21 ÖS »

Floppy Emulator projesinden sonra, Tolga baskılarımıza dayanamayıp, Cumulus projesini hayata geçirdi. Cumulus, floppy kontrolcüsü olmayan Oric, Spectrum, MSX ya da Amstrad CPC464 gibi bilgisayarlara SD kart üzerinden yazılım/oyun yüklemeyi sağlayacak bir proje. Bugün Cumulus'un Oric Atmos'da ilk oyunu yüklediği haberi Tolga'nın günlüğünde duyuruldu. Sanırım Cumulus yakında tamamlanacak. En azından Oric için...

http://retromaster.wordpress.com/2010/11/24/cumulus-booted-first-game/

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2010, 13:16:19 ÖS »

Tolgda gerçekten başarılı çalışmalara imza atıyor. Ama bunun bizlere pek bir faydası dokunmuyor malesef. Bir de toplu üretime geçebilse süper olacak.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2010, 13:31:27 ÖS »

Toplu üretim meselesi ne yazık ki Tolga'nın ve bizlerin altından kalkacağı bir iş değil Sağolsun Skate bu konuda yardımcı oldu ve araştırma yaptık. Ama Türkiyedeki maliyetlerle diğer benzer projelere yakın fiyat elde etmek oldukça zor. Şu anda bildiğim Mehmet Fatih arkadaşımız araştırma yapıyor ama çok uzun sürdü... Tolga'nında en büyük isteği bizler gibi bu ürünlerin seri üretilmesi (aslında o tüm kaynağı vs. bedava dağıtacaktı, ama biz karşı çıktık...Bir miktar geri dönüş olmalı ki, başka projeler için kaynak ve imkan oluşsun).

Tolga, seri üretim konusunda her türlü teklif, fikire açık...Eğer makul mantıklı bir yol önerebilecek varsa, değerlendirilebilir. UFE hazır, cumulus bitti bitecek... Ama seri üretime geçmek sanılandan zor

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2010, 14:48:28 ÖS »

Peki bu üretimi yurt dışında yaptırmak mümkün olmaz mı? Yurt dışında benzer projesi olan ve toplu imalat yaptıran birilerinin ücreti karşılığı aracılık yapması sağlanabilse. Veya Amigakit gibi sitelerle temasa geçilse üretici bulamazlar mı?

Son çare olarak donanım şablonları bedava dağıtılsa yazılım da shareware olsa. Bazı özellikler register olunca açılan bir sistem yapılabilir mi?

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2010, 15:03:50 ÖS »

Bunların hepsi olabilir tabii ki. Ama Tolga'nın  bunlarla uğraşacak takip edecekte çok vakti yok. En son sanırım birilerine devredecektir...Ama o durumda fiyat olarak çok bir ayrıcalığımız olacağınıda sanmıyorum...

Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2010, 15:07:37 ÖS »

Tolgaya biraz daha gaz versek amiga 5000 projesini bile tamamlar Ozkan mu mesajı kesin okursu bir ara sen rom devre projesi yapacaktın bu devreleri orada uyuguna basmazlarmı. Ayrıyeten şöle bir fikrim var yurt dışındaki bazı amiga sitelerinde Bounty projeleri var bu tarz projelere destek vermek amacı ile site adminleri bagış toplayıp program veya donanım sevelere veriyorlar bizde böyle birşey yapamazmıyız. sadece bu bizlede kalmaz. dünya genelinden insanlar bizim forumu takip eder ve hatta bağışta bulunurlar.

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2010, 15:40:42 ÖS »

Tebrikler gerçekten harika proje.

Baskı devre konusuna gelince baskı devreyi yapabilecek bir kaç firma var ancak maliyeti çok fazla bu da projelerin önünde engel oluyor, tek yüz ve delik içi kaplama olmayan baskı devrede büyük oluyor hatta bazı projeler "ram kart gibi(yol uzunluk durumu)" çalışmıyor. tek yüz pcb kablo atlatma ve montaj çok zaman alıyor. ben pic32 ile yaptığım floppy emulatöründe ubw32 yi kullandım onun maliyeti bile 100 tl civarına geldi. pcb üzeri ubw32 board 2 katlı bina gibi.

this is amiga speaking.
Pe@ceR
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2010, 20:14:10 ÖS »

Ooooo harika bir haber bu bir Oric'çi olarak Oric için Türkiyeden bir arkadaşın böyle bir projeye imza attığını görmek bir hayaldi benim için. Gerçekten çok evindim. Umarım bir şekilde seri üretim gerçekleşir de ben de deneme fırsatı bulabilirim Oric'imle.

Floppy sürücüm olsa bile PC den Oric'e oyun transferi oldukça zor bir işlem hala. SD kart vasıtasıyla bunu başarmak harika bir şey
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: