dosta hem temel 640 kb hafıza hemde extended
dediğimiz RAM adresleme sistemi var
örnek 4 MB RAMLI makinada fifa94 oyanamaya kalkarsanız uzatılmış belleğin eksik olduğu uyarısını yapar bahsettiğimiz sorun uzatılmış bellek kullanan programlar
ms-dos 6.00 6.2 6.22 versiyonlarda memmaker programı ile temel olan 640 kb tüm çalışan dosyaları uzatılmış belleğe göndererek temel 640 kb boş bırakıyor
sadece io.sys xxdos.sys command.com kalıyor bunlarda zaten meburi
ayrıca windows 3.xx windows 95 ten sonra diskin RAM olarak kullanılması uygulaması başladığından beri RAM SORUNU ÇÖZÜLDÜ bence WİNDOWS un başarılı olma nedeni.
aynı cihazda fifa 94 ü windows sheel olarak dosta açarsanız ram sorunu vermez oyunu açar
konuyla alakalandırmak isteğidimde bazı ustalar amigada bu uyarı çıkmıyor dosta çıkyor diyince bilgili arkadaşlara bir danışmak istedim!
arkadaşlar PC Ve benzeri cihazlarda RAM yetmediği zaman NO ENOUGH MEMORY uyarısı alıp RAM ın yetersiz olduğunu anlıyoruz
Hangi cihazda, ne zaman bellek yetersizliği mesajı ile karşılaştınız? Ben PC'de DOS dışı zamanlarda bellek yetersizliği mesajı ile karşılaşmadım hiç. DOS'da 16 bit'lik bazı eski oyunlarda base memory'deki (640K) gereksiz ıvır zıvırları kaldırmak gerekebiliyordu ama 32-bit'lik oyunlar artmaya başladıktan sonra (1995'den sonra) DOS'ta da bellek sorunu kalmadı.