Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetebayden alıp elime gecmiyen ürün ???
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ebayden alıp elime gecmiyen ürün ???  (Okunma Sayısı 18262 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2009, 10:37:50 ÖÖ »

Alıntı
Ebaydan birşey alırken ürünün gelmeyeceği her zaman risktir ve gelmesse bencede üstüne soğuk su içilir. çünkü ebay ın bunlar umrunda bile değil satıcıya güvenin ona göre alın diyorlar.

@defleppard : Bu soylediğiniz tam doğru değil... Ebay üzerinden alış veriş yapıp, gelmeyen üründen dolayı paramı geri aldığım, satıcıya eksi verdiğim durumlar oldu. Ebay+paypal bu konuda bir güvenlik sağlıyor. Ama bir yılda sanırım 3 şikayet hakkınız var ve 40 gün içerisinde şikayet edebiliyorsunuz.

Benim sorunum biraz farklı...Ingiltereden dürüst ve iyi bir satıcıdan (eskidende alışveriş yaptığım) bir arkadaştan ürünlerim gelmedi. Kendisinin ürünleri yolladım sözü benim için yeterli. Oda araştırıyor, bu arada Turkiye tarafında ben ne yapabilirim diye bu başlığı açtım... Anlaşılan heycanla beklemekten başka yol yok
Logged

Def Leppard
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.226



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2009, 11:08:12 ÖÖ »

    Dediğiniz tamamen doğru ben burda ebay dan alışveriş yapmanın riskli olduğunu kast etmek istemiştim. belli kuralları var ama bu işleride iyi bilmek lazım. En son bildiğim kadarıylada ebay ve paypal satıcıya artık daha çok hak tanıyor.
    Benim devamlı ürün aldığim bi ingiliz satıcı var hiç bir ürünümde sorun olmadı ama devilish de ondan bir sürü mal aldı en son aldığı bir ürün 4 aydır gelmedi. o kişiye bayağı mail attı kargoda kaybolmuştur diye yanıt verdi ama yerine başka birşey de yollamadı. Daha geçende ben yine o kişiden ürün aldım ve hiç sorunsuz hızlı bir şekilde elime ulaştı.
    Bence bu satıcılar ürünü yolluyor dürüstçede davranıyor çoğu ama postada kayboluncada o senin şansına deyip parayı pek geri iade etmek istemiyorlar. sizin başınızada böyle bir olay gelmiş ama şu kesin kargo bilgilerini size ulaştırması lazım. Türkiye de bence kolay kolay birşey olmaz ama gümrükle ilgili sıkıntılar olabilir.
   ingiltereden posta normalde hızlı geliyor  umarım elinize ulaşır.
     
Logged

Amiga Repair Service
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2009, 11:33:35 ÖÖ »

Buda başka bir alışverişim...

Bir satıcıdan Philips CD-i için kol aldım birde uzatma kablosu...2-3 hafta geçti...Aynı satıcıdan daha sonra 10 tane kadar da CD-i CD'si aldım... CD'ler 3 günde elimdeydi. Kol ve kabloları hala bekliyorum... Satıcıya söylediğimde şaşırdı ve posta idaresine gidip araştırmış. Buna bir form vermişler ve formu doldurup, ne olduğunu öğreneceğini söyledi. Formu RoyalMail'e vermesi için yollandıktan sonra 25 gün geçmesi gerekiyormuş... Buda 16 Şubata karşılık geliyor. 16 şubata kadar elime ulaşmazsa, bu formu doldurup, akibetini ingiltereden araştıracağız. Böyle bir uygulama Türkiye için yok sanırım

Not: Ocak döneminde ben ebaydan bayağ alışveriş yaptım..20 kadar sanırım.... şu anda ulaşmayanlar 7-8 ürün (3 farklı satıcıdan). Kısacası 3 farklı paket elime geçti geçti geçmedi bende bozuşurum ebay'la
Logged

LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Şubat 12, 2009, 13:29:25 ÖS »

Başlığa anlamlı bişeyler ekleyelim

Kaynak iyibey forumu

PTT TRACKiNG (BARKOD) SORGUSU NASIL YAPILIR.

1- Tracking numarasını almak için satıcıyı sıkıştırınız.

2- Numarayı alırsanız ürünün geldiği yabancı posta servisinin resmi sitesinden ürününe tracking sorgusu yaptırıp postalandığından emin olunuz.

3- Bizim ptt'nin sayfasından www.ptt.gov.tr interaktif hizmetler, Uluslararası gönderi takibi bölümünden tracking sorgusu yaptırınız.
Bu Barkod Numarasına Ait Teslim Bilgisi Bulunamadı mesajı çıkarsa, yine interaktif hizmetler, bölümünde Yurt içi kayıtlı posta takibi bölümünden numaranızla sorgu yaptırınız.
(Belkide ürününüz ptt gümrüğünü geçip oturduğunuz bölgenin posta dağıtım merkezine gelmiş olabilir.)

4- Tracking numaranızı satıcıdan almayı başaramadınız ve yukarıdaki işlemleri yapamadıysanız aşağıdaki seçenekleri deneyiniz.

a) Ürünün siparişini vereli 20 gün oldu ve ürün gelmediyse ve istanbuldaysanız, cevizlibağ ptt gümrüğü postanesine gidiniz, postaneye girdiğiniz bahçe kapısından direk karşındaki ptt binasına değilde, bahçeyi dolanarak arka taraftaki yurt dışı paket servisi binasına giriniz.

Girişte solda bir bayan göreceksiniz, bilgisayar başında oturuyor isminizi soyadınızı söyleyerek size ait ürün olup olmadığını öğrenmeye çalışınız.

b) Oturduğunuz semtin bağlı olduğu küçük paket dağıtım servisini bulmaya çalışınız.

(Oda bir tür postahanedir paket servisi dediğim için kafanız karışmasın.)

Bunuda nasıl bulursunuz semtinizde en yakın postaneye gidersiniz adresinizi söylersiniz ve bana bir paket gelicekti gelmedi, gelirse nereye gelir diye sorabilirsiniz.
Muhtemelen size bir telefon numarası vereceklerdir.

c) Aldığınız numaraya telefon ediniz tracking numaranız olmadığı için telefonda muhtemelen pek ilgilenmezler, adresi alınız ve oraya gidiniz, tüm sempatikliğinizle adınıza paket olup olmadığını öğrenmeye çalışınız.

ç) Satıcı ürünü gönderdiğini iddia ettiği halde siz yinede paketinizi bulamadıysanız, 45 günü geçirmeyiniz ve Dispute açınız.!
Bknz => http://forum.iyibey.com/paypal-ve-odeme/568-dispute-nasil-acilir-dispute-takibi-sorunlari.html

Bunu yaptığınızda ürününüzün gönderilmemiş olma ihtimaline karşı kendinizi garantiye almış olursunuz.

Ayrıca http://www.track-trace.com/ adresinden çeşitli kargo firmalarının takibini yapmak mümkün.
Logged

Arda
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.326


I'm *the* guy from Argleton


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Şubat 12, 2009, 13:39:10 ÖS »

Bak bu da güzel bilgi imiş. özellikle "bahçeyi dolanın, köşede bir köpek var, ondan sağa dönün karşıdaki bina" şeklindeki açıklamaya bayıldım. bilgi vermek diye buna derim.

bir de adres sorduğunuzda bana "75m ilerde sağda" gibi metrajlı tarif verebilen abilere gıpta etmişimdir hep. Bu adamların boş zamanlarını onun bunun ölçüsünü alarak değerlendirdiğini düşünürüm.
Logged

LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2009, 17:18:55 ÖS »

cuma günü yollanan bir paket bugün elime geçince, daha önceki 3 gönderinin kaybolduğuna kanaat getirdim... Ingiltereden normalde 3 günde elime geçmesi gereken ürünler 1 aydır ortada yoklar... Toplam kayıp 75 Sterlin... İşin kötüsü satıcılara güveniyorum... Yalan söylediklerine inansam, dispute açardım... Şimdi neden yurtdışına yollamak istemediklerini anladım...

Logged

max.damage
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 667


Hell is other people.


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 16, 2009, 17:54:39 ÖS »

 Gecmis olsun.Samirim dunya uzerinde yasayan en azimli koleksiyonerler turk Komplo gibi.Gumruk bize karsi ,posta bize karsi ,saticilar bize karsi...

 (Ha ,bir de Isvicre.Super bir gumruk politikalari var.Yurt disindan posta ile alisveris etmek icin cildirmis olmak lazim,burasi daha iyi yani)
Logged

Bu kadar mi ?
Gokhan Ozkan
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 2.239



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 17, 2009, 09:26:10 ÖÖ »

Dostum, İsviçrenin gümrük prosedürü nasıl ki
Logged
max.damage
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 667


Hell is other people.


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Şubat 17, 2009, 10:01:59 ÖÖ »

 Posta yoluyla gelen her paket mutlaka piyasa raicine gore islem goruyor.Yani uzerinde fatura yoksa ,gumruk memuru urunun ederini arastiriyor ,ortalama eder uzerinden islem yapiyor.Bu urun bu kadar'di ,soyleydi diyemiyorsunuz.Yani kagit uzerinde kalan bir prosedur degil ,cidden eder belirliyorlar.

 Urunun piyasa raicini belirliyemiyorsa en az 50 frang ucret aliyor sizden.Tabii kitap ,cd gibi seyler bu duruma tabi degil.Mesela 96 yilinda isvicre'de bulamadigimiz icin amerika'dan bir "tseng et6000" ekran karti siparisi vermistik tanidik vasitasyla ,220 frank gibi bir posta gumrugu ucretine mal oldu bize.

 Ayni sekilde bu yil ,hesapli sli yapmak adina ebay'den aldigim gtx280 ekran kartimi isvicreye gonderttim.Aninda 180 frank gumruk ucreti alindi.Bu urun postaya girmeden once bir de QX9770 siparisi vermistim.Ambalajsiz,oem. Bu islemci icin de 350 frank odedim.

 Isin trajikomik tarafi ,bir pazar gunu arabaya atlanip hemen yani basinda duran almanya'ya giderek (sIk yapilan bir seydir) ,hic bir gumruk islemine tabi olmadan bu parcalari satin alabilirdim.Bu haliyle ozellikle ekran karti ayni paraya gelmis oldu.
 
 Onu birak,turkiye'ye siparis etseydim islemciye hic bir sey odemezdim.Uzerinde deklare edilen fiyat 35$ 'di ,cok rahat kapima kadar gelirdi.Yani sonuc olarak o gumruk cok katidir ,yamultur adami.
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2009, 10:05:05 ÖÖ Gönderen: max_damage » Logged

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Şubat 17, 2009, 13:13:38 ÖS »

Ne başlık oldu be Doğu Doruk'un kulakları çınlasın...Onun maceraları gibi

PTT'ye eposta yoluyla başvurdum... verilen cevabı sizinle paylaşmak istiyorum.. (bir günde cevap aldım...şaşırdım açıkçası)

Alıntı
Söz konusu gönderinizin akıbetinin araştırılabilmesi için gönderici alıcı ad ve adresleri, kayıt numarası gönderi tarihi ve merkezinin bildirmesi gerekmektedir.

Kayıtsız gönderiler için herhangi bir araştırma yapılamamaktadır.

Gerek üyesi bulunduğumuz Dünya Posta Birliğince alınan kararlar, gerekse iç mevzuatımız  uyarınca kayıtsız gönderiler posta idareleri ve servisleri arasında herhangi bir kayda tabi tutulmadan alınıp verilmektedir. Zaman zaman meydana gelen aksaklıkların nerede oluştuğu tespit edilememekte ve hiçbir posta idaresi sorumluluk almamaktadır.

Bilgilerinizi rica eder, işlerinizde başarılar dileriz.

Ürünler kaybolduğu için ve satıcılara güvendiğim için (anadolu çocuğu) sineye çekecektim... Ama yinede satıcılara royalmail'den araştırma yapmaları için mesaj attım. Biri çok üzgün olduğunu Royal mail'de araştırmak için bir form olduğunu ve formu dolduracağını, eğer bir sonuca ulaşır, kısacası paket eline geçerse yine bana göndereceğini, ama bu süre içinde benim madur olmamam için Full Refund önerdi ve hatta paramı iade etti (16 Sterlin). Önemli olan diğer arkadaştan cevap gelmedi. Diğeride biraz bekleyelim, olmazsa, gereğini yaparız dedi...

Uzun lafın kısası...Yurtdışından birşey aldığınızda tracking numarası olmadan postalanması büyük risk arz ediyor. Posta masrafı biraz fazlada olsa eğer elinize geçecek önemliyse, tracking numarası olan bir yöntemle ürünü yollatın derim. Bu tecrübe bana 1 CD32, 1 64DTV, 1 Atari 10 in 1, 2 C64 kutusunda kartuş, 3 SNES kartuş ve tabii ki kargo parasını kaybettirdi
Logged

ozkano
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 3.513



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Şubat 17, 2009, 17:19:05 ÖS »

cd32 ye yazık oldu
Logged

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Arda
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.326


I'm *the* guy from Argleton


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Şubat 17, 2009, 21:05:54 ÖS »

Birkaç ay önce benim de bir gönderim almanya içinde kayboldu arkadaşlar, bu sebepten kayıtsız posta biraz sakat. İşin komik tarafı yolculuk sadece 100km. Şu kadarcık alanda nereye gitti paket çözemedik. Gönderdiğim kişinin de ilgilenecek vakti olmadığı için €23+7.50pp güme gitti. Vur kafanı taşlara. Hala bekliyorum belki bir gün çıkar diye.
Logged

Alcofribas
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 986


Who Dares Wins!


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Şubat 17, 2009, 22:47:25 ÖS »

Kanada'dan gelen eprom yazıcıyı Canadapost ve PTT'den takip ettim. Sistem fena çalışmıyor. Paket PTT'ye düşünce "unlabelled" kavramının tam olarak neyi ifade ettiğini ya da en azından gümrüğe takılıp takılmadığını anlamak için Cevizlibağ'ya telefon ettim. Çıkan eleman süper anlayışlı ve kibardı. Baktı etti, sorun yok ama daha bize ulaşmamış dedi. Peki dedim "bu üniversiteye gelecekti", daha cümlemi bitirmeden "ha üniversiteye gelecek ve acelesi varsa bizi birkaç gün sonra arayın ben işlemleri hızlandırır yardımcı olurum". Aslında başka birşey soracaktım ama "Eyvallah, sağolasın" dedim. Yani ilgili davranıyorlar genel olarak. Bilmiyorum belki de ben şanslıyımdır o gün.

Neyse birkaç gün sonra Avpim'den Anadolu yakasına sevk olduğunu gördüm. O gün de sağda solda işim vardı. Dur dedim geldiyse şansımı bir deneyeyim ve şu paketi alayım. Önce Bostancı PTT kargo deposuna gittim. Yanımda takip numarası yoktu ama şansımı denemek istedim sadece. Herifler numara olmadığı halde nasıl ilgilendiler anlatamam. Neyse sonra benimkinin paket değil koli olduğu ortaya çıktı. O Acıbadem'e gitmiştir şeklinde yönlendirdiler. En ufak bir "numarasız olmaz, ilgilenemeyiz, yapamayız,edemeyiz" tipi davranış görmedim.

Bastım Acıdabem'e gittim. Bir kere adamlar süper bir bina yapmışlar. Dedim içimden "şimdi bu binaya bak, kimbilir ne köhne zihniyette adamlar çalışıyordur böyle enfes bir yerde, gel de bu heriflere dert anlat da çözüm bulmalarını bekle, en kötü ihtimal birkaç güne fakülteye gelir". Fakat burada bir kez daha yanıldığımı gördüm. Bostancıdakinin de ötesinde bir ilgi alaka, o koskoca binanın içinde bir oraya bir buraya gidip geliyorum ama ne bir ekşi surat, ne bir olmaz lafı. Bina da o kadar büyük ki birileri size ister istemez eşlik ediyor. Hepsinin dediği şuydu: Takip numarası olmadan sadece ad-soyadla paketi bulamıyoruz sistemden. Hakikaten de böyleymiş. Neyse en sonunda bu koli hakkında bilgi sahibi olacak hanımı buldum. Önce o da aynı şeyi söyledi ve adımı sordu. Şu evrakların arasında bir şansımızı deneyelim diyip yaklaşık 15cm yüksekliğinde bir tomar kağıdı eline aldı. Kağıtların içinden bir tanesi hafifce desteden dışarı çıkmıştı, önce ona baktı, sonra "şanslısınız evrakınız burada, 2 liranız var mı acaba üzerinizde" dedi. O an düşündüm, cidden böyle birşeyin olma olasılığı kaçta kaçtır acaba?

Kağıdın aradan çıkması haricinde, ben mi şanslıydım yoksa devlet daireleri ya da en azından PTT mi çok değişmişti?
Logged

LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Şubat 18, 2009, 11:25:08 ÖÖ »

Alıntı
Peki dedim "bu üniversiteye gelecekti", daha cümlemi bitirmeden "ha üniversiteye gelecek ve acelesi varsa bizi birkaç gün sonra arayın ben işlemleri hızlandırır yardımcı olurum".

Biraz önce gümrüğü aradım... Universiteye gelecekti dedim... daha cümlemi bitirmeden "haaa universiteye gelecek olsada paket yok arkadaşım, manyakmısın sapıkmısın, kaç gündür arıyorsun" dediler
Logged

ozkano
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 3.513



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Şubat 18, 2009, 12:17:34 ÖS »

artık butun kargoları alco abimizin adına üniversiteye yolluyoruz, gümrük derdi kalmıyor
Logged

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: