Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSuperonline adil kullanım kotası eğlencesi
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Superonline adil kullanım kotası eğlencesi  (Okunma Sayısı 19582 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 08, 2011, 17:09:03 ÖS »

Yasal olarak aynen dediğin gibi ama bana verilen broşürde koskocaman şekilde "limitsiz 20mbit aylık 49 lira" şeklinde yazıyor. Bu ifade ay boyunca istersem 24 saat 20 mbit hızında internet hizmeti alabileceğim anlamına gelmez mi? Limitsizmiş çünkü.

Ayrıca sözleşmede "superonline sitesindeki adil kullanım kotası şartları geçerlidir" yazıyor ama sözleşmemde açık açık yazılı değil. Sonuçta internet siteleri istenildiği an müdahale edilebilen ve hergün değişebilen veri kaynakları. O gün hangi şartların geçerli olduğunu nasıl bileceğiz?

Broşürde öyle yazmış olması avantaj gibi görünüyor. Ama iş yine dönüp dolaşıp sözleşmeye gelecek.  Sözleşmede böyle yazıyor ve siz o sözleşmeyi okudunuz(okusaydınız) ve imzaladınız diye saçmalayıp işin içinden çıkacaklardır.

Ama sanırım biraz çığırtkanlık yaparsan. Şikayet sitelerine yazıp. Böyle yapıp kandırdılar vb dersen. Belki sus payı olarak bazı ayarlamalar yapabilirler Kahkaha

Burda da yazmıştım sanırım.
Ttnet ten arayan bayan bana taahhüt yok kampanyaya geçebilirsiniz dedi. Sonradan öğrendim ki taahhüt var.
Zor bela o bayanla geçen aramızdaki konuşmaları, dinlemeleri konusunda ikna ettim.
Nereleriyle dinledilerse artık o bayanın taahhüt yok dediğini duymamışlar ve bana pişkin pişkin dinledik, beyfendi siz onay vermişsiniz demişlerdi.
Üstüne üstelik telefonla da iptal de etmediler anlaşmayı.
En sonunda telekoma bizzat giderek iptal ettirmiştim.  Kahkaha

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 08, 2011, 17:15:26 ÖS »

Amerika'da yaşlı bir kadının üstüne mc donalds kahvesi döküldüğü için mahkemeye vermiş ve yanlış hatırlamıyorsam milyonlarca dolar tazminat almıştı. Mahkemede mc donalds kahve sıcaklıklarının diğer fast food zincirlerinden daha yüksek olduğu ispatlanmıştı. Diyeceğim şu ki superonline gibi firmalar her ülkede hayatta kalamazlar. Anlamışsınızdır gerisini

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2011, 21:18:25 ÖS »

Superonline Digitürk ve Turkcell yıllardır kanımızı emerek güçlerine güç katmaya devam ediyorlar. 1999 yılında Superonline'dan 36aylık dial-up internet baglantısı karşılıgında hp brio 400 pc almıştım hemde ödemeleri $ üzerinden geri ödemeli bana cihazı 1ay içinde teslim edeceklerdi... tam 1yıl sonra cihazlar teslim edildi... ben bu cihazlardan bir çok tane internet cafemde kullanmak için almıştım. zararımı düşünebiliyor musunuz? 2000 yılında cihazların hemen tesliminden sonra olan devulasyonu doların 500binlira'dan 1milyon100bin'e çıkmasını katmıyorum bile....

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 08, 2011, 21:30:21 ÖS »

Superonline Digitürk ve Turkcell yıllardır kanımızı emerek güçlerine güç katmaya devam ediyorlar. 1999 yılında Superonline'dan 36aylık dial-up internet baglantısı karşılıgında hp brio 400 pc almıştım hemde ödemeleri $ üzerinden geri ödemeli bana cihazı 1ay içinde teslim edeceklerdi... tam 1yıl sonra cihazlar teslim edildi... ben bu cihazlardan bir çok tane internet cafemde kullanmak için almıştım. zararımı düşünebiliyor musunuz? 2000 yılında cihazların hemen tesliminden sonra olan devulasyonu doların 500binlira'dan 1milyon100bin'e çıkmasını katmıyorum bile....

Evet, yıllardır kanımızı emiyorlar ama bu adamları haketmedikleri halde var edenler maalesef bizleriz. Zeka noksanlığımızdan değil, alternatif olmamasından kaynaklanıyor. 2003 yılında lanet ederek turkcell merkezlerinden birinde hattımı kapattırıp bir daha da turkcell ve saz arkadaşlarıyla işim olmaz diye düşünmüştüm. Buna rağmen geçen sene gidip turkcell hat aldım, geçen hafta da superonline süper über limitsiz fiber. Demek ki hakediyorum bazı şeyleri.

Hem kazanıp hem de insanlara avrupa standartlarını yaşatmak isteyen hiçbir şirket yok telekomünikasyon piyasasında. Geriden gitmemiz onların ceplerini daha da çok doldurmaya yarıyor, başka birşeye değil

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 08, 2011, 21:49:54 ÖS »

Dunyanin hic bir ulkesinde, bir anlasmada 'bilmem ne websitesindeki sartlar gecerlidir' gibi bir ibare bulunamaz. Taraflar anlasmada belirtilen hukumlere bagli olmak zorundalar. Bu hukumlere taraflardan birinin kontrolu altinda olan ve her an degisebilen yapida bir sey koymak hukukun temel prensiplerine aykiridir. Tum hukumler, ayni belgede (veya ek olarak) degistirilemez, tahrif edilemez bir sekilde her iki tarafin anlasma aninda erisebilecegi bir yapida olmak zorundadir. Yarin superonline 'adil kullanim sozlesmesine' tum uyelerimizin mal varliklari superonline'a devredilmistir gibi bir sey koysa ne yapacaksiniz ? oyle sey olmaz, hukukun gecerli oldugu bir ulkede o anlasmanin uzerine yazildigi kagit parcasi kadar gecerliligi yoktur.
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2011, 21:55:48 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 08, 2011, 21:52:50 ÖS »

Sorun da orada coze. Seninle aynı mantığı güden bir sürü mağdur var dün geceden beri forumlarda geziyorum hatta bir yıkım planı bile hazırlamışlar madde madde neler yapılabileceğine dair. Ama sonuç alınabilir mi kimse bilmiyor, yarın bir avukata danışacağım ben de

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 08, 2011, 21:54:51 ÖS »

http://en.wikipedia.org/wiki/Exclusion_clause

Alıntı
The courts have traditionally held that exclusion clauses only operate if they are actually part of the contract.

(Ingiliz yasasi, Turkiye'de ki gecerlilik durumunu bilmiyorum)

Retro Hincal Uluc
yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Aralık 08, 2011, 21:58:58 ÖS »

TTNET 8 Mbit hızda ve 25GB kotalı internet kullanıyorum. ve pek çok kişinin söylediği gibi, kotayı aştığım halde hızım 1 MB'e inmiyor.
Ben de uzun süre, 1GB limitsiz üzerinden bağlıyıdm. şimdi bazı filmleri torrent'de 700 kbyte hızda indiriyorum. bilginiz olsun. donanimhaber'de bununla ilgili forumlar var.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 09, 2011, 00:08:08 ÖÖ »

artık 12 Mbit

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 09, 2011, 19:34:04 ÖS »

Arkadaşlar ilginç gelişmeler var. Bugün tüketici hakem heyetine gittim ama kapıdan yapılan satışlarla ilgilenmedikleri için tükoder'e (tüketiciyi koruma derneği) yönlendirip ihtarname çekmemi tavsiye ettiler.

Tükoder'deki yetkili maalesef alışverişin üzerinden 8 gün geçtiği için ihtarname çekemeyeceklerini söyledi çünkü süre 1 haftaymış.
Yetkiliye sözleşmeyi gösterdim ve bakar bakmaz bir sürü çarpıklık gözlemledi.

* Mesafeli satış olduğundan (telefonla satış, tv satışları, kapıdan satışlar vb...) sözleşmenin ilk sayfasında müşterinin ilk 7 gün içinde cayma hakkının bulunduğu açık bir şekilde yazmalıymış.

* Sözleşmede benim tarifemin yazması gereken bölüm komple boş, yani hangi tarifeye ne kadar ödemem gerektiği, hangisi için imza attığım YANİ NEYİ TAAHHÜT ETTİĞİM belli değil.

* "Adil kullanım" maddesinde başka bir yere referans verildiği için "neye göre adil kime göre adil, herhangi bir oran yazmıyor bu sözleşmede" dedi ve sirkeci'de başka bir merciye yönlendirdi.

Pazartesi hemen gidip en kısa sürede işi sonuçlandırmaya çalışacağım ama ne kadar yarım yamalak iş yaptıklarını artık daha da iyi anladım, iyi ki bırakmadım peşlerini.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 09, 2011, 19:43:07 ÖS »

Sevindirici gelişmeler olmuş. İnşallah burunlarından getirisin Kahkaha

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 09, 2011, 20:11:03 ÖS »

Bakalım. Sonuç ne olursa olsun devam