|
LW3D
|
 |
« : Ekim 17, 2013, 21:58:52 ÖS » |
|
Geleneksel en iyi 10 amiga oyununu sıralama başlığına hoş geldiniz  Bir A1200 HD hazırlamaya çalışıyorum. Yerim kısıtlı ve en iyiler yer alsın istiyorum. Kendi kafamda bir listem vardı...Ama birde http://www.lemonamiga.com/ listesine bakayım dedim...Silkworm yok, Beast serisinden oyun yok, Gods yok, Agony yok...Bu nasıl liste yahu? diye kendime sorarken, üst kısımda alınan oylara göre sıralama olduğunu gördüm...Lamer tayfası (şaka şaka, eski oyunları bilmeyenler) abuk sabuk oy vermişler.. Üst kısımdan en az 140 oy alanı sırala deyince aklı başında bir liste geliyor...Sonra sizde kendinizden şüphe etmeyin...Psygnosis oyunu olmayan 100'lük listemi olur muş? demeyin...oluyormuş 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xeon83
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2013, 04:29:58 ÖÖ » |
|
Geleneksel en iyi 10 amiga oyununu sıralama başlığına hoş geldiniz  Bir A1200 HD hazırlamaya çalışıyorum. Yerim kısıtlı ve en iyiler yer alsın istiyorum. Kendi kafamda bir listem vardı...Ama birde http://www.lemonamiga.com/ listesine bakayım dedim...Silkworm yok, Beast serisinden oyun yok, Gods yok, Agony yok...Bu nasıl liste yahu? diye kendime sorarken, üst kısımda alınan oylara göre sıralama olduğunu gördüm...Lamer tayfası (şaka şaka, eski oyunları bilmeyenler) abuk sabuk oy vermişler.. Üst kısımdan en az 140 oy alanı sırala deyince aklı başında bir liste geliyor...Sonra sizde kendinizden şüphe etmeyin...Psygnosis oyunu olmayan 100'lük listemi olur muş? demeyin...oluyormuş  bende değişik oyunlara bakınıyorum.. darkmere diye bi oyun buldum tesadüfen whd yığınından. diablo tarzı seviyorsan bi bak ben oynuyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2013, 10:14:36 ÖÖ » |
|
Harf harf bakıp iyi puan alanları ayırıyorum. Daha önce görmediğim, duymadığım oyunlar var. Amacım 256MB'lık bir 44pin DOM benzerine, en iyi oyun ve demoları yerleştirmek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BlitzBasic
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2013, 13:00:58 ÖS » |
|
Süper proje  Ben SSI FRP'lerini oynuyorum, grafik vs. yok ama strateji olarak çok zevkli 
|
|
|
|
|
|
A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1 ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2013, 21:11:42 ÖS » |
|
darkmere'i daha önce duymamıştım...Fena görünmüyor (ancak bakabildim). Anladığım kadarıyla en iyi oyunlar whdload olarak 300-400MB tutuyor...iyi kıstasımı biraz daha daraltmam gerekecek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2013, 10:53:18 ÖÖ » |
|
UFO:Enemy Unknown oyunu whdload preinstalled olarak elinde olan ya da install edilebilir halde elinde olan yerini bilen var mı? CD32/AGA sürümleri var. Ama OCS/ECS bulamadım....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2013, 14:35:37 ÖS » |
|
darkmere'i daha önce duymamıştım...Fena görünmüyor (ancak bakabildim). Anladığım kadarıyla en iyi oyunlar whdload olarak 300-400MB tutuyor...iyi kıstasımı biraz daha daraltmam gerekecek  Ne biçim Amiga'cısın arkadaş, oyunları doğru dürüst irdelememişsin  Yoksa Amiga'ya ihanet edip PC'ye atladığın döneme mi rastgeldi? Hemen herkesin pes edip de ruhunu şeytana sattığı bir dönem olmuştur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
frankens_tein
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2013, 15:11:51 ÖS » |
|
Turrican 1&2 Rick Dangeorus 1&2 Super Frog Monkey Island 1&2 Lemmings 1&2 Indiana Jones and the Fate of Atlantis SWOS, Sensible Soccer FlashBack Dyna Blaster IK+ Beneath A Steel Sky It Came from the Desert Another World Adams Family Mortal Kombat Street Fighter
Amiga'da çocukken en çok keyifle oynadığım oyunlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2013, 19:51:31 ÖS » |
|
@witchdoktor: Ben amigasından hiç ayrılmayanlardanım. Amiga 1200'üm aldığım dönemden bugüne kadar kutulu olarak durmuştur. PC sahibi olduğum dönemlerde bir taraftada A1200 her zaman yer aldı... Ruhumu satma konusuna gelince, Amiga'nın ilk dönemlerinde bayağ oyun oynardım. Oyunlarıda çok yakından takip ederdim...Ama 1990 sonrası dönemde Amiga benim için oyun olmaktan çıkıp, ciddi birşeyler üreteceğim bir cihaza dönüşünce, oyunlarla aram açıldı. 92 sonrası neredeyse oyun oynamıyordum (wings hariç). Bu nedenle oyunları yakından takip etmeye çalışsamda başarılı olamadım. O dönemde Trabzonda yaşıyor olmamında bunda etkisi var. 10-15 günde bir istanbuldan arkadaşım Aydemir bana disketler yollasada yeterli olmadı demek ki  Adını duymadığım 1-2 oyun daha var 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CommodoreFan ®
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2013, 22:22:22 ÖS » |
|
Amiga denince tartışmasız aklıma ilk gelen tür adventure oyunlarıdır. Karakter gereği bulmaca çözmek (bir mısır tanrısı : RA değil tabii ki  ) ve fantastik öğelerin hastası olduğum için elime geçen tüm sistemlerde ilk araştırdığım önce adventure sonra da bol renkli platform oyunlarıdır o yüzden çok rahat söyleyebilirim ki bu türün altın çağı amiga'ya aittir. Ben olsam bol adventure doldurur hiç bir çözüme bakmadan da akşamları sakin sakin takılırdım Yani benim kısa listem ancak şöyle olur; Universe Curse of enchantia Gobliins serisi Loom Future wars Beneath a steel sky (aşağıda yazılmış) Lost patrol
|
|
|
|
|
|
Bir garip COMMODORE fanatiği...
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2013, 23:35:14 ÖS » |
|
Amiga denince tartışmasız aklıma ilk gelen tür adventure oyunlarıdır. Karakter gereği bulmaca çözmek (bir mısır tanrısı : RA değil tabii ki  ) ve fantastik öğelerin hastası olduğum için elime geçen tüm sistemlerde ilk araştırdığım önce adventure sonra da bol renkli platform oyunlarıdır o yüzden çok rahat söyleyebilirim ki bu türün altın çağı amiga'ya aittir. Ben olsam bol adventure doldurur hiç bir çözüme bakmadan da akşamları sakin sakin takılırdım Yani benim kısa listem ancak şöyle olur; Universe Curse of enchantia Gobliins serisi Loom Future wars Beneath a steel sky (aşağıda yazılmış) Lost patrol http://www.youtube.com/v/yvUTLeo0V5U&rel=0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xeon83
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2013, 00:32:18 ÖÖ » |
|
heimdall 2 diyorum. başkada birşey demiyorum. (1 çöptür merak eden hiç bakmasın bile)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2013, 00:56:56 ÖÖ » |
|
lemonamiga.com'da heimdall2 yorumlarında, bir çok sorun bu sürümde giderilmiş olsa da, hala heimdall 1'i daha çok seviyorum diyen 2 yorum var...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xeon83
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2013, 01:02:19 ÖÖ » |
|
1 in combat modu çok bitik oyundan hemen soğutur.. yorumlarını bilmiyorum şahsi fikrim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2013, 11:16:08 ÖÖ » |
|
Bayağ uzun zamanımı aldı ama oyunları değerlendirip A1200 için aşağıdaki oyunları seçtim...256MB'a ancak sığdı (40 MB kadarda workbench ve utilityler kullanıyor)...
Oyunları seçerken, sadece puanları, beğenileri değil, farklı oyunlarıda koymaya çalıştım. Mesela arkanoid ya da volfied.. sizden ricam aşağıdaki listeye bakıp, bu oyun iyi değil, olmasa da olur ya da şu oyun kesinlikle olur demeniz...Bazılarını silip, olmazsa olmaz oyunlara yer açmaya çalışırım. Adventure, arcade, platform denge kurmaya çalıştım ama ancak bu kadar oldu...görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum...
Agony AladdinAGA Alien Breed Tower Assault AGA Another World Arabian NightsCD32 Arkanoid BansheeAGA Beneath AStlSky Benefactor CD32 Cadaver The Pay off Cannon FodderCD32 CastleMaster Chaos Engine AGA Civilization AGA Colonization AGA Darkmere Defender Of The Crown Deluxe Galaga AGA Disposable Hero CD32 Dune 2 DynaBlaster Emlyn Hughes Int. Soccer Eye Of The Beholder 2 FA18 Interceptor Fightin Spirit AGA Flashback Formula One Grand Prix Frontier CD32 Gobliiins Great Courts 2 Gunship 2000 AGA Heimdall 2 AGA Indy Last Crusade International Karate + CD32 Ishar2 AGA It Came From The Desert Jaguar XJ 220 James Pond 2 AGA Leisure Suit Larry Lemmings Lion King AGA Loom Lost Vikings CD32 Lotus 2 Lure Of The Temptress Mega Lo Mania Midnight Resistance Monkey Island 2 Moonstone Mortal Kombat North & South Panza Kick Boxing Pirates Gold CD32 Player Manager Project X SE CD32 Putty Squad Demo AGA Railroad Tycoon Reunion AGA Rick Dangerous Roadkill AGA Rocket Ranger Ruff N Tumble Second SamuraiAGA Secret Of Monkey Island Sensible Soccer Intl Ed CD32 Sentinel Settlers Shadow Fighter AGA Simon The Sorcerer AGA Slam Tilt AGA Space Quest 3 Speedball 2 CD32 Street Fighter 2 Stunt Car Racer Subwar 2050 AGA Super Cars 2 Superfrog CD32 Super Hang On Super StardustAGA SWIV Syndicate CD32 Test Drive2 Theme Park AGA Turrican2 TV Sports Basketball Twintris UFO Enemy Unknown AGA Utopia Volfied Vroom Wings Worms DirectorsCut AGA Xenon2 XOut Zeewolf2
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 20, 2013, 13:28:12 ÖS Gönderen: LW3D »
|
|
|
|
|
|