Merhaba arkadaşlar,
Bende 512kb chip 512 fast ramli bir A500 var. Ben buna SD emulator ve 3.1 rom almayı düşünüyorum. Yoğun olarak SWOS 96/97 oynanacak. Bunun için en az 2.0 rom olması gerekiyor diye biliyorum ama 3.1 var galiba piyasada. Romu değiştirirsem 1.3 te oynadığım oyunları oynayabilecek miyim? Bazı oyunlar 512kb da çalışıp, 1mb ram de çalışmadığı gibi rom uyuşmazlığı gösteren oyunlarda vardır sanıyorum. Bunun önüne geçmek için herhangi bir switch özelliği var mıdır? 1.3 ten 3.1 e geçme, boyle bir video izlemiştim diye hatırlıyorum.
Ya da ne önerirsiniz. Disketlerimin çoğu bozulmuş bu yuzden sd emulator bana cok mantıklı geldi sanırım internette oyunlarla ilgili geniş bir kaynak vardır. Bu arada bu oyunları A500de ve televizyonda oynamak istiyorum oyuzden WINUAE önerisine kapalıyım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

A500'de oyun oynamak için 3.1 rom gerekli değilki. 3.1 rom takıp Aga chipset gerektiren oyunları oynayamayacaksınız sonuçta. Sd floppy emulatör size yeterli olacaktır. Hatta belli başlı bikaç oyunu oynayacaksanız sadece o oyunların disketleride yeterli olacaktır.
Sadece SWOS 96/97 oynamak için bu ekstralara ihtiyacın yok bence. Tek ihtiyacın olan bir A500 (veya A500+/A600/A1200 ve ReloKick disketi), iki tane sağlam joystick ve bir Amiga->SCART kablosu ve sana disket çekebilecek (ki forumda bol miktarda mevcut) bir arkadaş. İlk etapta sana SWOS, XCopy, Workbench (ve gerekirse ReloKick) çekse sen zaten kendin çoğaltırsın disketleri sonrasında.
ReloKick disketi ile ile 1.3 üstündeki romlar 1.3'e dönüştürülebiliyor. Bildiğim kadarıyla uyumluluk da bir hayli iyi.
Bu arada tabi ki donanımsal kickstart switcher ve floppy emülatör çözümü daha büyük kolaylık sağlayacaktır.
Yıllar evvel A1200 aldığımda en büyük yardımcım Relokick disketi olmuştu. Hatta bazen relokick'e bile gerek kalmadan Early Startup Menü'den ayarları kurcalayarak A1200'de çalışmayan bazı oyunları çalıştırabildiğimi hatırlıyorum.
Peki floppy Emulatör yerine A500'e IDE ve RAM çözümü almak çok mu pahalıya gelir?
Forumdan bir arkadaş (şimdi ismini anımsayamadım) kipper'ın A500/1000/2000 için yaptığı expansion board'dan sipariş ettiğini yazmıştı. Eğer turbo kart falan kullanmak gibi bir niyet yoksa Aca500'den daha iyi bir seçenek olabilir. 4mb ve 8mb olmak üzere iki modeli var. Üstelik üzerinde ide68k uyumlu cf slot mevcut. Hemde Aca500 gibi dışarıda kalmıyor. Cpu slotuna takılıyor. Merak edenler için link aşağıda.
http://kipper2k.com/amigaforsale