Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYeni Gümrük Macerası....Değeri Beğenmeyen G.M.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni Gümrük Macerası....Değeri Beğenmeyen G.M.  (Okunma Sayısı 5155 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 17, 2012, 17:40:04 ÖS »

Yaz sezonu yurtdışından en çok cihaz aldığım dönem oluyor. Yurtdışında birçok kişi evinin deposunu, tavan arasını temizleyip cihazları elinden çıkarıyor. Bu sene biraz peş peşe geldiklerinden açıkçası gümrüğe 2-3 defa gitmekten çok zevk almadım...

Bugün aldığım paket aslında geleli bir süre olmuştu. Ama gidip alacak vaktim olmadı. Cuma günü gidip paketi almak istediğimde, gümrük memuru paketi inceledi ve birşey demeden masasına oturup, belgeyi mühürledi imzaladı. Bu sırada, ben paketin düzgün kapatılması için diğer görevliye yardımcı oluyordum... Kutuda Atari800XE ve oyunları vardı.

Belgeyi alıp, vezneye gittiğimde 32TL gümrük ödememi istediler... 32 TL açıkçası pek önemli bir ücret değildi ve hemen ödeyip, fazla da memurlarla muhatap olmadan uzaklaşmak en akıllıcasıydı... Ama bu konularda çok akıllı olduğum söylenemez... Memura dönüp, bu 32TL'nin ne olduğunu sorma cüretini gösterdim Görevli belirtilen değerin, ürünün gerçek değerini yansıtmadığına inandığını bu nedenle de vergi kestiğini söyledi. Bana hiç sormadan, hiç birşey demeden, koyunmuşum gibi ödemeye yollanmış olmak canımı sıkmıştı. Aynen yazanın değeri olduğunu ispat ederim dedim... Bir nevi olay, iddiaya bindi.. Bende ücreti ödemeyeceğimi, pazartesi gerekli ödeme bilgileriyle geleceğimi söyledim...

Bugün gümrüğe gittim...Önce oradaki görevliye, durumu anlatıp ne yapmam gerektiğini sordum. Görevli paketi tekrar inceleme için depodan çıkartmaları gerektiğini, çıkınca da ilgili memura gidip belgeleri göstermemi sağlık verdi. Öyle yaptık...Paket depodan tekrar çıktı. Belgelerle memura gittim. Olayı anlattım ve paypal, banka ekstresi vs. olan belgeleri ibraz ettim. Memur hiçbirşey demeden, Muaf mührünü bastı, paketimi aldım, büroya döndüm ve bu mesajı yazıyorum

Sözün özü, bir önceki notumda belirttiğim gibi, gümrükte paketiniz varsa ve almaya gidecekseniz, paypal ödeme bilgilerini, yazışmaları ya da ebay sayfasının yazıcı çıktısını yanınızda götürün. Ne olur ne olmaz...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2012, 18:31:50 ÖS »

koskoca gümrük işleri,orada görevli memurun insafına kalmış,açıklamaya bak,ürünün gerçek değerini yansıtmadığına inanıyorum,yani belge,fatura,fiş beni bağlamaz aga,kıllık olsun dedimi,uğraş dur. komedi

bu arada 209 euro'ya aldığım chameleon64 hiç gümrüğe,postaya takılmadan 4 günde elime ulaştı Kahkaha ve üzerinde de eşşek kadar fatura olmasına rağmen Kahkaha
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2012, 21:41:03 ÖS »

küçük paketler genelde eve kadar gelir... Yalnız postada sanırım 209 Euro'luk değer bildirilmemiş. Bildirilmiş olsa yine de yakılması gerekirdi...Şükür ki takılmamış...gözün aydın...

Mesaja birazda ekleme yapayım...Önceden gümrük daha rahattı...Şimdi sıkıntılı olmasının en büyük nedeni, yurtdışından ürün alıp satanların sayısındaki artış. Onların önünü kesmek isterken, kurunun yanında yaşta yandı... O kadar sahte değer bildirimi yapıldı ve zorlandı ki, memurlar bu şekilde mücadele ediyorlar... Masum değiliz, hiç birimiz...
« Son Düzenleme: Eylül 17, 2012, 21:54:53 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2012, 09:02:50 ÖÖ »

gumruge oyle gıdılır mı ? belgesız Kahkaha

Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.

C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2012, 11:52:27 ÖÖ »

ebay ve yurtdışı alışveriş maceram 90'ların ortasına dayanır...Şimdiye kadar ödediğim ücreti belgelememi gerektirecek bir işlem olmadı. Hiç yanımda yaptığım ödemeyle ilgili belge götürmedim... Bu ilk defa oldu...

allen
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2012, 12:59:06 ÖS »

aceba Türkiyedeki memurlar kadar işgüzar insanlar var mı dünya üzerinde!

A1200 603e 330mhz 060 66mhz + bvision + 256 mb ram + 500gb hd + Fast-Ata mk3 + power tower + pcmci wireless card
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2012, 19:03:45 ÖS »

Allen kardeş iade ederim...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: