Lost'un son sezonu gibi uzatmaları oynatayım mı biraz?

Yerimde duramadım yine eğer dokunmazsam günlerce bekleyecek olan o kalan ufak tefek işleri de bitireyim dedim.
Önce mini supergun'ı kabinin para/jeton kapısı açıldığında erişilebilecek bir yere monte etmem gerekiyordu (tabii ki orijinal kabinde olduğu gibi). Bunun için kutuyu aldığım yere sormuştum (mini supergun konusunu açmadım tabii ki) böyle aparatlar olduğunu söylediler

Bunları TV'nin kasasını söktüğümde sakladığım vidalarla önce supergun kutusuna monte ettim

Daha sonra supergun'ı MVS slotun rafının altına tam jeton kapısının karşısına monte ettim. Montajı kabinin içinde iki büklüm bir pozisyonda yapacağım için önce kutuyu klipslerle yerine geçici olarak sabitledim.

ve montajı tamamladım.

Şimdi power düğmesine "yetkili kişiler" dışında kimse erişemez

Sonra arapsaçına dönmüş olan kabin içi kabloları kablo tutucular ile toparladım. Şimdi içim rahat etti ohh be, dağınıklıktan nefret ederim

Sonra kabinin üst havalandırma deliğinin arkasına da diğer fan'ı vidaladım. Burası biraz dar ve ters bir alan olduğu için fotoğrafını çekmedim ama detay bir şey yok zaten...
Artık şimdi kafam rahat. Başka hiç bir iş kalmadı yapılacak... Çevirelim bakalım düğmeyi, çalışacak mı...

Her şey yolunda. Şimdi biraz oyun zamanı. Hangisiyle oynasam acaba?

Bu arada TV'de de küçük bir ayar daha yaptım. Görüntü karanlık ekranlar tam siyah değildi ve hafif "gri" gözüküyordu ve hafif soluk çok ince yatay beyaz çizgiler vardı. Ayrıca aleti açıp bir oyun seçince tüpün sağ alt tarafında bir renk bozulması oluyordu, hani TV tüpüne mıknatıs yaklaştırılınca olan gibi. Beyazlar da aşırı parlaktı hala. TV'nin ayarlarından ışığı ve parlaklığı sonuna kadar kıstım ama pek bir etkisi olmadı. Ben kös kös supergun'ı açıp RGB pot'larına birer de kapasitör bağlamayı düşünürken internette yaptığım kısa araştırma sonuç verdi. Aynı benim gibi sorun yaşamış olan bir diğer neo geo kabincisinin sorunu nasıl çözdüğünü (forumdaki yardımlarla -
http://www.neo-geo.com/)gördüm.
Neyse uzatmayayım, meğerse "flyback transformer" denilen aletin (Tüpün arkasına giren vantuzlu kablonun şaseden çıktığı kutu) üzerinde vida ile ayarlanacak bir pot varmış. Bu pot katot ışının gücünü belirlermiş. genellikle montaj sırasında el kol çarpabilecek bir yerde üstelik. Bu potu hafifçe oynatınca ekran neredeyse bembeyaz oldu. Ters yöne hafif oynatarak sorunu hallettim. Ne çizgi kaldı ne grilik. Siyahlar uzay gibi oldu şimdi

Benzer sorun yaşayan olursa hatırlayalım diye yazayım dedim bu tecrübemi... (Not: Bu arada çok fazla parlaklık sorunundan dolayı oluşan, o ilk oyunu başlatmadan önce ekranın sağ alt tarafındaki renk bozulması da şu 161-in-1 kartuşun iğrenç arayüzüne koydukları Terry grafiğinin beyaz tişörtündenmiş

)
Neyse, biraz da "scan line" tabir edilen o eski arcade kabinlerdeki CRT monitörde görebileceğimiz retro görüntüleri paylaşayım isterseniz. Bunu MAME ve PC'de elde edebilmek için ne kadar uğraşmıştım hatırlıyorum da (VGA-SCART devresi projem).