Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları
Oyun Konsolları
Kalın Kasa PS2'leri Sadece IDE HDD ile SoftMod Yapma
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
29
Aşağı git
Gönderen
Konu: Kalın Kasa PS2'leri Sadece IDE HDD ile SoftMod Yapma (Okunma Sayısı 208458 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HkRecai
Uzman
Ynt: Kalın Kasa PS2'leri Sadece IDE HDD ile SoftMod Yapma
«
Yanıtla #330 :
Mart 20, 2019, 15:37:53 ÖS »
Free mc boot kurulmayan, kurulurken kitlenen yada HDD raw imajını almayan kasaya denk geldiğim oldu, o zaman o kasada hiç vakit harcamayıp direk parçalayıp içindeki 12V 6 amper kaliteli güç kaynağını alır gerisini atarım, her yer ps2 kasa zaten.
Bir zaman deli gibi toplamıştım ordan burdan 30 tane falan kasa vardı hepsini harddisk takıp bitirdim.
Bazılarında bir şekilde bir yeri arızalı oluyor, arkadaki HDD soketinin lehimi çatlak olur görünmez, yada pislik kaçmıştır 1 uç değmese boot almaz.
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #331 :
Mart 20, 2019, 16:10:19 ÖS »
Alıntı sahibi: HkRecai üzerinde Mart 20, 2019, 15:37:53 ÖS
Free mc boot kurulmayan, kurulurken kitlenen yada HDD raw imajını almayan kasaya denk geldiğim oldu, o zaman o kasada hiç vakit harcamayıp direk parçalayıp içindeki 12V 6 amper kaliteli güç kaynağını alır gerisini atarım, her yer ps2 kasa zaten.
Bir zaman deli gibi toplamıştım ordan burdan 30 tane falan kasa vardı hepsini harddisk takıp bitirdim.
Bazılarında bir şekilde bir yeri arızalı oluyor, arkadaki HDD soketinin lehimi çatlak olur görünmez, yada pislik kaçmıştır 1 uç değmese boot almaz.
Peki harddisk uyumsuzluk sorunu olabilir mi? Youtube videosunda softmod yapımını anlatan kişi harddisk uyumluluk listesi paylaşmış.
http://ps2drives.x-pec.com/?p=list
Benim harddisk markası ise Quantum Freball Plus LM yazıyor.
Edit: Başka bir HDD (bad sector olana) FHDB1.93.img dosyasını yazdırınca softmod menüsü açıldı.
Şimdi ne yapmam lazım? Hiç bir işlem yapmadan oyunları wiinhip programı ile yazdırıp OPL uyugulamasıyla direkt oynayabilir miyim?
Ayrıca oyun dosyaları İSO olmak zorunda mı? bin ya da mdf uzantılı dosyalar da yazdırılabilir mi. Birde PS2 için CD versyonlu oyunlar var, mesela SFex3 oyunu, bu oyunu winhiip ile yazdırırken seçeneklerden DVD mi seçmeliyim CD mi.
«
Son Düzenleme: Mart 20, 2019, 16:32:30 ÖS Gönderen: segaa
»
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #332 :
Mart 20, 2019, 16:34:20 ÖS »
Harddiski PC'ye bağlayıp Winhiip'le oyunları atabilirsiniz.
Winhiip içinde harddiskin kapasitesi doğru görünüyor mu bakarsınız, şimdi hatırlayamadım örneğin 500gb taktınız 300 görünüyor 48 bit gibi bir seçenek seçince düzeliyordu.
i_r_on
Uzman
«
Yanıtla #333 :
Mart 20, 2019, 23:45:52 ÖS »
Benim de şöyle bir sorunsalım var, büyük ihtimalle aldığım network adaptörü yamulmaya müsait idi yahut da ben fazla abandım oturtmaya çalışırken. (WD disk ile kullanmaya çalıştığım için malum oturmadı)
Aynı konnektörden bir şekilde bulabilir miyiz? Yahut bu konnektör bir şekilde çıkartılırsa port'a oturur mu ne dersiniz?
IMG_8835.JPG
(850.79 KB, 2016x1512 - Görüntüleme: 1238 kez.)
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>
twitter
|
blog
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #334 :
Mart 21, 2019, 00:27:25 ÖÖ »
İçindeki pin kısımlarında hasar gözükmüyor,
Bildiğim kadarıyla o kısım Alüminyum, düzeltmek yerine maket bıçağıyla yamukluğun başladığı kısma kadar yavaş yavaş kesilebilir, maket bıçağının sivri ucuyla değilde keskin tarafıyla.
Sonra PS2'ye takarken abartıya kaçmadan az yağlı parmağınızla o kısma biraz dokunursanız takılmadan girmesi için faydası olur.
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #335 :
Mart 21, 2019, 10:05:59 ÖÖ »
Alıntı sahibi: segaa üzerinde Mart 20, 2019, 16:10:19 ÖS
Alıntı sahibi: HkRecai üzerinde Mart 20, 2019, 15:37:53 ÖS
Peki harddisk uyumsuzluk sorunu olabilir mi? Youtube videosunda softmod yapımını anlatan kişi harddisk uyumluluk listesi paylaşmış.
http://ps2drives.x-pec.com/?p=list
Benim harddisk markası ise Quantum Freball Plus LM yazıyor.
Edit: Başka bir HDD (bad sector olana) FHDB1.93.img dosyasını yazdırınca softmod menüsü açıldı.
Şimdi ne yapmam lazım? Hiç bir işlem yapmadan oyunları wiinhip programı ile yazdırıp OPL uyugulamasıyla direkt oynayabilir miyim?
Ayrıca oyun dosyaları İSO olmak zorunda mı? bin ya da mdf uzantılı dosyalar da yazdırılabilir mi. Birde PS2 için CD versyonlu oyunlar var, mesela SFex3 oyunu, bu oyunu winhiip ile yazdırırken seçeneklerden DVD mi seçmeliyim CD mi.
iso bin cue yi winhiip yükleyebilir, bunun dışında imaj varsa harici bir sanal optik sürücü örneğin daemon tools ile sürücüye ekleyip winhiipten sürücü yoluyla aktarabilirsin. Ultraiso programıyla medyayı açınca PS-CD PS-DVD şeklinde gösteriyor.
i_r_on
Uzman
«
Yanıtla #336 :
Mart 22, 2019, 15:43:33 ÖS »
Bendeki son durum şöyle oldu : shield'ın plastiği tutan yerlerini falçata ile açtım, iki yandaki lehimlenmiş yerlerden havya yardımı ile tamamen çıkardım. Yuvaya sağlam oturan bir şey olmadı ama sonunda çalıştı.
Memory karta çoklu kurulum yapmıştım. Şimdi de şöyle bir sorunum var, ayarları kaydetsem bile ps2'yi tekrar açtığımda hdd ayarını tekrar yapmam gerekiyor.
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>
twitter
|
blog
eemiroglu84
Deneyimli
«
Yanıtla #337 :
Mart 22, 2019, 15:53:37 ÖS »
Alıntı sahibi: I.R.on üzerinde Mart 22, 2019, 15:43:33 ÖS
Bendeki son durum şöyle oldu : shield'ın plastiği tutan yerlerini falçata ile açtım, iki yandaki lehimlenmiş yerlerden havya yardımı ile tamamen çıkardım. Yuvaya sağlam oturan bir şey olmadı ama sonunda çalıştı.
Memory karta çoklu kurulum yapmıştım. Şimdi de şöyle bir sorunum var, ayarları kaydetsem bile ps2'yi tekrar açtığımda hdd ayarını tekrar yapmam gerekiyor.
Ayarı kaydetmemiş olabilirsin.
i_r_on
Uzman
«
Yanıtla #338 :
Mart 22, 2019, 16:20:15 ÖS »
Alıntı sahibi: eemiroglu84 üzerinde Mart 22, 2019, 15:53:37 ÖS
Kaydediyorum. Bir dahaki açılışta tekrar default haline dönüyor.
twitter
|
blog
eemiroglu84
Deneyimli
«
Yanıtla #339 :
Mart 22, 2019, 16:40:09 ÖS »
Alıntı sahibi: I.R.on üzerinde Mart 22, 2019, 16:20:15 ÖS
Alıntı sahibi: eemiroglu84 üzerinde Mart 22, 2019, 15:53:37 ÖS
Kaydediyorum. Bir dahaki açılışta tekrar default haline dönüyor.
Cihaz nereden fmcb yüklüyor MC, hdd?
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #340 :
Mart 22, 2019, 18:24:38 ÖS »
Alıntı sahibi: daruga_13 üzerinde Mart 20, 2019, 02:55:53 ÖÖ
Alıntı sahibi: segaa üzerinde Mart 20, 2019, 01:52:47 ÖÖ
Yahu herşey tamam da freemcboot nasıl yapılıyor onu anlamadım. Mc ye ne yükleyecez nasıl yüklenecek detaylı anlatımı var mı?
Free MC Boot için için iso dosyasını boş bir dvd'ye yazdır. Çipli bir ps2 ile dvd'yi çalıştır.dvd içindeki program ile yazılımı memory card'a yazdır. Free mc boot'lu bir memcard'ın artık hazır.
videonun beşinci dakikasından sonraki işlem sana yardımcı olacaktır.
http://www.youtube.com/watch?v=YUD82el7DY4
iso link:
https://drive.google.com/drive/folders/0Bxc8dCBkMjeFM2R6T3RJQ3AzT2M
Tşk, bu uygulamayı da Slim çipli cihaz için yaptım çalıştı, en çokta normal PS2 üzerinden formatlayamadığım bozuk MC'yi fmcb menüsünden formatlayarak çalışır hale getirmek hoşuma gitti.
Yalnız bir sorun var, open ps2 loader uygulaması MC içinde çıkmadı, video analtımında da flash belleğe uygulama dosyaları atılarak çalıştırılıyor, flash belleğe atmadan MC karta opl uygulamasını yüklemek mümkün mü?
Birde CD'ye yazdırdığım iso dosyası fmcb uygulamasının 1.8 versyonu, 1.93 versyonu olan yok mu?
Edit: fmcb 1.93 dosyasını flash belleğe atıp dosya yöneticisinden MC'ye kurunca güncel versyon yüklendi, opl uygulaması çalıştı.
«
Son Düzenleme: Mart 22, 2019, 18:36:49 ÖS Gönderen: segaa
»
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #341 :
Mart 22, 2019, 19:47:16 ÖS »
Başka bir soru, internet üzerinden indirilen save dosyaları MC ya da harddiske yüklenebilir mi?
Yüklenirse nasıl bir yol izlenmeli, save dosyalarının uzantısı ne olmalı?
fth
Üye
«
Yanıtla #342 :
Nisan 08, 2019, 23:24:17 ÖS »
Ben ps2 de hhd den opl ile oyun oynayabiliyorum aynı zamanda usb dende opl ile oyun oynayabiliyorum.Acaba Bilgisayardan usb aracılığı ile oyunları hdd ye nasıl atılıyor?iyi geceler
BioMenace
Uzman
«
Yanıtla #343 :
Nisan 12, 2019, 09:37:36 ÖÖ »
Alıntı sahibi: fth üzerinde Nisan 08, 2019, 23:24:17 ÖS
Ben ps2 de hhd den opl ile oyun oynayabiliyorum aynı zamanda usb dende opl ile oyun oynayabiliyorum.Acaba Bilgisayardan usb aracılığı ile oyunları hdd ye nasıl atılıyor?iyi geceler
Eğer sorduğunuz USB bellek ve HDD PS2'ye takılı iken USB'den HDD'ye oyun atmak ise, bildiğim kadarıyla bu mümkün değil. HDD'ye oyunu DVD imajı şeklinde bir imaj yazıcısı aracılığıyla atabilirsiniz. Bunun için HDD bilgisayara bağlı olmalıdır. Yanlışsa düzeltin lütfen
Alınıklarım:
https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım:
https://goo.gl/kDMfMp
fth
Üye
«
Yanıtla #344 :
Nisan 12, 2019, 21:18:52 ÖS »
Eğer sorduğunuz USB bellek ve HDD PS2'ye takılı iken USB'den HDD'ye oyun atmak ise, bildiğim kadarıyla bu mümkün değil. HDD'ye oyunu DVD imajı şeklinde bir imaj yazıcısı aracılığıyla atabilirsiniz. Bunun için HDD bilgisayara bağlı olmalıdır. Yanlışsa düzeltin lütfen
[/quote]
ps2 ye hdd ve usb takılı iken pc den usb ye attığımız oyunları usb den hdd ye oyun atlırmı diye sormuştum.hdd den veya usb den oyunlar oynanıyor zaten.hdd yi cihazdan çıkarmadan bi yöntem varmı diye araştırmıştım.
Sayfa:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
29