Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSuperonline adil kullanım kotası eğlencesi
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Superonline adil kullanım kotası eğlencesi  (Okunma Sayısı 19551 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 08, 2011, 04:07:51 ÖÖ »

Sanırım bunu bilmeyen bir tek ben vardım  Ney

Geçen hafta boyunca evimizin kapısına 4 gün üstüste superonline müşteri temsilcileri gelip yeni fiber bağlantıların reklamını yaptılar. Zaten Ttnet'in 21.yüzyıl teknolojisi olan 1 mbit internetinden yeteri kadar sıkılan benim gibi biri için adamların konuştuğu hızlar ve fiyatları resmen ilaç olurdu, ve sonunda 20 mbit sınırsız (!) fiber internet aldım. Henüz birkaç gün oldu ve az önce bir sms geldi "adil kullanım kotanızın %80'ini doldurdunuz" diye.

Müşteri hizmetlerini arayınca gelen mesajın aslında aylık kotam (!) olan 25 gb'ın %80'i olduğunu ve doldurduğum anda ayın geri kalanını 1 mbit ile geçireceğim söylendi, yani aldığım sınırsız tarifede hız limiti uygulanacakmış. Kapıya gelen müşteri temsilcilerinin bana bundan hiçbir şekilde bahsetmediklerini söylediysem de bana pro paket önermekten başka birşey yapmadılar. Ve az önce sözleşmenin en derin kısımlarında biryerlerde sadece "superonline sitesinde yazan adil kullanım koşulları geçerlidir" ibaresini bulabildim.
Her forumu inceledim ve 2012 yılının arifesinde hala kağnı gibi bağlantıların kullanıldığı bir coğrafyada bazı şeylerin biraz da olsa düzeleceğine dair umudumu da benim durumumda olanların mesajlarını okuyarak yitirdim. Burada gücüme giden şey inanın ki hız değil, zaten o kadar veriyi depolamak benim için ayrı dert olur.

Yani benim durumumda olanların var olduğunu bilsem de yapabileceğimiz birşey var mı onu bilemiyorum ama; Super online'ın  SINIRSIZ diye sattığı fiber tarifelerini mutlaka elli kez inceleyin.

Yüzlerce şirketten bir ton pazarlama stratejisi gördüm ama bu defa super online önünde şapka çıkarıyorum, bu en iyisiydi.  Karizmatik

Not: Kotamı 50gb olarak yazma gafletinde bulunmuşum düzelttim. Aslı 25gb imiş.
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2011, 17:10:33 ÖS Gönderen: CommodoreFan ® » Logged

Bir garip COMMODORE fanatiği...
allen
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2011, 07:33:06 ÖÖ »

hale bakın, ülkede iş yapan en büyük firmalar bile dolandırıcılık yapıyor, ben bide Turkcell i bilirim dolandırıcılık konusunda uzmanlaşmış ! ilk iphone aldığımda aradım direk 100 mb paket satın almadan kullansam ne kadar öderim dedim 10 tl dedi müşteri temsilcisi ve gecmis olsun 360 tl fatura! gecen ayda yurtdışı konuşma paketi satıp karşı taraf ödemeli aradığı için hesapta kendi tariifem üzerinden ucretlendirilcektim! yok efendim ben kapatıp geri aramam kazınmış! Haşırt 400 tl geçirdi hırsızlar ! diğer yandan ticarette ödenmeyen çeklerin yaptırımı yok ülkede! kardesim madem banka verdi ceki banka ödesin verdigi adam ödemediğinde bak bakalım önüne gelene pırasa gibi Çek dagitabiliyor mu!

sonuc olarak ülkede dürüstlükten bahsetmek zor! bu ülke için utanç verici ülkemiz adına!

A1200 603e 330mhz 060 66mhz + bvision + 256 mb ram + 500gb hd + Fast-Ata mk3 + power tower + pcmci wireless card
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2011, 09:09:25 ÖÖ »

Turkcell = Superonline = Digiturk degil mi?

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
allen
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2011, 09:37:40 ÖÖ »

hepsi aynı kisiyemi ait bilemiyorum ama doğrudur digitürk te fena sahtekar Kahkaha adamlar bana siz 10 senelik iyesiniz size özel indirim yapıyoruz dediler, yeni müşteri gibi aradım daha iyi fiyat verdiler! tamamen iptal edincede 2 aydır ariyilar ve fiyatı yarı yarıya düştüler ama çok beklerler!

A1200 603e 330mhz 060 66mhz + bvision + 256 mb ram + 500gb hd + Fast-Ata mk3 + power tower + pcmci wireless card
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2011, 10:17:25 ÖÖ »

Acı olan kısım bir şirketin bu tür uygulamalarından çok (çünkü hangi yolla olursa olsun sadece ve sadece kar amaçlı bir şirket olduğu için herşeyi yapabilecek potansiyelleri var) bunları yapabilmelerine izin verilen bir ortamda yaşamak. Hak hukuk bilinen biryerde olsak, bu internet paketini " 1mbit sınırsız internet " diye satmaları gerekirdi mecburen çünkü 50gb'a kadar veya bilmemkaç gb'a kadar internetin hızı isterse 20mbit olsun isterse 100mbit, benim için hiçbir anlamı yok çünkü ben sınırsız 20mbit diye bağlattım bunu.

Ben bırakmayacağım peşlerini şu an araştırıyorum neler yapabilirim diye. Birkaç ciddi alternatif de var, bakacağız artık  Sustum

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2011, 11:02:28 ÖÖ »

Taahhüt vermis miydin peki?

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2011, 11:36:02 ÖÖ »

Şirketlerin çoğu kampanya yapıyoruz, sizin için bu daha uygun diyerek kandırmaya çalışıyorlar.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2011, 13:14:27 ÖS »

Acı olan kısım bir şirketin bu tür uygulamalarından çok (çünkü hangi yolla olursa olsun sadece ve sadece kar amaçlı bir şirket olduğu için herşeyi yapabilecek potansiyelleri var) bunları yapabilmelerine izin verilen bir ortamda yaşamak. Hak hukuk bilinen biryerde olsak, bu internet paketini " 1mbit sınırsız internet " diye satmaları gerekirdi mecburen çünkü 50gb'a kadar veya bilmemkaç gb'a kadar internetin hızı isterse 20mbit olsun isterse 100mbit, benim için hiçbir anlamı yok çünkü ben sınırsız 20mbit diye bağlattım bunu.

Ben bırakmayacağım peşlerini şu an araştırıyorum neler yapabilirim diye. Birkaç ciddi alternatif de var, bakacağız artık  Sustum

Umarım canlarına okursun ama bence işin çok zor.

Sonuçta atılan bir imza ve o imzanın atıldığı belgede belirtimiş o durum.
Tanıtıma gelen elemanlar biz beyfendiye gerekli açıklamaları yapmıştık bu şartlarda kabul etti diye yalan söyleylerse yapacak hiç bir şey kalmaz sanırım.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2011, 16:27:19 ÖS »

Taahhüt vermis miydin peki?

Maalesef sınırsız olduğunu düşündüğüm için vermiş bulundum.

Alıntı
Umarım canlarına okursun ama bence işin çok zor.

Sonuçta atılan bir imza ve o imzanın atıldığı belgede belirtimiş o durum.
Tanıtıma gelen elemanlar biz beyfendiye gerekli açıklamaları yapmıştık bu şartlarda kabul etti diye yalan söyleylerse yapacak hiç bir şey kalmaz sanırım.

Yasal olarak aynen dediğin gibi ama bana verilen broşürde koskocaman şekilde "limitsiz 20mbit aylık 49 lira" şeklinde yazıyor. Bu ifade ay boyunca istersem 24 saat 20 mbit hızında internet hizmeti alabileceğim anlamına gelmez mi? Limitsizmiş çünkü.

Ayrıca sözleşmede "superonline sitesindeki adil kullanım kotası şartları geçerlidir" yazıyor ama sözleşmemde açık açık yazılı değil. Sonuçta internet siteleri istenildiği an müdahale edilebilen ve hergün değişebilen veri kaynakları. O gün hangi şartların geçerli olduğunu nasıl bileceğiz?

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2011, 16:42:56 ÖS »

Ben artık taahütlü ve kampanyalı hiç bir şey almıyorum

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2011, 16:49:27 ÖS »

Paketiniz yasal anlamda limitsiz ve 20mbit, burdaki limitsizin acilimi data alisverisinin limitsiz olmasi. Hiziniza iliskin altta kucuk puntolarla olan aciklamalarda kota vb olmadigi adil kullanim kotasi ya da hiz limiti alani oldugu ibareleri vardir ya da sitede gecerli olan limitlere refere edilir. Eger bu tip bir sozlesme imzaladiysaniz yasal olarak hicbir hak elde etmeniz mumkun degil.
Burdaki tek dayanak noktaniz kullanicinin size kotasiz olarak bilgi vermesidir fakat bu da yanlis degil eksik bilgilendirme kapsaminda degerlendirilip en iyi ihtimalle size indirim vb yaparlar.
Su an yuzlerce kullanici superonline'in bu kelime oyunundan muzdarip ve yasal bir cikis yolu ariyor. Henuz basaran olmadi ama bir kisis basarirsa emsal dava olarak kullanilip basariya ulasilabilir.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2011, 16:54:23 ÖS »

Bir de unutmadan yuksek ihtimalle o sitedeki bilgilerin altinda bir yerde Superonline limit bilgilerini kullanicilara habervermeksizin degistirme hakkini sakli tutar gibi birsey yaziyodur ki bu yazi sayesinde sitedeki bilgilerin ne zaman girildigi onemini yitirir davanin vuku buldugu anki giris bilgileri gecerli olur.
Not : Superonline'de calismiyorum
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2011, 16:58:47 ÖS »

Şimdi tekrar görüştüm, modemi iade edip 150tl ödemem gerekiyormuş superonline'dan kurtulmam için. Artı 8 günlük kullanım ücretim.

Bu satışı yapan arkadaşlar genel bilgi veriyorlamış, zaten gereken maddeler sözleşmede yazılıymışmış. "Yani satış temsilcilerinizin bu pakedi 20 mbit sınırsız olarak satmaları ve kota hakkında birşey söylememeleri superonline için gerçekten etik mi?" diye sordum, yorum tabi ki gelmedi ve tekrar aynı cümle tekrarlandı. Birkaç kişinin aynı bağlantıyı kullanması yüzünden yapılıyormuş bu uygulama, "peki bana tavsiye ettiğiniz pro paketin birkaç kişi tarafından kullanılması sizin için sorun değil mi?" diye sorunca da "ben sadece örnek verdim yani belli sebepleri var bu sınırlamanın" diye abuk bir cevap geldi.

En azından herkes duysun bilsin istiyorum arkadaşlar, sözleşmenin kopyasını alıp incik cincik etmeden hiçbir şekilde imzalamayın. Artık çivisi gerçekten çıkmış bu işlerin
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2011, 17:01:00 ÖS Gönderen: CommodoreFan ® » Logged

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 08, 2011, 17:01:46 ÖS »

Şimdi tekrar görüştüm, modemi iade edip 150tl ödemem gerekiyormuş superonline'dan kurtulmam için. Artı 8 günlük kullanım ücretim.

Bu satışı yapan arkadaşlar genel bilgi veriyorlamış, zaten gereken maddeler sözleşmede yazılıymışmış. "Yani satış temsilcilerinizin bu pakedi 20 mbit sınırsız olarak satmaları ve kota hakkında birşey söylememeleri superonline için gerçekten etik mi?" diye sordum, yorum tabi ki gelmedi ve tekrar aynı cümle tekrarlandı.

En azından herkes duysun bilsin istiyorum arkadaşlar, sözleşmenin kopyasını alıp incik cincik etmeden hiçbir şekilde imzalamayın. Artık çivisi gerçekten çıkmış bu işlerin
Simdi ucuz yirtmissin diyecegim ama adil kullanim kotasi icinde cok yuksek hizda calisiyor meret ADSL veya kabloya donus tatminsizlik yaratabilir...
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 08, 2011, 17:06:28 ÖS »

Bu satışı yapan arkadaşlar genel bilgi veriyorlamış, zaten gereken maddeler sözleşmede yazılıymışmış. "Yani satış temsilcilerinizin bu pakedi 20 mbit sınırsız olarak satmaları ve kota hakkında birşey söylememeleri superonline için gerçekten etik mi?" diye sordum, yorum tabi ki gelmedi ve tekrar aynı cümle tekrarlandı.

Simdi ucuz yirtmissin diyecegim ama adil kullanim kotasi icinde cok yuksek hizda calisiyor meret ADSL veya kabloya donus tatminsizlik yaratabilir...

Ya inan ki hızla falan işim yok. Günler boyu download yapmak gibi bir obsesyonum da yok, istedim ki fiber hat döşenmiş ayağıma kadar gelmişken aynı fiyata en azından birkaç işi aynı anda yapayım kasılmadan. Bu arada 50 değil 25 gigabaytmış "adil (!) kullanım kotam. Kesim kapatıyorum arkadaşlar artık kaçışı yok, en azından bilerek kazık yerim başka bir şirketten.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: