Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet1995 yılı apple bilgisayarlar
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1995 yılı apple bilgisayarlar  (Okunma Sayısı 16299 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 30, 2012, 01:26:06 ÖÖ »

harbi inovasyon diyorum

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2012, 11:21:03 ÖÖ »

Sizce geçmişte yalnızca Apple mı bu vizyona sahipti yoksa yalnızca Apple mı bunu dile getirecek cesarete sahipti?

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2012, 12:14:16 ÖS »

Apple çok güzel videolar hazırlıyor...Pazarlamacıların işini bayağ kolaştırıyor olmalı

inovasyona gelince 1990'ların başında vardı...Daha sonra PC'ler bu dünyaya hakim olmaya başlayınca nitelikten çok niceliğe önem verilir oldu ve daha fazla RAM, daha fazla HD, daha yüksek çözünürlük, daha daha yarışıyla bugüne gelindi...Bugün ise bu kadar çok işlem gücüne, RAM'a, HD'ye yani PC'yi var eden şeylere gerek olmadığını fark ettiler (ettik). Eğer Amiga, Atari yok olmasa belkide bunu çok daha önce fark edecektik...

Not: Çocukların elindeki mobil cihaz, Ipad'in atası olarak adlandırabileceğimiz Message Pad. İlginçtir, ARM işlemcili...

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2012, 00:34:39 ÖÖ »

Apple AR-GE faaliyetlerine ciddi bir bütce ayiriyor. Bu yüzden gelecekteki cihazlar hakkinda bir vizyona sahip olabiliyor. Ve bu maliyet cihaz fiyatlarina da yansiyordur kuskusuz.

Yani Apple cihazlari "pahali" almak sadece o cihazi satin almak degil, Apple'in gelecekte de bu cihazlari üretebilmesinin ve bizim alabilmemizin garantisi bir anlamda.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2012, 12:36:44 ÖS »

Ipad 3. sürüme ulaştı, ilk sürümle, son sürüm arasında vizyonu ortaya koymak açısından çok büyük farklılıklar yok. iPhone, Ipod Touch içinde aynıları geçerli. Iphone, Ipad, Ipod Touch, al birindekini, koy ötekine, biraz daha cilala...Olabildiğince kullanımı sınırla...Bu mudur vizyon ? Iphone, Ipad, Ipod Touch, Jailbreak yapmadan kullanılır aletler değil kanımca...

Ben Apple'ın akıllıca adımlarını, ürettiği ürünlerin kalitesini tartışmıyorum...Ama kullanıcıyı düşünen, çok vizyon ortaya koyan şeyler değil gibi...

Aynen yukarıdaki videoda ki gibi show bussiness...show başka, gerçekler başka...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2012, 14:22:11 ÖS »

Apple'ın batmak üzere olduğu günleri insanlar ne çabuk unutuyor. Apple alacak kadar zengin değilim!

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2012, 14:23:47 ÖS »

Ben henüz herhangi bir Apple cihazima Jailbreak uygulamis degilim.

Alıntı
Ama kullanıcıyı düşünen, çok vizyon ortaya koyan şeyler değil gibi...

Ama haksizlik ediyorsun. Yapma yahu... Apple telefon cikaracak haberleri ciktiginda neler kullaniyorduk bir hatirla. iPhone cikmasa idi, hala HP, HTC, ASUS gibi cihazlarda Windows mobile sistemli bastirmatik ekranlarla kivranip duruyorduk...

Apple daha önce sadece is dünyasi ve profesyonellerde kabul gören ve kör topal ilerleyen Smartphone kavramini en basit kullanicinin kullanacagi hale getirmistir. Bu vizyon degil midir?

Kaldi ki su anda bile önümüzdeki on senelerin cihazlari üzerinde ugrastiklarina eminim...

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2012, 15:38:20 ÖS »

Ipad 3. sürüme ulaştı, ilk sürümle, son sürüm arasında vizyonu ortaya koymak açısından çok büyük farklılıklar yok. iPhone, Ipod Touch içinde aynıları geçerli. Iphone, Ipad, Ipod Touch, al birindekini, koy ötekine, biraz daha cilala...Olabildiğince kullanımı sınırla...Bu mudur vizyon ? Iphone, Ipad, Ipod Touch, Jailbreak yapmadan kullanılır aletler değil kanımca...

Ben Apple'ın akıllıca adımlarını, ürettiği ürünlerin kalitesini tartışmıyorum...Ama kullanıcıyı düşünen, çok vizyon ortaya koyan şeyler değil gibi...

Aynen yukarıdaki videoda ki gibi show bussiness...show başka, gerçekler başka...

Onu bunu boşver, üzerinde Defender II olmayan platform ne işe yarar
Şaka maka Android'de Defender II (Droid Hen) müptelası oldum, boş vakitlerde oynamadan duramıyorum. Android rulez
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2012, 22:06:23 ÖS »

Ben henüz herhangi bir Apple cihazima Jailbreak uygulamis degilim.

Alıntı
Ama kullanıcıyı düşünen, çok vizyon ortaya koyan şeyler değil gibi...

Ama haksizlik ediyorsun. Yapma yahu... Apple telefon cikaracak haberleri ciktiginda neler kullaniyorduk bir hatirla. iPhone cikmasa idi, hala HP, HTC, ASUS gibi cihazlarda Windows mobile sistemli bastirmatik ekranlarla kivranip duruyorduk...

Ben hala o telefonları kullanıyorum...Iphone alacak kadar zengin değilim sanırım

Iphone gerçekten çok önemli ve değerli bir cihaz...Buna katılıyorum... Ama 10larca yıl Iphone'a eklenen basit özelliklerle ordan oraya savrulup etinizden sütünüzden faydalanılacak diyorum. Iphone'un telefon özelliğini kırpıp Ipod Touch, ekranını büyütüp Ipad diyecek ve onlarca yıl minik adımlarla sınırlarla kullanıcıyı bunaltacaklar (Apple kullanıcısının burda özelliği devreye giriyor. Onlar bunuda bir hizmet olarak algılayacaklar) ...Allah'tan hackerlar varda sınırları genişletiyorlar...2020 gibi innovasyon diyeceğimiz bişey çıkarırlar, 10larca yılda öyle gider...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2012, 09:26:30 ÖÖ »

İnovasyon'u göresellerle destekleyelim.

İphone'dan önce ve sonra cep telefonları:

İPad'dan önce ve sonra tablet bilgisayarlar

Benzerlerini imac ve macbook air için de hazırlanabilir.

function
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2012, 10:00:49 ÖÖ »

Onu bunu boşver, üzerinde Defender II olmayan platform ne işe yarar
Şaka maka Android'de Defender II (Droid Hen) müptelası oldum, boş vakitlerde oynamadan duramıyorum. Android rulez

O zaman mevcut evrendeki en iyi tower defense oyununu da biliyorsundur;
Defense Grid
https://www.google.com.tr/search?q=defense+grid&hl=tr&safe=off&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=wLisT9mMEIWU-wa574iKBA&ved=0CIQBELAE&biw=1920&bih=979
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2012, 10:45:49 ÖÖ »

Nedense işin için 3D grafikler girince ben o oyundan soğuyorum.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2012, 11:41:31 ÖÖ »

Defense Grid'i bilmiyorum, Xbox'ım 3 yıldır kutusunda duruyor. Güzel oyuna benziyor ama Defender 2 gibi shoot'em-up & tower defense karışımı çerezlik, beleş bir oyun karşısında hiçbir şansı görünmüyor. Defender 2'deki ortalama 2 dk süren bölümler, toplu taşıma oturumları gibi kısa süreli zaman boşluklarında ilaç gibi geliyor. Ben 400'lü düzeylerdeyim ama millet 700-800'lü düzeyleri aşmış. Aynı müziği defalarca dinledikten sonra oyun dışında bile kafanızda title ve gameplay müzikleri çalmaya devam ediyor.
function
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Mayıs 11, 2012, 12:21:50 ÖS »

Defense Grid'i bilmiyorum, Xbox'ım 3 yıldır kutusunda duruyor. Güzel oyuna benziyor ama Defender 2 gibi shoot'em-up & tower defense karışımı çerezlik, beleş bir oyun karşısında hiçbir şansı görünmüyor. Defender 2'deki ortalama 2 dk süren bölümler, toplu taşıma oturumları gibi kısa süreli zaman boşluklarında ilaç gibi geliyor. Ben 400'lü düzeylerdeyim ama millet 700-800'lü düzeyleri aşmış. Aynı müziği defalarca dinledikten sonra oyun dışında bile kafanızda title ve gameplay müzikleri çalmaya devam ediyor.

Ben de bunu çerez niyetine oynuyorum, tabi telefonda defender da kurulu. Ama kesinlikle bu eğlenceye beni bağlayan defense grid oldu. 5-10$ birşey olmalı ama ben para ödemedim. Internetin yanında hediye geldi. Ayrıca sana PM yazdım bakar mısın canım
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 11, 2012, 13:03:18 ÖS »

Apple 1995'te geleceği böyle görmüş...
...ve 2012'de okullarımızın çoğunda hala bilgisayar yok.
Olanlarda da Windows kurulu... (yani yok gibi bir şey)

Alper
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: