Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Raspberry Pi ile XBMC media Player  (Okunma Sayısı 23303 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ağustos 17, 2012, 14:36:31 ÖS »

TV ile ilgili sorun olmadığına eminim. HDMI kabloyu da yeni satın aldım ama şüphelenip farklı bir kablo denemedim. bence adaptörde sorun yoksa sorun SD kartın uyumsuzluğu olabilir. elimde birkaç tane daha HDMI kablo, SD kart falan var. vaktim olunca diğerleriyle denerim. ben sorunu adaptör kaynaklı diye düşündüğüm için çok üzerine gitmemiştim.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ağustos 23, 2012, 17:38:38 ÖS »

Tahmin ettiğim gibi sorun SD kart kaynaklıymış. Ama uyumsuzluk değil, tam oturmamış olması gibi birşey. Aslında gözle görülür bir fark olmuyor ancak iyice bastırıp sıkıştırınca çalıştı. Sanırım bir tür temassızlık varmış.

Klavye/mouse tanıması gibi konularda hiçbir sorun çıkmadı, beklediğim gibi sorunsuz çalıştı. İlk olarak Vice'ı çalıştırmak istedim üzerinde. Henüz çok temiz ve performanslı olmasa da çalıştırmayı başarmışlar. Ses ile ilgili sorun vardı en son baktığımda. Ancak işin kötüsü odamda bir tane network kablosu var, o da test aleti başarılı gösterdiği halde çalışmıyor. 20-30 metrelik, epey dolanan bir kablo. Biryerlerinde kırık var sanırım. Network kablosu çalışmayınca wireless adapter'ı da hemen tanıtamadım tabii ki. Internet'e giremeyince de şimdilik Vice işini erteledim ancak Pyhton'dan birşeyler yazıp çalıştırdım üzerinde. Çok güçlü bir alet değil ki zaten specleri açıkça belirtlilmiş, öyle olmasını beklemiyorduk. Yine de süper bir oyuncak. Kesinlikle üzerinde birşeyler geliştiricem.

İlk hedefim X party'e kadar üzerinde adam gibi Vice, Acme v.b. şeyleri çalıştırıp, development ortamımı kurup, X 2012'ye yanımda sadece Raspberry Pi ile gitmek. Bir de bu tür yolculuklar için aldığım 19"lik bir Monitör/TV var. Onu da bavula attım mı iş çok keyifli olabilir.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: