Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YayınlarıCommodore Dergileri ( 300 dpi - cbr)
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore Dergileri ( 300 dpi - cbr)  (Okunma Sayısı 270371 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #210 : Ağustos 20, 2016, 10:34:47 ÖÖ »

Tesekkurler delimawi.
Mesaj atiyorum.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #211 : Ağustos 20, 2016, 10:39:08 ÖÖ »

Bende 70. sayı hariç hepsi bulunuyor ama zaman pek bulunmuyor.

Aslında PDE'deki programların çoğu hepimizde dağınık olarak disketlerde vardır sanki.

Arşiv amaçlı taramanın dışında bu programların çalıştırılabilir binary dosyalarını bir araya getirmek iyi olurdu aslında.

Bir öneri olarak, zaman yarattıkça aşağıdaki PDE listesinde yer alan dosyalardan kendi kişisel arşivlerimizde disketlerimizde bulunan dosyaları ayrı bir yerde tutsak ve zamanı geldiğinde hepimizdekileri bir araya getirsek nasıl olur?.. Liste şu:

http://www.sadecebirmuze.com/commodore/pde.html

Bu arada fırsatttan istifade edip anımsatma yapayım. Program Döküm Eki'ndeki makine dili programların OCR'dan geçirilmiş (ve hataları giderilmiş) tek sütun .TXT halini şuraya yükleyip binary formata dönüştürülmüş halini indirebiliyoruz:

http://cbm.ficicilar.name.tr/mde2prg.php

Sayfaya yüklenen .TXT'deki MDE programında OCR hataları varsa, sayfa hatalı satırları gösterecektir. Düzeltip yeniden yüklemek yeterli.

Süper olmuş İlker, eline sağlık. Mesajın başını okurken aslında digital ortama alabilmek için OCR yapılmış text dosyalarını basic ve makine dili binary haline getirmek teknik olarak olası, Yapmaya değer mi diye düşünürken, çoktan yapmış olduğunu okudum...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #212 : Ağustos 20, 2016, 11:45:23 ÖÖ »

Rica ederim. Birileri de Basic tokenizer yapmıştı aslında. Biraz regexp'le BASIC dökümler de ona uygun hale getirilebilir.

Bir de demin Deniz Can Çelik'in sayfasındaki listeyi .CSV dosyasına çevirip Android'de PortoDB veritabanına attım.

Bu .CSV dosyası ve nasıl kullanılabileceği kısaca şurada bulunabilir:

http://cbm.ficicilar.name.tr/program/18/commodore-program-dokum-eki-dosya-listesi

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #213 : Ağustos 22, 2016, 19:26:30 ÖS »

İnsanın adını bu listede görmesi ne güzel bir duygu, gerçi gerisi hiç bir zaman gelmedi ama yine de güzel  Karizmatik

(Başka bir konuda ayrıntılı paylaşmıştım, yine dayanamadım  )

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #214 : Ağustos 23, 2016, 16:02:58 ÖS »

Ben de böyle adımın geçtiği, haberimin yer aldığı sayıları saklıyorum hala

Tanar / CLIQUE
*C64 | C64C | 1541-II | Dataset | MultiIce III | Expert | SD2IEC | IRQHack64 | Lightpen
*PS3 Slim | 500GB | Multiman
*PSP 1000, 3000
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #215 : Ağustos 23, 2016, 19:28:40 ÖS »

Aynen saklanması güzel hatıralar, yayınlandığında çok sevinmiştim. Listedeki çoğu kişi bilgisayar veya benzeri konularda ileri gelen kişiler olmuşlardır.

Şu an ancak unity2d-3d ile basit oyunlar yazmaya çalışıyorum. Cry Engine, Unreal Dev Kit motorlarını da yaladım yuttum ama kod yazmak gerekli, bilgi yoksa bir yerde tıkanıyorum, eski bilgilerin çok faydası oluyor ama yine de püf noktalarını bilmek lazım.

C64 ile intro demo yapmayı çok isterdim en azından açılış logosu yada grafik olarak birşeyler yapmak isterdim ama olmadı bir türlü

Şu anda da commodore tarzı bir derginin olmasını da çok isterdim. Bir dönem PC Türk, Digital Arts tarzı dergiler çıktı ama uzun soluklu olamadılar mağlesef. Şu an bir oyun tasarımı dergisi, kod üzerine bilgiler veren ufak kod parçalarını paylaşan bir dergi olsaydı hoş olurdu, nedense internet üzerinden paylaşılan eğitim videoları tat vermiyor, hatalı yazıyorlar geri siliyorlar sinir harbi Ama düzgün bir basılı yayın çok daha iyi olurdu.

Eski dergi ve kitaplarda da baskı hataları olurdu gerçi ama onları çözmek bile bize ayrı bir zevk verirdi, bulmaca çözmek gibi birşeydi yani.

Lafı fazla uzattım, kusura bakmayın
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2016, 19:30:41 ÖS Gönderen: hakankaptan » Logged

emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #216 : Ağustos 23, 2016, 22:27:06 ÖS »

Ben intro yapmadım hiç, ama Commodore dergisinin Demo yarışmasına katılmış ve 3. olmuştum  Karizmatik %90 civarında BASIC ile yazmıştım demoyu, çift disket ve ara yüklemeliydi. Hala duruyor disketler kutuda 

Tanar / CLIQUE
*C64 | C64C | 1541-II | Dataset | MultiIce III | Expert | SD2IEC | IRQHack64 | Lightpen
*PS3 Slim | 500GB | Multiman
*PSP 1000, 3000
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #217 : Ağustos 23, 2016, 22:45:34 ÖS »

O demoyu hatırlıyorum. Standart charset ile çizilmiş logoyu çok sevmiştim o yıllarda...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #218 : Ağustos 24, 2016, 15:01:50 ÖS »

Zamanında benim ismimde çıkmıştı dergide.
Hatırladıklarım
1-Commodore Show'da dergi aboneliği kazanmıştım. Kazananlar listesinde ismim vardı.
2-"Kaset Turboları" konusundaki sınavda dereceye girip ismim çıkmıştı. yine dergi aboneliği kazanmıştım.
3-hangi konu altında olduğunu hatırlamıyorum ama rom rutinleri olabilir. dergiye bir ipucu göndermiştim. yine ismim çıkmıştı.
4-"font generatör" isimli kendi yazdığım bir program döküm ekinde yayınlanmıştı.
5-başka dergilerden yazdığım programları göndermiştim dergiye. onlarda yayınlanmıştı.

Commodore dergisindeki programların bir kısmı 64'ER dergisinden alınırdı. Hakan Kantaş isimli bir okuyucu ise "Computes Gazette" isimi dergiden programları yazıp gönderirdi dergiye.

hey gidi günler hey...
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #219 : Ağustos 24, 2016, 15:39:51 ÖS »

Ben intro yapmadım hiç, ama Commodore dergisinin Demo yarışmasına katılmış ve 3. olmuştum  Karizmatik %90 civarında BASIC ile yazmıştım demoyu, çift disket ve ara yüklemeliydi. Hala duruyor disketler kutuda 

Demoyu paylaşmak istersen görmeyi çok isterim. Bu arada dergideki "clique" demosunu izlemiştim Hatta geçenlerde disket arşivini, dijital ortama aktarırken içlerinden bir çok clique introsu çıktı. Nette olmayanları ripleyip yüklemeyi düşünüyorum.

C64 ile intro demo yapmayı çok isterdim en azından açılış logosu yada grafik olarak birşeyler yapmak isterdim ama olmadı bir türlü

Geç kalmış sayılmazsın kardeşim.

Buraya ve buraya göz at istersen
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #220 : Ağustos 25, 2016, 01:17:10 ÖÖ »

Her ne kadar kendi adıma pek de birşey yapmamış olsam da siz ve sizler gibilerin geçmişte yapmış olduklarınız gurur ve heyecan verici mükemmel şeyler. Düşünsenize o dergileri program döküm eklerini yıllardır özenle hala saklıyoruz. Saatlerce usanmadan gezdiğimiz  İstanbul Etap Marmara 'daki Teleteknik bilgisayar fuarları, çekilişler ödüller abonelikler. Hepsi unutulmaz anılar olarak hafızalarımızda yaşıyor. Sizlerden haberdar olmak da beni epeyce mutlu ediyor, o dergileri çalışmaları var eden, hayat veren insanlar ve sizlerle şu zamanımızda iletişim kurabilmek ne harika. Sanki tozlanmış eskimiş raflarda durup da biri sizden bahsedince el kaldırıp ben buradayım dermişcesine...

Alıntı
Alıntı sahibi: hakankaptan üzerinde Dün  19:28:40

Geç kalmış sayılmazsın kardeşim.

Buraya ve buraya göz at istersen

Göz attım ve gerek anlatım olsun, gerek kodlamalar olsun şahane bir çalışma.
Makine dili hep gözümü korkutmuştur LDA STA (Lıda şıta derdim hep ) Hele Basic varken neden uğraşayım ki diye düşünmüştüm ama keşke öğrenseymişim. Şu sıralar zorlana zorlana unity için C# 'a başladım bakalım hadi hayırlısı

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #221 : Ağustos 25, 2016, 13:15:38 ÖS »

Benim de 32. sayıda C128 için 'Hires Artist' adlı bir çizim programım vardı. Teşvikiye'deki dergi merkezine (Ralli Apt) kendi ellerimle götürmüştüm. Oradan orijinal ingilizce kitaplar almışlığım falan da vardı, güzel bir mekandı.

PDE'de programları olan 'Hakan Arıbaş' ile de uzun süreli bir mektup arkadaşlığımız olmuştu...
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #222 : Ağustos 25, 2016, 13:31:04 ÖS »

Güzel haberler var. Dün akşam retrodergi.com'dan haberi olan bir retrosever arkadaşımız taşınma esnasında eski dergilerini bulmuş ve sağolsun bana mail yoluyla ulaştı ve dergileri gönderebileceğini belirtti. Belki henüz taranmamış sayılar da vardır. Bugün cevap yazdım ve bu vesileyle kendisini forumumuza da davet ettim. Beklemedeyiz.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #223 : Ağustos 25, 2016, 14:11:18 ÖS »

Güzel haberler var. Dün akşam retrodergi.com'dan haberi olan bir retrosever arkadaşımız taşınma esnasında eski dergilerini bulmuş ve sağolsun bana mail yoluyla ulaştı ve dergileri gönderebileceğini belirtti. Belki henüz taranmamış sayılar da vardır. Bugün cevap yazdım ve bu vesileyle kendisini forumumuza da davet ettim. Beklemedeyiz.

Birini tuzağına düşürdün demek Bence farklı bir nickname ile tanesini 40TL'den satışa çıkart!
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #224 : Ağustos 25, 2016, 15:08:42 ÖS »

Bende basic ile yazılmış resim çizim  programı  ile bir f16 uçağı çizmeye çalıştığımı  hatırlıyorum.çizekerken kasete kayıt yapıyordum.sonra tekrar yükleyip resmi kaldığımı yerden yükleyip .Çizime devam ediyordum.unutamadığım sabahın 6 'sı felandı.
Galiba Joystick ile sanat  programı idi.progam döküm eki 7  diye hatırlıyorum.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: