yani disketi formatlayan usb disket sürücü değil
işletim sistemidir
PC'lerde disketi formatlayan işletim sistemi değil, floppy controller'dır, işletim sistemi sadece floppy controller'a formatlama ile ilgili komutları gönderir. Amiga'da bu farklı, çünkü floppy controller'ın görevini CPU yapıyor. O yüzden Amiga belli kısıtlamalar dahilinde her türlü formatı okuyup yazabilir.
USB Floppy'lerde floppy controller, eski PC floppy'lerinin aksine, drive'ın kendi kontrol kartı üzerinde bulunur, host sistem ile UFI command seti ile USB üzerinden haberleşir, şu dokümanda specification'u bulunuyor:
http://www.usb.org/developers/devclass_docs/usbmass-ufi10.pdfBu dokümanda Table 35'e baktığımızda UFI Format komutunun desteklediği kapasiteleri görüyoruz, bunlar da 720Kb, 1.2Mb ve 1.44Mb'den ibaret. Eğer direk olarak floppy controller'a erişimimiz olsaydı, o zaman floppy controller'ın yetenekleri dahilinde başka formatlar da kullanabilirdik, netekim PC üzerinde çalışan Atari ST imaj yazdıran program da bunu yapıyor, ama bunu sadece anakart üzerindeki floppy controller üzerinden yapabilir, standart USB floppy üzerinden yapamaz, çünkü UFI protokolünün dışına çıkma şansı yok USB'de.
Tabii bu dediklerim standart USB floppy'ler için geçerli, kyroflux benzeri özel bir çözüm kullanıyorsak her türlü imajı yazdırıp okuyabiliriz.
Bahsettiğin DOS altında PC'de USB floppy kullanabilme ise BIOS tarafından yapılan legacy device support ile alakalıdır olsa olsa, hoş zaten wizofwor'un dediği gibi standart DOS formatı işimizi görmüyor. Yoksa BIOS desteklemese DOS, USB floppy drive'ı göremez... MS-DOS 3 zamanında USB mi vardı

.