Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeCommodore 64 için teyp arabirimi
Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 için teyp arabirimi  (Okunma Sayısı 189093 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #180 : Ağustos 21, 2015, 14:27:15 ÖS »

Arkadaşlar, Tape64 V2'nin pcb olarak satışını bitiriyorum. Pcb alan arkadaşlara teşekkürler. İleride kutulu hazır ürün olarak satışını yapacağım.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #181 : Ağustos 21, 2015, 16:14:00 ÖS »

Ben artık hazır kutudan alırım. Pcb alsam biliyorum uğraşamayacaktım

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #182 : Ağustos 22, 2015, 03:54:19 ÖÖ »

Hehe pcb'ye uygun 3.5mm stereo dişi jack'ı iyi bulmuşsun, ama ters taraftan lehimlemişsin sanki =)  c64'e takınca Tape64 tam paralel durmayacak, biraz kasma yapacak artık. Ama yine de çalışır, sağ yerine sol kanaldan alır sinyali.

Desoldering olayından böğ geldi son zamanlarda, zaten elimdeki solder wick de bitti. O yüzden bu şekilde bıraktım.

Elimde 4069UBE olmadığı için 4049UBE'yi 180 derece çevirip 6 bacağını kıvırıp bir adaptör yaptım. Muhtemelen benim lehim işçiliğinden dolayı soketler üstüste düzgün oturmadı, çalışmadı.

Daha sonra senin de yazdığın 7414'lerden deneyeyim dedim. Elimde önceki maceradan duran 74HC14N'lerden birini taktım. 3 tane oyun yükledim sıkıntı yok, çalışıyor. İlk elektronik siparişinde artık 4069ube'ye geçerim.

Eline, emeğine sağlık

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #183 : Ağustos 22, 2015, 16:10:40 ÖS »

Sağolasın i_r_on, senin de emeğine sağlık, gecenin bir vakti uğraşmışsın yapabilmek için. Dişi jakı, solder wick kullanmadan lehim pompasıyla rahat sökersin. Pcb üzerindeki delikleri geniş olduğu için fazla uğraştırmaz. Lehim pompasıyla lehimleri aldıktan sonra, havyanın ucuyla dişi jakın pinlerini birkaç kere sağa sola oynatarak serbest kalmalarını sağla. Sonra çektiğin zaman rahat çıkar. cd4069ube olacak hatırlatırım, hcf4069ube kullanırsan sorun çıkıyor.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #184 : Ağustos 23, 2015, 00:52:38 ÖÖ »

@Metallic: Çok büyük problem çıkarmadı jakın altta oluşu aslında. Kutuya falan monte edersem dediğin gibi çıkarıp tekrar takarım. Biraz üşengeçlik benimkisi.

Bu arada hcf serisini hiç duymamıştım, cd tipinde olanı kastetmiştim.

Dün üç tane oyun yükledim sorun çıkmadı. Sonrasında yüklediğim oyun çalışmadı. TAP dosyasını emülatörde denedim sorun yok. Oyun : The Last V8. Şimdi yine deniyorum bakayım c64'de yüklenecek mi.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #185 : Ağustos 23, 2015, 02:29:55 ÖÖ »

Bir daha denedim The Last V8 yüklenmedi. Sonra HD74LS14P taktım, hiç çalışmadı.

Sonra 74HC04N taktım, The Last V8 yüklendi ancak onda da başka oyunlarda yüklemenin sonlarına doğru sorun oldu.

Yani 74HC04N ve 74HC14N kısmen uyumlu diyebilirim.

twitter | blog
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #186 : Ağustos 23, 2015, 21:52:01 ÖS »

Bir daha denedim The Last V8 yüklenmedi. Sonra HD74LS14P taktım, hiç çalışmadı.

Sonra 74HC04N taktım, The Last V8 yüklendi ancak onda da başka oyunlarda yüklemenin sonlarına doğru sorun oldu.

Yani 74HC04N ve 74HC14N kısmen uyumlu diyebilirim.
i_r_on,  asıl entegre olan CD4069UBE'nin haricinde 7414 ve 7404 serilerinden bir entegre kullanıldığı zaman çoğu işe yaramıyor, çalışıyor gibi sanki diye bir tane bulduğun zaman da aslında sinyal kalitesi yeterli olmuyor. Bir oyunu yükleyip diğerini yüklememesi ondan. CD4069UBE bulana kadar o şekilde idare edeceksin artık =)
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #187 : Ağustos 23, 2015, 23:37:02 ÖS »

Facebook grubumuzda paylaşmıştım buraya koymayı unutmuşum. Stereo jack ve CD4096UBE entegre gelene kadar bekleyeceğiz artık deneme işini.

Bu arada elektronik rulet kiti üzerinde krem lehim ve sıcak hava tabancası kullanarak lehimleme çalışması yaptım. KissCart64-8K-MCU modelindeki SMD parçaları lehimlemeye hazırım.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #188 : Ağustos 24, 2015, 00:36:29 ÖÖ »

@Metallic : Deneysel takılıyorum aslında, oyun oynamaya vakit yok pek. Oyunların loader müziklerini duymak bile ayrı keyif. İşin enteresanı komple fail olmuyor 7404 ve 7414'lerle... genelde loader'ın atraksiyonlu kısmını yükleyebiliyor. Artık ilk elektronik alışverişimde temin edeceğim CD4069UBE'yi.

@Ozay : SMD olayını kaptın bakıyorum Bir de stencil olayına girersen deme keyfine. Krem lehim ben de sipariş etmiştim ancak takipsiz diğer siparişlerim gibi 50 gündür yoldalar. Kendime söz verdim artık önemsiz gördüğüm şeyleri bile takipsiz sipariş etmeyeceğim.

twitter | blog
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #189 : Ağustos 24, 2015, 00:53:16 ÖÖ »

>Simon   Oo üşenmeyip üst taraftaki pinleri de lehimlemişsin, lehimlenmemiş pin kalmasın =) Ruletin üzerindeki smd'lerin lehimleri güzel görünüyor. Krem lehimi pinlere kürdan gibi bir şeyle uyguladın herhalde. Ayrıca pcb'nin sıcak havadan etkilenmemiş olması da güzel.

>Simon & i_r_on   Esasında pcb'yle birlikte dişi jack ve entegreyi de verebilseydim iyi olacaktı, ama pcb'yi bastırdıktan iki hafta sonra siparişlerini verdiğim için geç geldiler.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #190 : Ağustos 24, 2015, 09:33:36 ÖÖ »

Artık ilk elektronik alışverişimde temin edeceğim CD4069UBE'yi.

Benim entegreler yolda. Hiç boşuna sipariş etme ben sana gönderirim. Kartuş PCB'leri de shipped statüsüne geçti bu sabah. Senin geri dönen kırmızı TapuinoMini ile birlikte tekrar kargolarım hepsini.

@Ozay : SMD olayını kaptın bakıyorum Bir de stencil olayına girersen deme keyfine. Krem lehim ben de sipariş etmiştim ancak takipsiz diğer siparişlerim gibi 50 gündür yoldalar. Kendime söz verdim artık önemsiz gördüğüm şeyleri bile takipsiz sipariş etmeyeceğim.

Ruletin üzerindeki smd'lerin lehimleri güzel görünüyor. Krem lehimi pinlere kürdan gibi bir şeyle uyguladın herhalde. Ayrıca pcb'nin sıcak havadan etkilenmemiş olması da güzel.

Evet o kadar da zor değilmiş. Krem lehimi uygulamak için düzgün uçlu şırınga kullandım. Sıcaklık olarak temkinli davranarak önce lehimin erime ısısı olan 183 derece kullandım. Tabi o ısı tabancadaki ısı olduğundan yetmedi PCB'yi 183 dereceye çıkartabilmek için sıcak hava tabancasını 250 derece civarına ayarladım. Hızlı işlem yapabilmek için 300 derece civarı kullanılabilir gibime geliyor. Zamanla el alışkanlığım arttıkça daha iyi sonuçlar elde edebilirim sanırım.

http://www.ebay.com/itm/131046058700

Esasında pcb'yle birlikte dişi jack ve entegreyi de verebilseydim iyi olacaktı, ama pcb'yi bastırdıktan iki hafta sonra siparişlerini verdiğim için geç geldiler.

Düşünmüş olman yeter kardeşim, sağolasın.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #191 : Ağustos 25, 2015, 21:25:13 ÖS »

Pcb alan arkadaşlarıma bir not:

Temin edilmesi gereken parçalar için henüz sipariş vermediyseniz lütfen sipariş vermeyin. Yarın kargo ücreti benden olacak şekilde adresinize hediye bir paket göndereceğim, onunla Tape64'ün montajını tamamlayabilirsiniz. Sipariş verdiyseniz bile lütfen paketi kabul edin. 10 adet konnektörü 33TL'ye alıp, tanesi 3.3TL'ye gelen konnektörleri 10TL'ye satmaya çalışan, ikaz edilince terslik yapsın diye elinden geleni yapıp bu başlığı kirleten, sonra asıl amacından uzaklaşıp konnektörleri hediye etmeye çalışan bir kişiden akıl alacak değilim ben, ondan daha iyisini düşünürüm. Elimde tüm parçalar bulunsaydı, ona göre bir satış yapardım. Parça siparişlerimi, pcb'yi bastırdıktan iki hafta sonra verdiğim için zamanlama uygun olmadı, sadece pcb'ye yönelik bir satış yaptım. Parça temini konusunda gereken bütün açıklamaları yaptım, ama malum kişi tarafından mağdur durumda kaldık biz havası yaratıldığı için elimden geleni yapmama izin verin. Montajı tamamlayıp ürünü denedikten sonra, olumlu olumsuz yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
SosyoZilla
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #192 : Ağustos 28, 2015, 12:07:02 ÖS »

@Metallic Merhaba,

Göndermiş olduğunuz paket bana ulaştı teşekkürler.

Amiga : 500, 500+, 600
Atari : 800XL
Nintendo : 3DS, Gameboy Color, N64
PlayStation : 1 Fat Slim, 2 Fat Slim
Sega : Game Gear, Master System2
Xbox : Classic
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #193 : Ağustos 28, 2015, 12:08:55 ÖS »

Az önce şirkete geldiğimde ptt kargodan gelen paketi tutuşturdular elime gönderen @Metallic paketi açtım ve içinden resimdekiler çıktı bunlar nereden çıktı diye forumdaki konuya baktığımda @Metallic in yazdığı son mesajı yeni okumuş oldum ben sadece çıplak pcb için ödeme yapmıştım kendisine diğer parçaları kendim temin edecektim teşekkür ediyorum ama konunun bu boyuta gelmesine üzüldüm

* rps20150828_115209.jpg (31.25 KB, 640x360 - Görüntüleme: 1539 kez.)
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #194 : Ağustos 28, 2015, 12:34:42 ÖS »

Evde yoktum, kargo gelmiş içerisinden çıkan parçaları görünce şaşırdım. Özelden mesaj yazarken forumda Metallic'in yazdığı msj. gördüm. Arkadaşımız bence atılmaması gereken bir msj. yüzünden böyle bir karar verip, pcb alan arkadaşlara malzemeleri yollayıp, bence zarara uğramış, üzüldüm. Biz sadece PCB için ödeme yapmıştık, arkadaşımız gayet güzel bir şekilde açıklama yapıp sağolsun PCB'leri bastırıp gayet uygun bir fiyata bize ulaştırmıştı. Konunun bu boyuta gelmesine ve arkadaşımızın zarara uğramasına üzüldüm. Malzemeler için teşekkürler.
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2015, 13:08:50 ÖS Gönderen: byeni » Logged
Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: