Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 17 18 [19]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 64'ler Dergisi  (Okunma Sayısı 282029 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #270 : Ekim 24, 2023, 00:27:09 ÖÖ »

Benim nazarımda en iyi yazarları MAC Murat Adanç. Şöyle bir hikaye: Lord of the Rings diye bir şeyden, ilk defa 64'ler dergisinde MAC'in hazırladığı adventure köşesinde haberdar oldum. Okuyabilmek için (galiba) 1992'ye kadar beklemek zorunda kaldım (Henüz Türkçe baskıları yoktu. Amazon diye bir şey de..) O yıl (70'ler Amerikan baskısı bir Fellowship of the Ring'i) masaüstü FRP oynadığımız grupta kıymetini bilmeyen birinden, ne olduğunu hatırlayamadığım kadar saçma bir şey karşılığında değiş tokuşla edindim. -sanırım o çocuk kapağını açmaya bile tenezzül etmemişti- O kadar beklemiştim ki, eve dönüş yolunda ilk sayfaları okurken heyecandan elim titriyordu.

İşte, MAC Murat Adanç 64'lerin benim için süper starıydı. Acaba şimdi ne yapıyor.
« Son Düzenleme: Ekim 24, 2023, 00:30:38 ÖÖ Gönderen: dodogildo » Logged

Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #271 : Ekim 24, 2023, 11:31:04 ÖÖ »

En son -yıllar önce- Londra'da SEGA'da çalışıyordu ama sonrasında bir daha haber alamadım. Bu arada ben de 64'ler'den Orhan Cevher'im. MAC aslında sadece Adventure köşesinde yazdıklarıyla değil, dergiye bir kimlik kazandırma konusunda da çok etkileri olmuş birisidir. Profesyonel dijital masasüstü yayıncılığa onun sayesinde geçildi. (PPage - Amiga) Yani perde arkasında da olumlu katkılar sağlamış bir insandı.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #272 : Ekim 24, 2023, 11:42:36 ÖÖ »

Bu arada ben de 64'ler'den Orhan Cevher'im. MAC aslında sadece Adventure köşesinde yazdıklarıyla değil, dergiye bir kimlik kazandırma konusunda da çok etkileri olmuş birisidir. Profesyonel dijital masasüstü yayıncılığa onun sayesinde geçildi. (PPage - Amiga) Yani perde arkasında da olumlu katkılar sağlamış bir insandı.
Sizi de kutlarım. Popüler kültür tarihini hem yazanlardan biri hem de parçası olduğunuz için şanslısınız.

z-y-x
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #273 : Ekim 24, 2023, 14:24:54 ÖS »

En son -yıllar önce- Londra'da SEGA'da çalışıyordu ama sonrasında bir daha haber alamadım. Bu arada ben de 64'ler'den Orhan Cevher'im. MAC aslında sadece Adventure köşesinde yazdıklarıyla değil, dergiye bir kimlik kazandırma konusunda da çok etkileri olmuş birisidir. Profesyonel dijital masasüstü yayıncılığa onun sayesinde geçildi. (PPage - Amiga) Yani perde arkasında da olumlu katkılar sağlamış bir insandı.

TV, radyo, internet, sosyal medya vs gibi kapsamlı veya direkt erişim araçları olmadan, hatta genele bile hitap etmeyen bir dergi köşesiyle gençliği MAC kadar etkileyen ve yön veren başka bir örnek daha var mıdır çok merak ediyorum. Çok güzel bir dönemdi, o günlerin anısına selam olsun.
Sayfa: 1 ... 17 18 [19]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: