Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga EmülasyonWHDLOAD hakkında Tutorial?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: WHDLOAD hakkında Tutorial?  (Okunma Sayısı 34707 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Nisan 10, 2007, 04:28:34 ÖÖ »

Yaw merak etme abijim ben doc okumayı çok bilirim.
Sadece 1mb yollamak bu kadar zor ise bilmiyorum artık.
AmigA için balığı yemeği tercih ediyorum.
Yoksa neden bu foruma gireyim.? Değil mi?

saol.
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mayıs 04, 2007, 11:23:25 ÖÖ »

A590 ve 2 mb ramlı bir 500+ ta whdload ara yüklemelerinin atlaması normal mi? Müzikli ara yüklemelerde (örneğin myth) atlama yapıyor. Atlama derken müzik ara ara gidip geliyor diyeyim. Ara yükleme bitip oyuna geçince sorun yok. Sadece ara yüklemelerde ve oyun girişlerinde bu sorun var.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mayıs 04, 2007, 11:34:14 ÖÖ »

normal olabilir. Toplam ram 2mb mi ? (chip + fast). A590'a 2mb, A500+'a 2mb chip olacak sekilde toplam 4mb'a (2mb fast, 2mb chip) cikarabilirsin o sistemi, o zaman hicbir sorun olmamasi lazim. oynadigin oyunun tooltype larina girip bir bak bakalim preload var mi.

Retro Hincal Uluc
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Mayıs 04, 2007, 11:52:00 ÖÖ »

FastRam gerek sorun onda.En az 4mb gerek.Test edildi.
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 04, 2007, 11:54:17 ÖÖ »

Bir de tam aklımda değil ama amiganın ayarlarından fastrami kapatmam gerekiyordu whdloadlı oyunları çalıtırmak için. Bu hafta sonu tekrar deneyip verdiği hatayı yazayım. Bir de amiga için bahsettiğin 2 mb chipram trapdoor dan mı takılıyor. oraya 512k hafıza takılı şu an.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Mayıs 04, 2007, 11:57:40 ÖÖ »

Evet, 500+ zaetn onboard 1mb chip ram olmasi lazim. su anda 512k takiliysa 1.5 mb toplam. A500+ icin ozel 1mb kartlarda var, onlardan bulursan 2mb olur.

Retro Hincal Uluc
zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Mayıs 04, 2007, 11:57:55 ÖÖ »

Bu classic workbench çok şahane bir şeymiş.

WinUAE'de Amikit'i tek geçerim ama gerçek amiga için şahaneymiş hakkaten.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ocak 31, 2008, 01:40:41 ÖÖ »

Herkese selam,

WinUAE üzerinde 8 mb Fast Ram'li, AGA 68040 A1200 emule ediyorum. Üzerine OS 3.1 kurdum. MCP'den, Toolmanager'e faydalı commodity'lerin hepsini kurdum.

Fakat bir hafta öncesine kadar WHDLoad'dan bir türlü verim alamadım. Ya oyuna girip kitleniyor, ya hiç girmiyor Guru veriyor, ya oyuna giriyor fakat WB'ye dönerken kitleniyordu.

Pek çok deneme sonunda bulduğum bir yöntemle WHDLoad artık tüm oyunlarda sorunsuz çalışıyor. Faydalı olabileceğini düşündüğüm için açıklıyorum:

WHDLoad 16.8'i indirip installer'ıyla kurdum. Daha sonra whdLoad resmi sitesindeki "(older/beta versions)" linkinden 16.4'ü indirdim ve arşivin içinden C/WhdLoad dosyasını C: dekiyle değiştirdim. (16.8'i kurmuş oldum, fakat 16.4'ün komutuyla).

Bir haftadır 100'e yakın oyunda bu sistemi deniyorum, artık hiç bir sorun yok. Sebebi sanırım, 16.8 paketindeki RawDIC'in (v4.4), whdload 16.4'le daha stabil çalışması.

Son bir ipucu, en basit dosya paylaşım programlarından bile 16.4'ün key dosyasını temin edebilirsiniz, çünkü en güzel oyunlar bu key olmadan çalışmıyor (tabi bu güzel yazılımın hakkını sahibine ulaştırmak için kayıtlı kullanıcı olmanız çok daha iyi olur).

Ha bi de unutmadan söyliyim: http://www.whdownload.com/ sitesinde inanılmaz bir oyun arşivi var.

Alper

Alper
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Ocak 31, 2008, 06:17:14 ÖÖ »

Eger korsan key ile oynuyorsan whdload sorun cikarir. 16.4 ile sorunsuz calismasi korsan kullandigin key'in henuz 16.4'te banlenmis olmamasi muhtemelen. RawDIC bildigim kadariyla disket imaji yaratilirken kullaniliyor. Sorunla bir alakasi oldugunu sanmiyorum.

Bu arada 68040 kullanirken sorun yasarsaniz oyunun tooltype'larina nocache girmeniz gerekiyor.

Retro Hincal Uluc
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ocak 31, 2008, 13:00:06 ÖS »

RawDIC v1 kullanınca oyundan WB'ye çoğu oyun dönmüyor. Dönse de bir iki işlemden sonra çakılıyor. RAWDIC'i v4.4'le değiştirdim, sorun ortadan kalktı. Tekrar denedim, yine aynı şey oldu. Bu arada bu bahsettiğim sorunları key olmadan (unregistered) da yaşıyordum. Dokümantasyonu okudum, RawDIC gerçekten disk imajı yaratmak içinmiş. Çok garip. Belki Patcher'dandır diyecem ama, RawDIC'i update edince düzeliyo. İlginç değil mi?

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2008, 13:04:34 ÖS »

Ha bi de unutmadan söyleyeyim, NOCACHE tooltype'ını girmiyorum, şu ana kadar hiçbir oyunda sorun yok. Doğrudan indirip çift tıklatıyorum sorunsuz çalışıyolar. (ha diyeceksin ki, ToolType'a Nocache girilidir: hayır değil, hepsinde ya yok, ya parantez içinde.)

Alper
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ocak 31, 2008, 16:04:47 ÖS »

paylaşım için teşekkür ederim.

http://www.whdownload.com/[/url] sitesinde inanılmaz bir oyun arşivi var.

this is amiga speaking.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: