Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımUltimate Floppy Emulator
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ultimate Floppy Emulator  (Okunma Sayısı 30468 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ocak 27, 2011, 10:59:20 ÖÖ »

Yanlış çeviri sanırım. google Masum)
emre, benim yazdıklarımla ne alakası var anlamadım kusura bakma

this is amiga speaking.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ocak 27, 2011, 11:22:14 ÖÖ »

HXC hakkında teknik bilgim yok ama, Tolga'nın seminerini dinlemiş biri olarak UFE'nin diğer SD, MMC vs arayüzlerden farklı olarak sadece veriyi uygun şekilde bilgisayara göndermekle kalmadığını öğrendim. Sektör/track bilgisini floppy driver'ı emule ederek veriye dönüştürüyor. ADF değil de ham sektör/track bilgisini kullanıyor. (MFM formatıydı sanırım.) ADF-MFM dönüşümünü kendisi on-the-fly olarak yapıyor. Bu sayede de sadece Amiga değil dönemin bütün cihazlarıyla 100% uyumluluk iddiası var. Hatta CNC tezgahlarında falan da kullanılabilir diye konuşmuştuk.

1541 gibi nevi şahsına münhasır cihazlar ayrı bir uzmanlık alanıymış. Tolga bu tarz kendisi de bir bilgisayar olan erken dönem cihazlara bulaşmıyor Kahkaha
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2011, 11:24:09 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ocak 27, 2011, 12:21:56 ÖS »

ne 800'ü Hxc, UFE'nin olmadığı yerde Abduraman çelebi ... Google bunuda çevirsin gelsin birde beni çevirsin

Hocam büyük konuşmamayı tavsiye ederim. Fener'in Cincon'a (ben bir GS taraftarıyım ama yönetim ve futbolcular bizi göçertti  ) 5 attığı maçın sabahı fenerli bir arkadaşım bize 5 atacağı hissinde olduğunu söylediğinde "ulan 5 atın gelin bir de beni ..." demiştim.
Tabi maç bitimine doğru kaçacak yer aramıştım  Kahkaha

Türkçe olarak yazdığımı anlayan bile forumda çok çıkmaz sanırım...Atasözünü bilecek, yazdığımla atasözünü bağdaştıracak vs. ve Türkçe çevirisi çok kötü olan google translate bunu çevirecek zor yahu ama büyük konuşmak hiç güzel birşey değil. hep korkarım...şaka yapmıştım ama, haklısın... dikkatli olmak lazım

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Ocak 27, 2011, 12:53:54 ÖS »

Yurdaer, biraz fazla buyuk konuşmuş

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ocak 27, 2011, 13:15:52 ÖS »

Benimde böyle bir futbol anım var ama futbola dönersek, google translate'e bazılarının hiç güveni kalmayacak

Hasta Fenerbahçeli bir abimiz var. Yıllardır sakallarını kesmemiş biridir.. Ben Galatasarylı değilim ama şu ünlü 3-4'lük maçta, iddiaya girdik... Universiteden eve gelirken otobüste sordum 3-0 falan dediler...Ahh Haluk abi diyorum, gitti sakalların...yaktım seni eve geldim...maç 3-4 bitmiş 1 ay falan ortalarda görünmedim...Haluk abi beni gördüğünde de, odunluktan evine odun çıkartmaktan, ilçenin merkezindeki manavdan alışverişe kadar herşeyi yaptırmıştı Hepsi şu anda olmayan bıyıklarım kesilmesin diye o zamanlar bıyıklarım çok değerliydi. nerden nereye...

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ocak 27, 2011, 13:21:16 ÖS »

1541 gibi nevi şahsına münhasır cihazlar ayrı bir uzmanlık alanıymış. Tolga bu tarz kendisi de bir bilgisayar olan erken dönem cihazlara bulaşmıyor Kahkaha

Aslında bulaşmama sebebim tam o değil Bulaşıyorum da (bkz. Cumulus projesi), 1541 için zaten yapılmış bir proje var, UFE'de yaşadığım bu thread'deki gibi sidik yarıştırma benzeri durumlar içerisinde kalmamak için böyle işlere girişmiyorum.

Özkan bağımsız bir inceleme yazmış. Ben UFE'yi hediye ettim, kurulumda yardımcı oldum, gerisine hiç karışmadım, zaten karışmam için de bir sebep yok. Sonuçta incelemede temel gerçeklerde bir hata varsa inceleme yazarına özelden ulaşılır, düzeltmesine yardımcı olunur. Bu adamın gelip de UFE'nin adının geçtiği her yerde bu şekilde uluorta müdahil olması hiç yakışık almıyor, beni de oldukça sıkıyor. Daha önce yabancı forumlarda kibarca izah etmeye çalıştım ancak anlatamadım herhalde. Artık kesinlikle muhattap almıyorum aslında ama sebebini burada açıklamadan edemedim arkadaşlar, kusura bakmayın.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ocak 27, 2011, 13:43:09 ÖS »

Tolga Abaci bey; öncelikle yaptığınız işi takdir ediyorum ve başarınızın devamını diliyorum...

ama hakikaten bu salça duruma ben de çok şaşırdım.  bu ürünü almayı uzunca bir süredir düşünüyorum fakat bizden bir arkadaşımızdan satın almak bana daha mantıklı ve daha gurur verici geliyor.  anladığım kadarıyla adam sattığı malzemenin gelirinden memnun ve senin gibi kardan önce bir şeyler geliştirmeye yönelik insanları ezmeye çalışıyor.  alın işte size hepimizin kıl olduğu Tekel.  ve senin gibi birisi de elinde imkan olup ta yapmıyor cihazı.  bu şekilde çöpe atılan kimbilir kaç proje var.  belki daha başarılı ve daha süper bir ürün yapacaksın ama ne yazık ki böyle densizlikler yüzünden insanın yapası gelmiyor...

yine de hocam bil; arkandayız, destekliyoruz

sen kimsin ki bunları böyle yorumluyorsun da beni sıkıyorsun da diyebilirsin; cevap bu cihazları seven bir kullanıcı

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ocak 27, 2011, 13:52:23 ÖS »

sen kimsin ki bunları böyle yorumluyorsun da beni sıkıyorsun da diyebilirsin;

Rica ederim ne demek, öyle birşey aklımın ucundan bile geçmez.

Hala UFE'nin üretimini gerçekleştiremediğimiz için biraz üzgün ve mahcubum aslında... Ama ürünün adamakıllı test edilmiş, eksiksiz ve ekonomik olması gerekiyor, en azından benim anlayışım böyle gerektiriyor. Kusursuz olması değil kastettiğim (belki de hiçbir zaman olmayacak zaten) ama beni ve projeyi destekleyen diğer insanları sıkıntıya sokmaması lazım. Ayrıca şu an için üzerinde uğraştığım başka projeler, işlerim, kişisel hayattaki diğer sorumluluklarım falan derken UFE'ye ayırabildiğim zaman ve diğer kaynaklar da azalıyor tabii ki.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Mart 25, 2012, 14:12:57 ÖS »

Bu proje ne oldu arkadaşlar ? Bari kaynak kodu olsaydı kurcalasaydık.

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Mart 25, 2012, 17:37:45 ÖS »

Proje olduğu yerde duruyor. Başlarda Tolga açık kaynak yapmayı çok istedi ama biz engelledik...Kurcalamak için belki Cumulus daha uygun olur...

http://miniserve.defence-force.org/svn/public/oric/hardware/cumulus/

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mart 25, 2012, 18:41:46 ÖS »

Cumulus çok masraflı projeye benziyor, Oric cihazımda yok malesef, bir ara araştırdım bu cihazı bulmak amiga 1200 bulmaktan zor. Kaynak kodunu paylaşsaydı keşke, ticari amaçlı düşünmeyecekse retrocular için "amiga" mükemmel olurdu. şu an piyasadaki emulatörler geri yazmada başarısız, tamam yazıyor ama felaket yavaş, hızlı bir osilatör ile o/c yapıncada çalışmıyor "braut rate artınca sorun oluyor". Bir süre sonra yeni bir emulatör çıkacakmış umarım o amigada başarılı olur.

this is amiga speaking.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Mart 28, 2012, 11:44:14 ÖÖ »

Kim çıkarıyormuş yeni emulatörü?

Commodore'suz kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
Amiga ölmez,vatan bölünmez.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Mart 28, 2012, 11:51:07 ÖÖ »

Hxc floppy'i Jeff geliştiriyor, yakında detaylarını açıklar sanırım,

this is amiga speaking.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: