Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelTV'deki Hügo Oyunu Hakkında
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TV'deki Hügo Oyunu Hakkında  (Okunma Sayısı 4356 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 1.758



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2021, 09:56:11 ÖÖ »

Hugo nun TV versiyonu, ITE System 3000  isimli Custom amiga 3000 lerde oynatildi. Makine uzerinde Midi, Telefon encoder, yuz algilama sistemi (hugoyu konusturmak, saga sola asagi yukari real time animasyon icin), hugometre vb bir suru donanim iceriyordu. Haliyle TV de oynatilan versiyonlari bulmak pek mumkun degildi. TV ye en yakini yine Amiga versiyonlariydi. Yine de orijinali ile arasinda detay farklari vardi. PC versiyonlarinda Amiga ya gore daha az animasyon ve farkliliklar vardi. Son yillarda ITE 4000 isimli PC tabanli sisteme gectiler.

Elimde 1996 yilindan kalma “Hugo buz magarasi” msdos Turkce iso’su olacakti. Buz Magarasi, Orman, Kutuk, Kayak gibi bir kac oyun iceriyordu ve TV deki seslendirmeydi. Isoyu bulabilirsem paylasayim.

Bu diğer bölümlerin olduğu Hugo'yu hiç oynamadım. Bendeki tren raylarında başlayıp, dağ bölümü ile devam ediyordu diye hatırlıyorum. Mümkün olursa ISO'yu denemek isterim
Logged

Voltron
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.159



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2021, 10:07:09 ÖÖ »

@Theoden, bilgisayar basina gectigimde bakacagim Bir ara “Modern” hugolarin koleksiyonunu da yapmistim hazir bulmusken.Acayip adalar, tropik ormanlar, motorsikletler vs vs… Hugo nun pixel art’tan cikip maymuna donustugu yillar. Turkce olmayabilirler ama onlar da olacakti.
Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
SkyLord
Üye
***
Mesaj Sayısı: 64


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2021, 20:31:45 ÖS »

Skylord hangi makinada oynayacaksınız?

Burada a500 için adf formatında danimarka versiyonu var. A1200'de oynayacaksanız arşive bakacağım sanırım onlar ingilizceydi.

https://www.planetemu.net/roms/commodore-amiga-games-adf?page=H
Windows olur , veya farklı emülatörler üstünde olabilir. Hafta sonu bu konuyu iyice araştırmak istiyorum bakalım bir şeyler çıkar belki.
Logged
Voltron
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.159



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 16, 2021, 09:01:11 ÖÖ »

Emulatorde oynayacaksaniz, PS1 in Hugo 1,2 serisini tavsiye ederim. Hem klasik TV deki tum oyunlar var hem de grafikler aslina sadik kalinarak 3d sosu ile guncellenmis halde. Ayrica bir kac oyun modu daha var. Ornegin hugo normalde ormanda kendisi yuruyor biz sadece hoplatip egilmesini sagliyoruz. Arcade modda hugoyu da biz yurutuyoruz hatta kosturuyoruz platform oyunu gibi. Bahsettigim oyunlar Evil mirror gibi sonradan cikan 3d  platform oyunlarindan degil.
Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: