Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ps2 için Rgb'mi,Yuv'mu?  (Okunma Sayısı 8396 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 15, 2013, 20:55:10 ÖS »

Hangisi daha kalitelidir,rgb'mi yuv'mu?Yoksa ikiside aynı kalitedemi?Şu anda Ps2'mi rgb ile kullanıyorum ama Yuv'u bilmiyorum,cevaba göre kablo alacağım.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2013, 21:29:11 ÖS »

RGB "el değmemiş" video sinyali. YUV ise encoded yani RGB sinyalnin insan gözünün algılamasına daha uygun olduğu düşünülen bir renk kartelasına çevrilmiş hali diyebiliriz. Bunun PS2 özelinde nasıl bir görüntü farkı yarattığı konusunda ise ancak tecrübe etmiş olan birisinin yorum yapması daha doğru olur.

Yani bu kalite/kalitesizlik değil zevk ve tercih meselesi bence. Mesela RGB mi Composite (CVBS) mi? Veya RGM mi S-Video mu deseydin direk RGB derdim. Çünkü diğerleri görüntü kalitesini PAL veya NTSC'ye indirgemek için bilinçli olarak bozan encoding yöntemleri.

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2013, 23:28:55 ÖS »

Bunu sormamın sebebi 106 ekran plazmada ps2'yi rgb'den bağladım görüntü normal tüplü tv'den daha kötü.Ama bu beklediğim birşeydi zaten,sadece merak etmiştim Yuv nasıldır diye.Sanırım ps2'yi lcd veya plazmada kullanmamak lazım.Tüplü tv'ye devam.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2013, 23:42:02 ÖS »

düşük çözünürlük modern LCD ve plazma TV'lerde "stretch" edilir. bu da suluboya gibi gözükmesine sebep olur.

Aslında belki komik gelecek şimdi söyleyeceğim ama bir anlatayım;

Görüntüyü Composit video (CVBS - sarı soket - yani sıradan AV kablosu ile) girişinden versen plazma TV'de daha iyi görüntü alabilirsin.

Buradaki amaç TV'nin görüntüyü kendisinin berbat etmesine izin vermeden bu işi SONY'ye bırakmak ve PS2'nin kendi bünyesinde encode ettiği sinyali göndermek, yani işi uzmanına bırakmak.

Bir dene istersen

Bu aralar video encoderlar üzerinde araştırıyorum da, sanırım playstationlarda CXA1645 çipi kullanılıyor composite video için. Bu çip SONY tarafından video oyunları için özel olarak geliştirilmiş bir RGB encoder.

g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2013, 08:37:18 ÖÖ »

amiga 600 de SONY CXA 1145 çip kullanılmış
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2013, 10:52:03 ÖÖ »

ps3 component kablo al (5 uçlu olan) sonrada YUV yap

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır