Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YayınlarıCommodore Dergileri ( 300 dpi - cbr)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore Dergileri ( 300 dpi - cbr)  (Okunma Sayısı 270398 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Şubat 19, 2012, 23:08:27 ÖS »

Dileyen kompakt versiyona çevirip okusun, cdemir'in yaptığı haliyle çok çok iyi ve renkli olarak bastırınca çok iyi sonuç veriyor

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #61 : Şubat 19, 2012, 23:25:02 ÖS »

Yahu kompakt versiyonlari koyabilecek FTP alani ayarlamaktan bahsediyorum. 100MB'lik dosyalari sabit bir yere koymak kolay degil, herkes de indiremez.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #62 : Şubat 20, 2012, 02:21:46 ÖÖ »

Tek bir CBR'nin 100MB olmasi e-kitap formati icin de cok arzulanan bir sey degil. 10MB civari makul bir büyüklük. Dergilerin e-kitap okuyuculari ya da iPad'lerde rahat okunabilmesi icin nasil bir optimizasyon yapmamiz lazim? Yani iki farkli boyutta üretebilir miyiz bu dergileri? Dileyen kompakt versiyonlari indirip okusun, daha fazla detay isteyen yüksek cözünürlüklü olanlari indirsin. Olabilir mi?

kompakt versiyon derken kastettigin text bazli bir versiyon. su an cdemir'in yaptigi scanler image bazli. cunku sayfayi tarayip jpg olarak direk kullaniyor. boyutun kuculmesi icin normalde bu ocr'dan gecirilir ve text olarak kaydedilir. ama eski dergilerde text/image karisik olarak bolca kullanildigindan, ve ocr programlarinin turkce karakterlerde bolca cuvallamasindan bu biraz zor bir cozum. iyi sonuc vermiyor.

Retro Hincal Uluc
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Şubat 20, 2012, 08:32:31 ÖÖ »

@Leon VeryPDF haricinde bildiğin kaliteyi fazla bozmadan boyut düşürebilecek PDF çevirici program var mı?

coze nin söylediği gibi ocr yapmak işkence gibi oluyor. İlk sayıyı OCR yapayım diye uğraşmıştım işin içinden çıkılacak gibi değil.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #64 : Şubat 21, 2012, 04:42:47 ÖÖ »

o dergileri ocr lamaktansa bastan dizmek nerdeyse daha cabuk ve daha iyi bir sonuc verecektir ama o zamanda cok esprisi kalmiyor, orjinal carpik curpuk halleri icin seviyoruz biz onlari.

Retro Hincal Uluc
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Şubat 21, 2012, 17:17:40 ÖS »

@cdemir
Bence boyutlar çok da fena değil. Böyle bir derginin taramasının 'reprintable' olabilmesi için 300dpi'dan düşük çözünürlüklü olmaması gerekir. Bence bir batch image converter ile ayrıca okumaya yönelik versiyonunu sunabilirsin (veya bizler de yapabiliriz). Böyle bir dönüşüm öncesi iyi bir denoise filtresinden de geçirip kaliteli bir downscale yapılırsa dosya boyutu 20MB civarına düşebilir.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Şubat 22, 2012, 08:30:36 ÖÖ »

@witchdoktor, söylediğin işlemleri yapabilecek bildiğin program varsa, ismini söyler misin ?

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #67 : Şubat 22, 2012, 10:05:24 ÖÖ »

debabelizer böyle retro bir forumda, soruya verilecek en retro cevap debabelizer geldi birden...Inanılmaz batch işlem yapan bir araçtı...Artık o da retro oldu...yeni sürümleri varmış ama kullanan bahseden kalmamış....(http://www.equilibrium.com/debabelizer/)

ciddi cevaba gelirsek, bunu en iyi şekilde muhakkak Photoshop'da yapabilrsin. tüm isteklerine cevap verecektir. Benim masaüstümde duran ve kolayca resize işlemini yapan Picture Resizer programını kullanabilirsin. Yapman gereken sadece programı indirip masaüstüne atmak. Programın adında yer alan 400, oluşturulacak resmin genişliğini belirtmekte. Eğer çalışmalar 1024piksel genişliğinde olmasını istiyorsan ismi değiştiriyorsun...Daha sonra hangi resimleri resize edeceksen, program ikonunun üzerine sürükleyip bırakıyorsun...Kaç tane olursa olsun hepsini resize edip, verdiğin genişlik ekiyle isimlendirip kayıt ediyor...

PhotoResize400.exe - maximum side 400 pixels.
    PhotoResize_400.exe - minimum side 400 pixels.
    PhotoResizeF400x300.exe - frame size of 400x300 pixels. The resulting image width will be smaller or equal to 400 and its height will be smaller or equal to 300 pixels.
    PhotoResizeW400.exe - width set to 400 pixels. Height automatically computed to keep aspect ratio.
    PhotoResizeH400.exe - height set to 400 pixels. Width automatically computed to keep aspect ratio.
    PhotoResizeP50.exe - resize to 50%.
    PhotoResize400x300.exe - resize to exactly 400x300 pixels. Aspect ratio is not preserved.
    PhotoResizeD100.exe - resize to 100DPI. Physical size stays the same.
    PhotoResizeD100T.exe - overwrite the resolution information in the header without touching the pixels.
    PhotoResizeK20.exe - resize to approximate maximum size of 20kB.
    PhotoResizeG1024x768.exe - use content-aware resizing to change aspect ratio while preserving content.
    PhotoResizeA400x300.exe - crop and resize to 400x300 pixels. The central part is preserved and resized while the borders are cropped.
    PhotoResize400x300x5.exe - extend canvas and resize to 400x300 pixels. The last number (0-9) controls canvas brightness.

Picture Resizer 6.0
http://www.rw-designer.com/picture-resize

Eskiden Debabelizer kullanır, şimdi ince önemli işlerde Photoshop, çabuk işlerde Picture Resizer kullanıyorum. Çok pratik geliyor..
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2012, 10:06:58 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Şubat 22, 2012, 10:24:03 ÖÖ »

@LW3D cevap için teşekkürler.
Peki
witchdoktor' un "denoise filtresinden de geçirip kaliteli bir downscale"
cümlesinde belirttiği gereklilikleri de yerine getiriyor mu program?
Zira ben tam olarak ne anlama geliyor o cümle anlıyamamıştım

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Şubat 22, 2012, 12:22:53 ÖS »

sen bakma witchdoktor'a...doktor işte, reçeteyide anlaşılmaz yazar bunlar

Tarama sırasında Denoise, descreen gibi seçenekler olduğunu varsayarsak ve küçülteceğimiz düşüncesiyle, gerçeğinden daha iyi görünen bir sonuç alacağımızı düşünebiliriz. Birtek sharpen yani keskinliği arttırmak gerekebilir ki, bunu picture resizer yapıyor...

PhotoResize_1024NH.exe  olarak ismi değiştirip sürükleyip üzerine bırakmayı deneyebilirsin (1024piksel genişlik için)

Photoshop varsa elinin altında onda batch olarak işlem ayarlaman lazım...Witchdoktor'un dediklerini orda en iyi yaparsın (aslında en iyi sonuç verecek yöntem)... Bunun için batch işlemleri yapacak action tanımlamak lazım.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Şubat 22, 2012, 12:33:53 ÖS »

Photoshop işlemleri biraz karışık gibi.
Vaktim olduğunda photo resizer ile bir bakayım elimdeki dergilere.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #71 : Şubat 22, 2012, 13:54:40 ÖS »

Photoshop'da denedim...

Resimlerdeki noise'i gidermek için uygulanacak median türü etkiler, yazılarda kötü etki bırakıyor. Reduce Noise gibi filtrelerinde etkisi var, ama çok değecek gibi görünmedi bana...Bu bilgiler ışığında photoshop'a girmek çok anlamlı gelmemişti...Taa ki, photoresize ile sonuçları karşılaştırana kadar...Photoshop'da elde ettiğim sonuç sanırım daha iyi

800pixel genişlik sonuçları..

Photoshop

Resizer

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Şubat 22, 2012, 15:42:52 ÖS »

Photoscape ile ekstra bir filtreleme yapmadan (Ara değerleme - bicublic) ile 
fena bir sonuç çıkmadı gibi geldi bana. (toplu işlem yapılabiliyor)

http://c1202.hizliresim.com/u/q/2xwx2.jpg

http://c1202.hizliresim.com/u/q/2xwxv.jpg

Commodore 14 ü bu şekilde resize yapıp pdf yaptım. (17.5 mb civarı)

İşyerinde filtreye takılmayan upload sitesi olarak aşağıdaki siteyi buldum.
http://www.upload.gen.tr/d.php/www/kjspzy9r/Commodore_14.pdf.html

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #73 : Şubat 22, 2012, 16:52:25 ÖS »

dostum orjinal taramaları da yüklemeyi unutma

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Şubat 22, 2012, 19:16:11 ÖS »

@cdemir
Ben basit yığım imaj işlemleri  için Advanced Batch Converter'ı kullanıyorum.

http://www.batchconverter.com/

Sayfadaki 'tram'ın giderilip giderilmeyeceği tartışmalı bir mevzu. Ben dijital ortamda okuduğum versiyonlarda tram'la elde edilmiş renk koyuluğu yerine doğrudan dijital renk karşılığını tercih ederim ama bunu en iyi nasıl halledebiliriz tam bilmiyorum. Ben Imagenomic Noiseware, Neat Image vb yazılımları zaman zaman kullanıyorum ama  photshop'çular bu konuda mutlaka daha iyi seçenekleri biliyorlardır.

İşlem sonrasında Image2PDF gibi bir programla resimleri tekrar paketliyorum.
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: