Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ACATune & WinUAE  (Okunma Sayısı 5047 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 22, 2013, 23:51:05 ÖS »

Amiga 1200/Amiga 600 bilgisayarları olup ACA turbo kart kullanıyor ve harddisk yada cf kartınıza WinUAE ile oyun, program vs. kopyalıyorsanız en son ACATune ile Winuae'de boot etmediğini farketmişsinizdir. Sorunu çözmek gayet basit. Büyük ihtimalle bu sorunu yaşayanlar çözümüde bulmuştur. Foruma not düşmek bakımından buraya ekliyorum. Startup-Sequence dosyasında ACATune satırının öncesi ve sonrasında aşağıdaki ilaveleri yaparsanız hdd/cf kartınızı WinUAE ve Amiga'da problemsiz kullanabilirsiniz.

Kod:
failat 200
version >nil: uaehf.device 1
if warn
  acatune -maprom devs:kickstarts/kick40068.a1200 >nil:
endif

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2013, 09:02:47 ÖÖ »

Bir eklemede ben yapayım

Kick 3.0 ile Smart File System  kullanan arkadaşlar boot'da siyah ekranda takılmak istemiyorlarsa Acatune satırını startup-sequence'da tavsiye edildiği gibi en üste değil, scsi.device' ın altına almaları gerekiyor.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2013, 15:11:02 ÖS »

ACA1230@56 için hsm_ayz ın da uyarısıyla, başlangıçta HDD görmeme sorunu için şu şatırları eklemem gerektiğini öğrenmiştim.

Acatune >NIL:
cpu cache burst fastrom >NIL:
Acatune maprom * p

bu satırları classicsWB68K nın startup dosyasının en başına eklemiştim sorunsuz çalışıyordum. Taaki ADVSP versiyona geçene kadar.

şimdi ADVSP nin startup ına eklediğimde alet açılmıyor.

tavsiyeniz nedir???

AmigaAmigaAmiga
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2013, 15:22:06 ÖS »

ACA1230@56 için hsm_ayz ın da uyarısıyla, başlangıçta HDD görmeme sorunu için şu şatırları eklemem gerektiğini öğrenmiştim.

Acatune >NIL:
Acatune maprom * p

bu satırları classicsWB68K nın startup dosyasının en başına eklemiştim sorunsuz çalışıyordum. Taaki ADVSP versiyona geçene kadar.

şimdi ADVSP nin startup ına eklediğimde alet açılmıyor.

tavsiyeniz nedir???

ADVSP ile SFS geliyor. Eğer scsi kütüphaneleri güncellenmemiş bir rom varsa 3.1 de sıkıntı yapabilir. Bu yüzden satırları Startup-Sequence' in en üstüne değil de scsi.device ile ilgili kısmın altına alınca boot sorunu düzeliyor. Aşağı yukarı üstten 5nci satır falan oluyordu sanırım.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2013, 20:23:06 ÖS »

Sadece bu iki satırı Benim acatune17 nin olduğu yere koymanın yeteceğini düşünüyorum. Maprom satırını silebilirsin sende 3.1 rom var, o şekilde çalışmaıyordur zaten.

Acatune >NIL:

Birde ADVSP ile birlikte gelen tools deamon açılışta hata verecektir. Onu WBstartup klasöründen Wbstartupm klasörüne taşımalısın.

« Son Düzenleme: Eylül 23, 2013, 20:31:10 ÖS Gönderen: hsm_ayz » Logged
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2013, 21:41:38 ÖS »

oldu:)

hatta şu satırları yazmadan oldu.

Acatune >NIL:

eksikliği ne yapara bilemem

AmigaAmigaAmiga