Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet1995 yılı apple bilgisayarlar
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1995 yılı apple bilgisayarlar  (Okunma Sayısı 16282 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mayıs 12, 2012, 00:29:46 ÖÖ »

Zamanında bizlere üniversitede BASIC, PASCAL öğretiyorlardı...Çok saçma olduğunu düşümüşümdür. Bilgisayar kullanmayı işletim sistemi seviyesine indirgemek bence en az o uygulama kadar saçmadır. Bilgisayar kullanma, işletim sistemleri vs. teferruattır. Önemli olan bilgisayarı üretken ve anlamlı bir alanda kullanabilmektir. Windows, Linux, AmigaOS bu açıdan anlamsızdır...Çocukların görmelerine bile gerek yok kanımca...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 12, 2012, 09:45:23 ÖÖ »

@LW3D
Fena mı olmuş, en azından bir tane spagetti, bir tane de yapısal programlama dili ile haşır neşir olmuş insanlar o zamanlarda.

Bence okullardaki bilgisayarlarda MacOS, Windows vb değil de Pardus gibi ulusal bir işletim sistemi kullanılmalı. Kernel'iyle falan yepyeni bir işletim sistemi yazsalar çok daha iyi olurdu ama hem vakit kaybı olur hem de yazılım ve sürücü desteğinden yoksun olurdu. Microsoft'un eğitim kurumlarına bedava Windows ve Office paketi vb verme taktiklerine aldanılmamalı diye düşünüyorum. Kişisel anlamda isteyen istediği işletim sistemini (MacOS, Windows, Unix türevleri vb) seçebilir ama ülke bazında değerlendirildiğinde, insanlar ücretli bir yazılıma mahkum edilmemeli, açık kaynaklı bir işletim sistemi kullanmalı.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 12, 2012, 10:25:18 ÖÖ »

Ben işletme okudum...O dönemde yurtdışından gelen arkadaşlar excel'de işletme,finans problemlerini çözerken, bizde ekrana adını yazan kendini şanslı sanıyordu.

okullarda bilgisayar kullanımında da işletim sisteminden çok kullanılan programlar, kullanma yöntemi vs. önemli diye düşünüyorum. Ama işletim sistemi olacaksa bende senin gibi milli bir işletim sistemi üzerinde yazılımların koşmasını isterim...

Ben arada sırada gereksiz işlerle haşır neşir olurum...Cumhurbaşkanına olsun, diğerlerine olsun çeşitli defalar, xls, doc gibi dosya uzantılarında internet üzerinden belge, bilgi yayınlanmasının bir genelde ile kamuda önlenmesini rica ettim...Nedeniyse, 1.si bu dosya yapıları internete uygun değil...2.si çoğunu açmak için son sürüm MS Office'e ihtiyacınız var. Sanki MS devlete, kamuya sponsor olmuş. Dün İÜ. Tıp fakültesinde bir listeye bakacağım, .xls dosya yolladı...Altı üstü bir liste...Sağlık bakanlığı sitesine girin, tüm listeler .xls, dökümanlar .doc. Kamu ve devleti MS ele geçirmiş ne yazık ki.
(open Office ile bu dosyalar açılıyor. Ama internette sunulan bir dosyayı açmak içim saf tarayıcının (eklentisiz) yeterli olması gerek...

function
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2012, 11:29:43 ÖÖ »

@LW3D
Fena mı olmuş, en azından bir tane spagetti, bir tane de yapısal programlama dili ile haşır neşir olmuş insanlar o zamanlarda.

Bence okullardaki bilgisayarlarda MacOS, Windows vb değil de Pardus gibi ulusal bir işletim sistemi kullanılmalı. Kernel'iyle falan yepyeni bir işletim sistemi yazsalar çok daha iyi olurdu ama hem vakit kaybı olur hem de yazılım ve sürücü desteğinden yoksun olurdu. Microsoft'un eğitim kurumlarına bedava Windows ve Office paketi vb verme taktiklerine aldanılmamalı diye düşünüyorum. Kişisel anlamda isteyen istediği işletim sistemini (MacOS, Windows, Unix türevleri vb) seçebilir ama ülke bazında değerlendirildiğinde, insanlar ücretli bir yazılıma mahkum edilmemeli, açık kaynaklı bir işletim sistemi kullanmalı.

http://blog.bluzz.net/pardus-sifiri-tuketti/

Pardus gibi "milli" bir OS türkiye şartlarında imkansızdır zaten. Pardus'un yürümesinin önüne devletin engeller koyduğu, yeni devlet bir de "dinci" olunca bu engellerin aşılmaz noktaya geldiği biçiminde özetlenecek yazılar okudum. Bu bana "her beceriksizin" devleti suçladığı o klasik serzenişi hatırlattı. Tabi tübitakta çalışan arkadaşların kimi pardusçular için "genelde kafede takılıyorlar" demesinin de etkisi olabilir.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2012, 14:20:04 ÖS »

Pardus gibi "milli" bir OS türkiye şartlarında imkansızdır zaten. Pardus'un yürümesinin önüne devletin engeller koyduğu, yeni devlet bir de "dinci" olunca bu engellerin aşılmaz noktaya geldiği biçiminde özetlenecek yazılar okudum. Bu bana "her beceriksizin" devleti suçladığı o klasik serzenişi hatırlattı. Tabi tübitakta çalışan arkadaşların kimi pardusçular için "genelde kafede takılıyorlar" demesinin de etkisi olabilir.

Pardus bitti, biz de ülke olarak ubuntu vagonuna atlayalım mı diyorsun?
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2012, 18:06:12 ÖS »

Bir milli! işletim sisteminin adı öncelikle o milletin dilinde olmalıdır ki insanlar alerji duymasun

function
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Mayıs 14, 2012, 20:45:52 ÖS »

Ben hiç inmedim o trenden
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 14, 2012, 22:57:11 ÖS »

Unity'den sonra Ubuntu'yu terk ettim. Debian 6.04 ile mutluyum

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
function
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Mayıs 16, 2012, 22:56:42 ÖS »

witchdoktor, videonun sonunda teyze senden hoşlandığını mı söylemeye çalışıyor )

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: