Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEPOKSİ Yapıştırıcılar hakkında kapsamlı bilgisi olan var mı?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: EPOKSİ Yapıştırıcılar hakkında kapsamlı bilgisi olan var mı?  (Okunma Sayısı 9673 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 28, 2013, 16:55:33 ÖS »

Merhabalar,
Bu forumu takip eden birçok kişi benim gibi ufak tefek yada yavuz_g gibi mega projelerle uğraşıyordur. Bu gibi projelerde bazı şeyleri sağlam bir şekilde yerine tutturmamız gerekiyor çoğu zaman ve bazı zamanlarda da bunu çeşitli yapıştırıcı kimyasallarla yapıyoruz.
Ben epoksinin bu konuda çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Delinebilmesi zımparalanabilmesi ve sağlam tutuşu bakımından. Fakat malesef bu maddeyi ne ucuza temin edebiliyorum ne de temin ettiğim her markadan memnun kalıyorum. Markaların sayfalarında hep yuvarlak tabirlere yer verilmiş olduğundan hiç ip ucu da yakalayamıyorum.
Bu konuda marka ve hesaplı temin önerileri olanlardan, etkili uygulama tavsiyesi verebilecek olanlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2013, 18:51:18 ÖS »

Nalburlarda 1.5 tl 20 gram şeklinde 2 tüp halinde karışınca gri renk alan 5 dakikada katılaşmaya başlayıp 20 dakikada tam sertliğe erişen iran malı tabir edilen ürün, kullanacağınız yere göre gayet olumlu sonuç veriyor. Tüplerin küçük olması fiyat düşürmek için değil kısa sürede sertleşmesinden ötürü zamanın kısıtlı olmasından öyle yapılmış diye düşünüyorum. İşinizde ayrıntılı uğraş gerekiyorsa 404 marka 6 saat civarı sertliğe ulaşan üründe mevcut. Birde yapıştırıcı olarak geçmeyen ama yapıştırma ve hacimsel doldurma özelliği olan "protolin" çeşitleri mevcut. Bu tip ürünlerle yaptığım hobi çalışmalarında veya tamiratlarda bolca uğraştım, mesela yüzey cam gibi pürüzsüz ama yağsız ve temiz olsa bile bu ürünler ileriki zamanlarda pat diye yüzeyden kalkabiliyor. bunun için yüzeye zımpara sürüp ürünün tutunabilirliğini arttırmak gerekiyor. Cengiz size sorun yaratan verim alamadığınız noktayı açarsanız yardımcı olabiliriz.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2013, 19:20:47 ÖS »

Zamanında fiber için fusion splicerlar çıkmadan önce özel zımpara makinası ve epoksiler vardı. o zamanlar epoksinin iki çeşidi vardı birisi katalizörlü olanlar diğeri de fırında kuruyanlar. Fırınlı olanların mikroskop sonuçları daha iyiydi ama biraz zahmetli idi. Katalizörlüler 5 dk.da kuruyordu. Halen satılıyors eğer bu zımpara plakları ve fiber epoksileri işini görebilir. 50-60 $ civarıydı fiyatları.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2013, 20:05:10 ÖS »

Açıkcası pahalı ürünlerde perfornmas oluyor ama cebi yakıyor. sarı+seffaf sırıngada olan çift bileşenli 404ler var. sonuç iyi ama aralıklı kullanımda sarı kısım sertleşiyor. basınç uygulayıncada birden çıkıyor(pilot delik açmama rağmen) ürün ziyan oluyor.

hırdavatçıdan (sanırım sahte) küçük tüp 404 aldım. eşit miktarda karıştırdım 2-3 günde kurudu...

birde PVC CEMENT ürününü merak ediyorum nasıl bir üründür?

modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2013, 01:29:01 ÖÖ »

1.ci tavsiyem her zaman en iyi sonuc aldıgım dişçilerin kullandıgı zetaplus isimli madde diş kalıbı almak için veya protez yapımında  kullanılan madde hamur şeklinde dondurucu sıvısıyla karıtıryorsun elinde yoguruyorsun  kullanıyorsun 1 kaç dakika içinde sertliğine ulaşıyor maliyet uygun ama kilo bazında satılıyor daha sonra başka işlerindede kullanırsın yama gibi her yere kullan

2.ci tavsiyem toz halinde  takilon isimli bir madde var bununda dondurucusu bulunuyor karıştırarak elde ediyorsun bu daha sert bir madde haline geliyor kemikleşiyor bunlarda işini görmez ise bir tavsiyede daha bulunurum...
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2013, 01:33:36 ÖÖ »

yanlız ben yazıyı tekrar okuyunca fark ettim benim tavsiyelerim eksik parçaları tamamlamak içindi )) senin sıkıntın içinde bir tavsiyem olucak yanlız yarın maddenin ismini tekrardan bir ögreneyim dönücem 
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2013, 02:55:25 ÖÖ »

cengiz çimento pvc
iki versiyonu var
bir standart (renkli ve şeffaf) birde solvent bazlı çimento pvc olarak(şeffaf)
mevcut

yapıştırma hızı yüksek genellikle ağır pvcleri yapıştırmak için gerekli

solvent bazlı dolgu için uygun olabilir

sıcaklık/zaman faktörüne göre süre uzayıp kısalır
yanlız eritme olayı yüzünden
yapıştırdığın yüzeyi gözden çıkarman lazım

Açıkcası pahalı ürünlerde perfornmas oluyor ama cebi yakıyor. sarı+seffaf sırıngada olan çift bileşenli 404ler var. sonuç iyi ama aralıklı kullanımda sarı kısım sertleşiyor. basınç uygulayıncada birden çıkıyor(pilot delik açmama rağmen) ürün ziyan oluyor.

hırdavatçıdan (sanırım sahte) küçük tüp 404 aldım. eşit miktarda karıştırdım 2-3 günde kurudu...

birde PVC CEMENT ürününü merak ediyorum nasıl bir üründür?
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2013, 02:56:19 ÖÖ »

modelis usta iyi noktaya parmak basmış
dişçi olayı harika

1.ci tavsiyem her zaman en iyi sonuc aldıgım dişçilerin kullandıgı zetaplus isimli madde diş kalıbı almak için veya protez yapımında  kullanılan madde hamur şeklinde dondurucu sıvısıyla karıtıryorsun elinde yoguruyorsun  kullanıyorsun 1 kaç dakika içinde sertliğine ulaşıyor maliyet uygun ama kilo bazında satılıyor daha sonra başka işlerindede kullanırsın yama gibi her yere kullan

2.ci tavsiyem toz halinde  takilon isimli bir madde var bununda dondurucusu bulunuyor karıştırarak elde ediyorsun bu daha sert bir madde haline geliyor kemikleşiyor bunlarda işini görmez ise bir tavsiyede daha bulunurum...
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2013, 12:42:57 ÖS »

Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.
@modelist Yapıştıracağım bi yüzey olduğunda yüzeye göre özel tavsiye istetrim artık. Şu disçi maddesi ilginç geldi ayrıca... fiyatları bi araştıralım.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: