Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetcep telefonlarımız meğer telsizmiş.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: cep telefonlarımız meğer telsizmiş.  (Okunma Sayısı 8838 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 07, 2012, 20:35:54 ÖS »

;%18 KDV
%25 Özel İletişim Vergisi
Aylık 1.1TL (senelik 13.2 TL) Telsiz Kullanım Ücreti

faturamda  telsiz  kullanım ücreti   farkettim meğer   telefonum  devlet nezlinde telsiz   olarakda kabul görüyormuş...

vergi vergi vergi  vergi...

İşte iletişim vergimizin detayları:

Yüzde 25 Özel İletişim Vergisi (ÖİV)
Yüzde 18 KDV
Yüzde 5 ÖİV (Mobil internet erişim hizmeti için alınıyor)
Yüzde 20 ÖTV (Cep telefonu cihaz alımlarında)
Telekomünikasyon Kurumu Ruhsat Ücreti, 13.2 TL
İlk aboneliklerde 34 TL’lik ÖİV
IMEI kayıt ücreti olar 0.37 TL
Cep telefonlarında ÖTV yüzde 20’den yüzde 25’e, maktu vergi 40 liradan 100 liraya çıkarıldı. 1000 TL’lik telefonun içinde daha önce 142 TL olan ÖTV, yeni dönemle birlikte 180 TL oldu.

Faturalara yansıyan vergilerin detaylarına gelince: (Örnek cep faturası...)

Konuşma ücreti 60 TL
KDV (%18) 11.3 TL
ÖİV (%15) 13.2 TL (Önceleri deprem vergisi olan ismi, 2004 yılında değiştirilip, bu ismi aldı.)
ÖİV (%5) 0.5 TL
Harçlar, fonlar 2.5 TL
Diğer ücretler 2.5 TL
Toplam fatura 90 TL
ve yeni bebeğimiz    telsiz  kullanım  ücreti  Aylık 1.1TL (senelik 13.2 TL) Telsiz Kullanım Ücreti

İşte “ustalık” dönemi vergi politikası ve vergiyi tabana yayma politikasının detayları…

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2012, 22:36:18 ÖS »

foruma attığınız kelime başına .02 TL iletişim vergisini ödemeyi unutmayın

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2012, 23:31:28 ÖS »

Ben vergiyle mergiyle, zamla mamla uğraşmıyorum. Benzini 100TL koyuyorum, GSM'de ise 50TL'lik paket kullanıyorum, o kadar
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2012, 00:01:50 ÖÖ »

Sayın LW3D, eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin aman diyim

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2012, 00:04:32 ÖÖ »

Geçen hafta Ankara bite kanal24 geldi, kesin bitede vergi gelecek demektir.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2012, 10:26:02 ÖÖ »

@witchdoktor: Şunu anımsattı bu bana:

Son benzin zamlarından sonra muhabir vatandaşa mikrofonu uzatıp soruyor,
"-Benzin zammı sizi nasıl etkiledi?"
...vatandaşın cevabı,
"-Bir etkisi olmadı... zamdan önce de 20TL'lik benzin alıyordum, yine 20TL'lik alıyorum."

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2012, 11:52:25 ÖÖ »

etkilememiş işte Ülkemin insanı kanaatkardır, sabırlıdır

Ama bu dolaylı vergiler, hakikaten kabak tadı veriyor...Tam bir rezillik...

POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2012, 14:42:57 ÖS »

cep  telefonunda faturada   ötv   var     otomobilinize  koyduğunuz    akaryakıtta kol gibi  ötv  var.  ama   tekne  niz yatınız  varsa  oazaman   ötv    yok  çünkü  yat  özel  tüketim değil   yat  bir  ihtiyaçtır  herkez  yat almalı  boğazda  gezmeli  bu  çook gerekli  bir  ihtiyaçtır.  ne oyle  özel  özel   cep  telefonları alıyorsunuz konuşmak  için hem biz  o  özel özel telefonlarınızı  resmi olarak telsiz  kabul ediyoruz.  CAARTTTT   TELSİZ kullanımı  yansıtıyoz.    hem  bu çifçilerede ne oluyor yahuuuu.. al ananıda git  çifçi   sen ne oyle  özel  özel tarlalarda  özel özel    buğday  domates ekiyorsun yahuuuuu...   bu kadar  özele  kaçarsan  sanada caaartttttt   özel tüketim vergisi  uyguları  tarlanı ekerken  aldığınmazotta  caaartt  özel tükerime  girer  özel özel ekersin tarlanı yahuuuuu.      al yat    tekne  kendine  gez   dolaş  özel  olma   haaa birde  yatını tekneni   türkiyee değilde yunanistana  abd ye   rum kesimine kayıt ettirsen vergi de vermezsin yahuuuu.   özel  olmayın      bekleme yapmayın  durmak yok yola  devam.    ha  birde    metresinize  karınıza  zümrüt  yakıt elmas laırsanız  ondada  vergi yok yahuuuuu.  ama  sakın bebeğinize   süt  mama  almayın vergi var  bebeğinize   elmas   yakut  alın.  çocuk  bezide almayın.

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2012, 18:02:40 ÖS »

@Alpyre
Zaten onu vurguladım ama yaşadığımızın özeti de bu zaten.

Diğer ülkelerdeki oranları bilmiyorum ama hem gelir hem de giderden vergi ödediğiniz için verginin brüt geliriniz içindeki oranı %70'lere çıkıyor ülkemizde
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: