Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelPC 'me ne kurayim part two
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC 'me ne kurayim part two  (Okunma Sayısı 6689 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« : Haziran 14, 2012, 00:02:03 ÖÖ »

Son zamanlarda forumda dönen "I386 makineme ne kurayim" sorularından etkilenerek şimdiye kadar duymama rağmen hiç denemediğim icaros ve amitlon işletim sistemlerini denemeye karar verdim. Atıl durumda konfigürasyonu fena olmayan eski HP P4 her şeyi onboard, ekran kartı ATI Radeon 9250 makinaya kurma denemelerine başladım. Burada daha önceleri verilen kurulum açıklamarından yararlanarak kuruluma giriştim. Gerçi açıklamalarda partisyonlara ayırarak kurulum önerileri veriliyordu ama benim böyle bir kaygım yoktu, Amiga 1200 gibi çalışan sistem olsun yanında başka sistem olmasada bana yetiyordu. İlk amithlon 1.3 ile giriştim, ne yaptıysam pembemsi siyah bir ekrandan öte gidemedim. Sonrasında İcaros 142 makinaya kısa sürede kuruldu. Amiga OS benzeri 16 milyon renkli ekranı gördüğümde tamam bu iş dedim adamlar yapmış dedim ama olmamış, son derece popüler onboard AC 97 ses kartını tanımamış, içinde gelen mp3 ve filmleri dahi oynatmaya kalkınca hoparlörden gelen bir pat sesiyle makina kilitlendi. Sesle ilgisi olmayan yığınla executable dosya denedim çalışmadı. İşletim sistemiyle kurulu gelen bir WHD bile yok. Kurmaya kalkınca kurulmuyor. Sonuç olarak bu işletim sistemleri çalışıyormu, çalışıyorsa ne maksatla kullanılıyor, bunların hepsi bir fantazi mi ?
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2012, 00:03:51 ÖÖ Gönderen: hakanzade » Logged
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2012, 11:12:31 ÖÖ »

.
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2012, 13:36:44 ÖS Gönderen: hakanzade » Logged
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2012, 11:20:12 ÖÖ »

@hakanzade:

Intel P4, ATI Radeon 9250 ve AC97 ses kartları Amithlon ile uyumlu donanımlar. Pembe ekrana neden olan tam olarak nedir bunu analiz etmemiz gerekir. Sabit disk SATA mı?

Alper
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2012, 13:38:06 ÖS »

HP compaq p4 evo d500 masaüstü IDE. Peki Amitlon kurulu bir I386 en azından bir Amiga 1200 gibi çalışacakmı, aklıma takılan soru oyunlarda kumanda olarak ne kullanılıyor, USB joystick yada joypad tanıyormu.
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2012, 13:46:03 ÖS Gönderen: hakanzade » Logged
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2012, 18:01:16 ÖS »

USB joystick tanıtamayız ama Joyport varsa analog joystick tanıtabiliriz.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=2385.msg28354#msg28354

Alper
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2012, 22:46:10 ÖS »

Alp amithlon uyumlu anakartlar listesinde soket 478 yok. soket 478 amithlon ile uyumlu değilmi.

Ekte PC'nin özellikleri var sence uyumsuz olan nedir.

* PC.zip (121.81 KB - Yükleme: 210 kez.)
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2012, 01:14:53 ÖÖ »

Bayağı inceledim ama her şey uyumlu görünüyor kardeş...
Bir tek RAM'in 1535MB olmasından şüphelendim (niyeyse ).
1GB'ta düşürüp bir dener misin bir de?

Alper
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2012, 01:53:33 ÖÖ »

evet 1gb yapınca çalıştı ama kısmen, CD menüsündeki yukardan aşağıya kadar yeni versiyon Amithlon'ların hepsi zıplayan topu harika gösterdi, 2 satır reboot yazısından sonra karmakarışık renk cümbüşü bir ekran geldi, Cd menüsündeki Eski tip amithlon workbench sorunsuz çalıştı, bir kaç bişey çalıştırdım sorunsuz çalıştırdı. yapılabilecek başka tavsiyeniz Alp bey. Aslında sizin Amitlon partisyonunun bi ghost imajını biyere yükleseniz ne iyi olurdu.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2012, 10:53:57 ÖÖ »

AmithlonSYS partisyonunu oluşturduysanız, Grub kurulumunu yaptıysanız ve de benim hazırladığım "OS3.9+BB2+Updates" kurulumunu yaptıysanız, benim partisyonun imajına aşağı yukarı zaten ulaştınız demektir.

Eğer bunları yaptıysanız, sanırım Ekran Kipi uyumlu denk düşmemiş.

"CD Menüsündeki eski tip Amithlon WB" diye tabir ettiğiniz, anladığım kadarıyla "Recovery Seçeneği".

Onunla sistemi başlatın. WB ekranı geldikten sonra:
SYS:Prefs/Env-Archive/Sys/screenmode.prefs
dosyasını, HD'ye yaptığınız OS3.9 kurulumuna kopyalamalısınız...

HDToolbox aşamasında partisyon isimlerine müdahale etmediyseniz şurada olmalı:
ADH0:Prefs/Env-Archive/Sys/screenmode.prefs

Bunu kopyalamayı yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatın ve ekran modunu yeniden ayarlayın. İyi çalışmalar. Çok az kalmış!

Alper
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: