Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hangi Wii ? Modeli alınmalı...  (Okunma Sayısı 7595 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 28, 2014, 11:19:29 ÖÖ »

Ozay Turay, Cdemir, Toddler ve ozkano'nun mesajları sonucunda, wii hakkında forumda bayağ bilgi oldu. Hazır Wii retro kategorisine kayar ve fiyatlarıda düşmüşken, alayım diyorum... Ama son mesajlarda versiyonlar, numaralar vs. uçuştu. Şimdi son bilgiler ışında wii alırken neye dikkat etmek gerek? Renkler, versiyonun bir işaretimidir (İlk sürümler beyazdı ama Siyah ve kırmızı bile gördüm). Yol gösterecek, fikir vereceklere şimdiden teşekkürler...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2014, 11:59:36 ÖÖ »

Şu anda en son versiyon orjinal oyun olmadan LetterBomb yöntemiyle kırılabiliyor. Hangi versiyon gelirse gelsin 4.3'e update yapılıp sonra softmod uygulanabilir.

Hatta düşünüyorsan şu set gayet güzel: http://www.sanalpazar.com/Nintendo-Wii-Mario-Kart-Wii-Fit-Plus__isp13503892

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2014, 12:10:34 ÖS »

Sanırım mavi olanlarda Gamecube modu ve dolayısıyla Gamecube girişleri yok. Siyah yada beyaz tercih edilmeli.

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2014, 17:37:05 ÖS »

Arkadaşlara katılıyorum
Ayrıca her türlü destek oluruz.
Wii 'de emulatorler yeteri kadar iyi. Evde Atari 2600 River Raid'i kablosuz kol ile oynamak ayrı bir fantazi...

Bir de wii kollarını sorunsuzca pc 'de kullanabiliyorsun bu da işin ayrı bir yönü. Bilgine.

shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2014, 17:43:22 ÖS »

wii u alın... görüntülü konuşalım.

wii ler hakketten güzel alet snes nes gameboy  gamecüp gibi
oyunları çalıştırdığı için çok tutuyotum ben. ama biraz çocukca gibi geliyor. multiplayer mario kart oynakta güzel.

wii deki grafik zenginliği uzaktan erişim gibi ki internette var
bu tezimi söndürür.harika alet şimdiye kadar çıkan.bütün emüleri çıkmışsa indir hardiskten oyna..
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2014, 22:58:02 ÖS »

Sanırım mavi olanlarda Gamecube modu ve dolayısıyla Gamecube girişleri yok. Siyah yada beyaz tercih edilmeli.

Bende mavi olan yani son üretilen modellerde gamecube özelligi olmadıgını duydum.

Bende ve Atlantis'de siyah modeli var Toddler'da ise beyaz modeli. Mavi son versiyoun dışında diger cihazlar arasında bir fark olmadıgını düşünüyorum. belki ufak tefek detay farklı vardır ama şuana kadar bu farkla ilgi önemli bir yazı yada bilgiyle karşılaşmadım.

Siyah yada beyaz bir model alacaksanız muhtemelen 2.el alacaksınız. alırken bana göre dikkat etmeniz gereken en önemli detay wii remote'lerin motionplus özellikli olup olmamasıdır. Bir çok haraket algılayan oyun bu özelligi istiyor.
Benim elimdeki wii remoteler motion plus özelligi olmayan modellerden ancak altına takılan bir aparat ile motion plus özelligi ekleniyor buda remote'nin boyunun bir kaç santim daha uzamasına neden oluyor. Ayrıca bol aksiyonlu bir anda remotenizi şuursuzca sallarken bir anlık temassızlık nedeniyle motionplus'u takın yazısıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz (bugüne kadar en fazla 2 defa kaldım)

Allta ki resimde wii yazısının hemen altında yazan ibare '' wii motionplus inside'' yazıdan da anlaşılacagı üzere wii remotenin motionplus içeren model oldugunu anlatıyor. alacagınız ürünün detaylı resimlerine bakarak var olup olmadıgını anlayabilirsiniz.

Allta ki resimde de ayrıca takılan motionplus aparatını görebilirsiniz.

Ve bu arada farkı nasıl anlayacagınızı anlatan 1resim

Bunun haricinde cihazı 2.el alacaksanız yanında 2remote ve 2nuncukh olmalı diye düşünüyorum bu haliyle temiz bir sete bana göre verilebilecek en yüksek rakam 250-300 arasıdır.
Resimleri alıntıdır. boyutlayamadıgım için kusurabakmayın.

Ve bir not: Wii kesinlikle her evde olması gereken bir cihazdır. Mutlaka alın

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2014, 23:11:56 ÖS »

Atacan hocam güzel ve yararlı bilgiler paylaşmışsın teşekkürler. Bende bir Wii alacağım için Motion Plus özelliğine takılmıştım resimler açıklayıcı oldu. Özellikle PC de Dolphin Emulatörüyle Zelda oyunu motion plus özellikli olduğu için oynayamıyordum, bunun için emulatörün motion plus sürümü varmış çok uğraşmıştım ayarlamak için.

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2014, 23:40:26 ÖS »

Atacan hocam güzel ve yararlı bilgiler paylaşmışsın teşekkürler. Bende bir Wii alacağım için Motion Plus özelliğine takılmıştım resimler açıklayıcı oldu. Özellikle PC de Dolphin Emulatörüyle Zelda oyunu motion plus özellikli olduğu için oynayamıyordum, bunun için emulatörün motion plus sürümü varmış çok uğraşmıştım ayarlamak için.

Bende bu bilgileri Wii alacagım zaman Toddler'dan ögrenmiştim o yazmamış ben yazayım dedim. Hatta Toddler'la tanışmasam wii benim için sadece adını duydugum bir konsol olarak kalabilirdi. Bahaneyle kendisine beni bu aletle tanıştırdıgı için teşekkür edelim.

Benim elimde ki Remoteler siyah altına birde motionplus aparatı takıp üzerine de kılıfını geçirince biraz şey gibi oluyor tövbe yarabbim  böyle şey gibi hımm.
Korunmak isteyen zenci gibi 

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2014, 13:07:50 ÖS »

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler... Aslında elimde wii için 1-2 parça var... Bir zamanlar bir arkadaştan wii cihazı alacağım için, Feriköy antikacılar pazarından wiimote, infrared alıcı vs. almıştım Verdiğiniz bilgilerle, yakında gerisini getireceğim Insallah... sağolun...

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2014, 13:40:52 ÖS »

Ben alırken özellikle araştırmadım ama 2008 ve öncesi modelerde boot mii (yedekleme uygulaması) wii nin boot sistemine yüklenebiliyor Böylelikle full brick koruması sağlanıyor.

Benim şansıma böyle bir model denk geldi. Hani bu da almak için gerekli bir özellik midir bilemem ama.
Full brick koruması olması daha iyi olur sanırım.

Bendeki sette motion plus aparatları sonradan takılıyor. Bazı oyunlar, motion plus takılı lütfen çıkartın uyarısı verdiği için, silikon kılıf kullanmıyorum ama bugüne kadar motion plus yerinden çıktı uyarısı almadım.

Eksi bir yönü de remote un boyu uzadığı için, bazı oyunlarda oynarken rahatsızlık verebiliyor. Yada oyunlar için; aparata vb kullanacaksanız, çıkartmak zorunda kalıyorsunuz. Yani sürekli bir tak çıkar durumu oluyor.

Bence motion plus destekli olanlardan tercih etmek daha iyi olur.
Gerçi 2 tane motion plus destekli olan set hiç denk gelmedi bana ararken.
Genelde bir tanesi motion plus destekli oluyor.

Biraz araştırdım Dx te bunu buldum. Yorumlarından anlayabildiğim kadarı ile iyi olduğu söyleniyor. İleri de 2 tane bunlardan almayı düşünüyorum.

https://dx.com/p/remote-with-motionplus-silicone-sleeve-nunchuck-controller-set-for-wii-blue-2-x-aa-70788

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: