Benim anlamadığım bir durum var; nasıl oluyor da bunca yıllık cihazlar "kutusunda-sıfır-kullanılmamış" olarak (nadir de olsa) bulunabiliyor?
Sanırım 2 ihtimal sözkonusu;
1) Bir dükkanın deposunda bir köşede unutulmuş, yıllar sonra bulunmuş olması
2) Cihazı satın alan kişinin "koleksiyon" amacıyla cihazı hiç kullanmayıp, hatta kutusundan hiç çıkartmayıp yıllarca saklaması
Bu "ZX Spectrum +3 Action Pack" satışı özelinde değerlendirecek olursak, dış kutusunun durumuna bakıldığında, çok büyük ihtimalle 2. seçeneğin geçerli olduğunu düşünüyorum. (Bir depoda yıllarca beklemiş bir kutu bu kadar yeni kalamaz di mi...)
İşte ben bu 2. seçenekteki zihniyeti bir türlü anlayamıyorum.

Kullanılmak üzere üretilmiş bir bilgisayarı satın almak ama "koleksiyon olsun" diye yıllarca kullanmayıp kutusunda saklamak; bu zihniyet bana gerçekten anlaşılmaz geliyor.
Pul koleksiyonu olsa anlarım, kartpostal koleksiyonu olsa anlarım, ne bileyim "action figure" koleksiyonu olsa anlarım ama bunlar elektronik cihaz, 20-25 yıl boyunca kullanılmadan saklanır mı yahu!

Adam ilanda özellikle belirtmiş, hiçbir zaman prize dahi takılmadığını; tabii dolayısıyla şu anda çalışır durumda olup olmadığı da bilinmiyor.

"PLEASE NOTE - as this is NOS it has never been turned on, so I am selling it as an untested collectable. There's every chance it does work, but it is sold as seen. I do not want to test it as it will then no longer be brand new."
Ayrıca baktım da, bu kadar yıl saklanmış olmasına rağmen "prim" de yapmamış:
Adam 200 pounda satıyor, ilk piyasaya çıktığı zaman da zaten 199 pound muş.
http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=1000790Kısacası bunca yıl kullanmadan saklanmış olması bence külliyen zarar.