Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: amiga çift hdd  (Okunma Sayısı 4024 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 29, 2013, 15:30:39 ÖS »

tekrar merhaba

amiga 600 üme çift hardisk bağladım cf kart olarak tekli cf okuyucumu modladım çiftli hale getirdim modlarken kablosunu uzun tuttum ki 2 inci cf kart bağladığım yeri dışarı alıyım 1 inci içerde sabit kalsın bu şekilde hem 2 cf kart kulanırım hemde pc den gerektiğinde ne yükliyiceksem alabilirim ancak burda bir sorun yaşıyorum sorun şu ki 1 inci hdd den boot ediyorum çalışıyor ancak diğer hdd yi algılamıyor ama algılaması lazım keza hdtoolboxs yazılımını açınca her 2 cf hdd yi görüyor ancak workbenchde görmüyor bununla ilgili ne yapabilirim. ?
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2013, 16:58:17 ÖS »

early setup da gorüyor mu?

AmigaAmigaAmiga
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2013, 17:07:13 ÖS »

early setup neresi bilmiyorum sanırım 600 lerde olmayan bi kısım ancak mouse ile amiga 600 açılırken  çift tuşa basılı tutunca 1 inci diske ait partları görebiliyorum 2 inciye ait partları göremiyorum.

workbench açılınca 2 inci diske ait partları göremiyorum workbenchim 2.1 version

ancak 2.1 workbench in içinde bulunan hdtoolboxsa tıklayınca disk0 ve disk 1 olarak her 2 diski ve partisyonlarını görebiliyorum bu partis yonlar üzerinde değişiklik yapıp ekleme ve çıkarma yapabiliyorum.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2013, 20:38:06 ÖS »

ancak mouse ile amiga 600 açılırken çift tuşa basılı tutunca

Early startup orasi iste.

« Son Düzenleme: Aralık 29, 2013, 20:41:07 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2013, 22:20:02 ÖS »

bu durumun programsal olduğunu düşünüyorum keza modladığım kabloda hata olmuş olsa hd toolboxs disk 0 ve disk 1 olarak göremezdi  cf kartları diye düşünüyorum ancak workbench 2.1 in 1 inci cf kartı yani disk 0 ı görüp disk 1 i görmediği gerçeği ile hareket edersek varsa bir yama yada adı her ne ise onun gibi bi şey lazım sanırım am bu yamanın varsa eğer adı ne yada bu durumun çözümü ne
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: