Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Commodore
Commodore Yayınları
64'ler Dergisi
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
3
...
19
Aşağı git
Gönderen
Konu: 64'ler Dergisi (Okunma Sayısı 288457 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CaiSSoN
Uzman
C64 Fan
64'ler Dergisi
«
:
Ocak 19, 2007, 22:33:48 ÖS »
64ler dergisi 1988(Nisan) ve 1992(Temmuz) yılları arasında toplam 52 sayı olarak Safa Tanıtım Hizmetleri tarafından yayınlanmıştır. İçerik olarak Commodore ve Amiga bilgisayarlarına ait oyun-program açıklamaları, Amos, Assembler tanıtımları ve dersleri yeralmaktadır. Birkaç sayısında Atari 800XL bilgisayarlarına ait yazılar da bulunmaktadır.
Editörlüğü tüm sayılarında Abdurrahman Pala tarafından yapılmıştır.
Yazarlarından bazıları: Rasim mingü, Hakan Tirali, Barış Eryarar, Şahin Derya, Orhan Cevher, Dr. Ali Özçelik, Ufuk Metin, MAC Murat Adanç, Barış Ertül, Mert Hekimci, Barış Yalçınkaya, Burak Özışık, Bahadır Akcan, Burak Özışık, Serkan Sözer, Tolga Savaşçı, Çağrı Dörter
Ayrıntılı bilgiyi
Milli Kütüphaneden
almanız mümkün.
Taranmış kopyalarını aşağıda sunuyorum.
http://dergiler.64ler.com/
Sayı 1 : Nisan 1988
Sayı 2 : Mayıs 1988
Sayı 3 : Haziran 1988
Sayı 4 : Temmuz 1988
Sayı 5 : Ağustos 1988
Sayı 6 : Eylül 1988
Sayı 7 : Ekim 1988
«
Son Düzenleme: Şubat 03, 2010, 10:46:48 ÖÖ Gönderen: Yönetici
»
Alcofribas
Uzman
Who Dares Wins!
Ynt: Commodore Dergileri Paylaşımı...(commodore, 64'ler ve diğerleri...)
«
Yanıtla #1 :
Ocak 19, 2007, 22:45:59 ÖS »
Allah scanner ına zeval vermesin....
Yine ellerine sağlık
http://www.amstradcpc.com/blog
CaiSSoN
Uzman
C64 Fan
«
Yanıtla #2 :
Ocak 19, 2007, 23:43:48 ÖS »
valla keyifli ama, derginin orta sayfalarına gelince bi an insanın gözü korkmuyo değil.
Bazen şu pdf releaser gruplarına gıpta ile bakıyorum gerçekten. adamlar non-stop gidiyor...
olsun ama, ben tanımış olduğum çoğu insanın 64'ler ve commodore dergilerinin rakip olduğunu hatta kendi aralarında bile bazen bu dergiler yüzünden tartışmaya girdiklerine şahit olmuştum (64ler böyle iyi, commodore şöyle iyi diye) açıkçası ben 64'ler fanatiği idim. çünkü o dükkanda büyüdüm gibi birşey oldu. (bakkada iyi hatırlar beni) sonra sağolsunlar beni aralarına aldılar 43. sayıdan itibaren. commodore dergisini ise ben maalesef 50. sayılardan sonra takip etmeye başladım. bayağı birşey kaçırdığımı yeni yeni farkediyorum. tüm sayılarını bilemiyorum ama en azından scene, hardware üzerine daha başarılı olduğunu söyleyebilirim commodore dergisinin.
O senelerde remix/clq'in su şişesi bölümünü severek okuyordum çok hoşuma gidiyordu, güzel anlatımı vardı. Bizim dergide de smile/clq oyun açıklamaları yapıyordu...
Aaaaah ah güzel günlerdi valla ne diyeyim...
Arda
Uzman
I'm *the* guy from Argleton
«
Yanıtla #3 :
Ocak 19, 2007, 23:53:27 ÖS »
Ben bir adventure müptelası olduğum için (sahip olduğum ingilizceyi o oyunlara boçluyum) bir dönem sadece mac'i okumak için alırdım 64ler'i. Ne yalan söyliyim, mac'den duymadan önce ne hobbitten haberim vardı ne dünyadan. O zamana kadar bir matematikçi gibi büyürken, bir anda sosyal bilimlere yöneldim. Yani murat adanç ve 64ler benim ergenliğimde etkili birer ögedir.
**dosya adı hakkında bir rica daha
Belki dosya adlarına bir release grup takısı ya da kendi nick'ini koyarsan, ileride biri daha scan etmeye kalkarsa karışmaz
Bir de türkçe bir dergiye "issue" yazmanın sebebi scene ile uyumluluk mu yoksa basit bir alışkanlık mı?
Blog -
http://arda.kisafilm.org/blog
CaiSSoN
Uzman
C64 Fan
«
Yanıtla #4 :
Ocak 20, 2007, 00:02:43 ÖÖ »
Arda evet haklısın mac o konuda herkes için bir kilometre taşı diye düşünüyorum. bazı anıları hatırlıyorum da, orada olmanız lazımdı, çok ama çok eğlenceli bir gruptu, turnuvalar, geyikler, birsürü şey...
issue olayında hem scene uyumluluğu hem de alışkanlık (disk dergisinden kalma) mevcut diyebiliriz... Açıkçası grup ismini koymayı düşündüm (ASC) olarak ama sonradan tuhaf iki düşünceye kapıldım.
- Kaç tane rahatsız (DevilisH sen hariç) var ki oturup 52 sayıyı scan edip nete koyacak?
- zaten nickimin domainini aldığım için aslında bi nevi kim olduğu belli olur diye düşünmüştüm...
Amaaan, sizi mi kıracağım yahu?
Ps: bu arada ben de ingilizcemi adventure oyunları sayesinde öğrendim diyebilirim. ilkokul 5'teyken elimde sözlük bilgisayarın başında Masters of the Universe adventure'ını çözmeye kalkmıştım. şimdi aklıma geldi.. sonradan zaten farkettim ki adventure'lara karşı tuhaf bir zaafım var
Alıntı sahibi: Arda üzerinde Ocak 19, 2007, 23:53:27 ÖS
Ben bir adventure müptelası olduğum için (sahip olduğum ingilizceyi o oyunlara boçluyum) bir dönem sadece mac'i okumak için alırdım 64ler'i. Ne yalan söyliyim, mac'den duymadan önce ne hobbitten haberim vardı ne dünyadan. O zamana kadar bir matematikçi gibi büyürken, bir anda sosyal bilimlere yöneldim. Yani murat adanç ve 64ler benim ergenliğimde etkili birer ögedir.
**dosya adı hakkında bir rica daha
Belki dosya adlarına bir release grup takısı ya da kendi nick'ini koyarsan, ileride biri daha scan etmeye kalkarsa karışmaz
Bir de türkçe bir dergiye "issue" yazmanın sebebi scene ile uyumluluk mu yoksa basit bir alışkanlık mı?
«
Son Düzenleme: Ocak 20, 2007, 00:04:46 ÖÖ Gönderen: CaiSSoN
»
LW3D
Yönetici
Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)
«
Yanıtla #5 :
Ocak 20, 2007, 00:10:59 ÖÖ »
O dönemde bu dergileri sizler gibi takip etmedim/edemedim. Etmeye başladığımda da geç kalmıştım. Almanyadan gelen 64'er dergilerini anlamasamda en ince detayına kadar incelerdim
Bunları niye yazıyorum..Çünkü dosya ismine bende mudahale edeceğim..yol yapıyorum...
sayı numaralı 2 hane olabilir mi ?
01, 02, 03 vs ..
Ellerine sağlık CaiSSoN..
SineFX
*
Bilgisayar Müzesi Koleksiyonu
CaiSSoN
Uzman
C64 Fan
«
Yanıtla #6 :
Ocak 20, 2007, 00:14:58 ÖÖ »
tabii ki LW3D, problem değil...
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #7 :
Ocak 20, 2007, 00:37:46 ÖÖ »
Her iki derginin de ayrı yeri vardı gönlümde.
Commodore: Official dergi idi, daha derli toplu ve daha formaldi nispeten. Programlama ve donanım konularında daha önde idi.
64ler: Daha eğlenceli, matrak, oyun ağırlıklı, daha underground ve başlangıcında daha amatör bir dergi idi. Ama sonraları insan gücü ile (MAC, Omay vb) ivmelendi, fanatik bir okuyucu kesimi elde etti.
Commodore camiasında pek bulunmadım ama 64ler dergisinin son dönemlerinde oldukça güzel zaman geçirmiştim o güzel insanlarla.
Her iki derginin de elektronik ortama aktarılmasını arzularken Caisson benim gibi düşünen birçok insana derman oldu diyebilirim.
CaiSSoN
Uzman
C64 Fan
«
Yanıtla #8 :
Ocak 20, 2007, 00:59:40 ÖÖ »
Omay, şahin, orhan, bahdır, erdem, evrim ve diğerleri...... ne diyem ki.
gerçi çoğu artık beni hatırlamıyodur iletişimsizlikten ötürü ama güzel geyikler dönmüştü zamanında...
Alıntı sahibi: witchdoktor üzerinde Ocak 20, 2007, 00:37:46 ÖÖ
Her iki derginin de ayrı yeri vardı gönlümde.
Commodore: Official dergi idi, daha derli toplu ve daha formaldi nispeten. Programlama ve donanım konularında daha önde idi.
64ler: Daha eğlenceli, matrak, oyun ağırlıklı, daha underground ve başlangıcında daha amatör bir dergi idi. Ama sonraları insan gücü ile (MAC, Omay vb) ivmelendi, fanatik bir okuyucu kesimi elde etti.
Commodore camiasında pek bulunmadım ama 64ler dergisinin son dönemlerinde oldukça güzel zaman geçirmiştim o güzel insanlarla.
Her iki derginin de elektronik ortama aktarılmasını arzularken Caisson benim gibi düşünen birçok insana derman oldu diyebilirim.
DevilisH
Uzman
aLWaYs AmigA
«
Yanıtla #9 :
Ocak 20, 2007, 10:01:34 ÖÖ »
CaiSSoN hocam, her taradığın dergi için eline koluna sağlık diyorum. Dediğin gibi kaç rahatsız varki dünya kadar sayıyı tarayıp net'e koyacak
Ben bu işe gönüllüyüm ve seve seve yapacağım.
Yakında rakip dergi olan Commodore'nin eksik sayılarını foruma bildireceğim.Eksik sayılar tamamlanırsa Commodore dergisini ve Sinan Gürkan ile Güvenç Kaplanın makalelerinin yer aldığı PC! dergisini tarayıp paylaşıma sunacağım.Bu zamana kadar yardım eden ve edecek olan dostlara ayrıca teşekkür ederim.
Katkılarından dolayı CaiSSoN hocama tekrardan teşekkür ederim.Emeğine sağlık.
Hoşça kalın
LW3D
Yönetici
Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)
«
Yanıtla #10 :
Ocak 20, 2007, 11:42:57 ÖÖ »
Sinan Gürkan ve Güvenç Kaplanın yazıları bildiğim kadarıyla zaten internette yer alıyor. Bildiğim kadarıyla
www.amiga.web.tr
sitesindeki makaleler arasında. Bunları yayınlamak için izin alacaktım ama muhataplara ulaşamdım.
Commodore dergisi ise çok iyi olacak..
«
Son Düzenleme: Ocak 20, 2007, 11:52:17 ÖÖ Gönderen: LW3D
»
SineFX
*
Bilgisayar Müzesi Koleksiyonu
CaiSSoN
Uzman
C64 Fan
«
Yanıtla #11 :
Ocak 21, 2007, 01:52:41 ÖÖ »
sayı 4 ve 5 eklenmiştir, bilgilerinize...
bugünlük bu kadar maalesef, arkası yarın inşallah...
Arda
Uzman
«
Yanıtla #12 :
Ocak 21, 2007, 02:30:12 ÖÖ »
hmmh, ellerine sağlık caisson..
hemmen leech edelim. yoksa yetişemiycez.. benim download hızımdan daha hızlı scan ediyorsun orası kesin
Blog -
CaiSSoN
Uzman
C64 Fan
«
Yanıtla #13 :
Ocak 21, 2007, 02:38:59 ÖÖ »
asılın baba ...
aslında bir kaç sayıda birbirini tekrar eden sayfalar olduğu için işim az da olsa hızlanıyor...
heralde yarın da bi sayı daha upload edip, ptesiden itibaren "batch scanning" olayına giricem...
Arda
Uzman
«
Yanıtla #14 :
Ocak 21, 2007, 02:56:39 ÖÖ »
bu arada elimde kalan son 64ler olan sayı 3 hala kilerde duruyordu, yanlız sayfalardan birkaçını kesip duvarıma yapıştırmıştım, bazılarını da kırpıp oyun kasetlerinin içine sokmuşluğum vardır. Ozaman değerini bilemiyor insan. iyi oldu eksikleri görmüş olmak.
Blog -
Sayfa: [
1
]
2
3
...
19
Yukarı git
« önceki
sonraki »