Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebayda bir sorunum...  (Okunma Sayısı 7632 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mart 13, 2011, 11:02:12 ÖÖ »

Ebaydan bir ürün aldım,daha doğrusu ödeme yapmadım ama satın almışım gözüküyor ve ödeme yapmam konusunda mesaj geliyor.Fakat o ürünün çok daha uygununu buldum önceki alımı nasıl iptal edicem bilen varmı?Ne kadar aradıysam iptal edebileceğim yeri bulamadım.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2011, 11:19:21 ÖÖ »

eğer arttırma bitip ürün sizde kaldıysa iptal edemezsiniz. Ancak arttırma bitmeden, teklifinizi iptal etmeniz mümkün...

Bu durumda yapılacak tek şey, satıcıya mesaj atıp sizi mazur görmesini sağlamaktır. Listeleme ücretini teklif ederek - almaktan kurtulabilirsiniz. Kısacası satıcıyla aranızda artık...

guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2011, 13:16:04 ÖS »

boşver salla gitsin, hiç bir şey ödeme. o kanunlar bize işlemez, ebay den ban olmazsında bir kerede... ama yinede sen bilirsin
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2011, 13:23:51 ÖS »

bi kereden bisey olmaz ama nezaket olarak saticiya urunu almayacagini odememe beklememesini soyle bence. en fazla bir eksi feedback alirsin. eger saticinin zamanini fazla harcamazsan onu bile almazsin.

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2011, 13:59:46 ÖS »

Bir kereden bişey olmaz ama bu tür tutumlar nedeniyle ebay'da ya da internet üzerinde Türkiye itibarı kötüye gidiyor. Çoğu satıcının Türklerle alışveriş yapmamasının ardında kötü deneyimler yatıyor. Çoğu zaman bir mesaj, bir açıklama herleyi yoluna sokuyor.

Şimdiye kadar eksi almadım...Ama yukarıdaki gibi sorunla karşılaştım... bu sorunlarıda bir mesajla tatlıya bağladım...iyi feedback'e sahip olmanın faydasınıda çok gördüm. Türkiyeye yollamam diyenlerin feedback karşısında "feedbackin iyi olduğu için sana yollarım" mesajınıda çok aldım... Bence eksi almaya gerek yok, bir mesajla durum izah edilirse, sorun %80 çözülür.

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2011, 15:15:10 ÖS »

ebayde  butarz durumlarda satıcıyla konusmak en mantıklısı Türkiyede gümrük sorunu cıkabilirmis vs vs gibi bahanelerle kurtulabilirsin. Bu arada ebay den bişey aldıgınızda mutlaka tracking number ı isteyin yoksa alsanızda gelmiyor vs vs bir sürü gıcıklıkla karsı karsıya kalıyorsunuz. üzülüyor insan. Amerikadan 2 wico aldım  ucuz da degiller ama 1 aydır yok, ingiltereden joypad aldım 2 adet onlarda ortada yok artık insurance yada tracking numarasını isteyip ürünü takip etmeniz en dogrusu. Ve iyi bir kargo şirketi ile shipping i yaptırmanızı da öneririm.

A 500 HD8+ GVP
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2011, 15:27:20 ÖS »

@Magic: ABD'den pek alışveriş yapmamak en makul ve mantıklısı...Avrupa tercih edilmeli... Avrupadan alımlarımda pek sorun yaşamadım.

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2011, 15:56:16 ÖS »

Zaten önceden başıma gelmiş bir olaydan -feedback aldık ,kredi kartım yurtdışına bir türlü açılmıyordu ne yaptıysam olmadı satıcı negatif vermişti.Şimdi tekrar olacak,iyi bir portre çizmeyeceğiz.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2011, 00:25:51 ÖÖ »

Ebay'le ilgili benim de bir sorum olacak, ayrı bir konu açmadan buraya sıkıştırayım dedim =)

şu ilandaki +3 ve yanındaki parçalar için (power supply, manuals, joystick, kasetler vs) satıcı posta ücreti olarak avrupa ülkelerine £25 istiyor.
Ben sadece bilgisayarı istiyorum, diğerlerine ihtiacım yok, Türkiye için posta ne kadar tutar diye sordum.
Satıcı Türkiye Avrupa'dan daha pahalı, sadece ana ünite olsa bile posta ücreti £40 olur, bunun için üzgünüm dedi.
Bu arada ürünü economy courier ile gönderecekmiş.

Sizce UK'den bir spectrum +3 alırken (sadece bilgisayar) sizce posta ücreti ne kadar tutar?
spectrum +3 2kg'ı geçer mi, özel bir kurye ile değil de Royal Mail'in small packets tarifesiyle gelemez mi acaba?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 14, 2011, 12:16:09 ÖS »

Old-computers.com'a bakılırsa spectrum +3, 440 x 174 x 50 mm / 1,65 kg

RoyalMail ile gelebilir. Royal Mail'le yollayacak satıcı bulursanız, international signed for ile göndermesini isteyiniz. £3 fazla ödersiniz ama güvenli olarak elinize ulaşır..

kaynak: http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?st=1&c=222

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2011, 14:21:05 ÖS »

Sağolasın LW3D, teşekkürler.
Verdiğin ölçü ve ağırlığa göre Royal Mail Airmail International Signed For ile spectrum +3'ün posta masrafı £9.90 + £4.95 = £14.85 tutuyor ve 5 işgünü içerisinde gelebilir. Royal Mail ile gönderebilecek bir satıcı bulana kadar arayacağız artık.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: