Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarAtariAtari - DonanımAtari stf 1040 1084s monitor bağlantısı ve pc'de atari st disk yazmak
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari stf 1040 1084s monitor bağlantısı ve pc'de atari st disk yazmak  (Okunma Sayısı 18148 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Şubat 05, 2014, 12:05:05 ÖS »

tolga usta
usb disket sürücüsü farklı bir mantıkta hareket etmiyor

yani disketi formatlayan usb disket sürücü değil
işletim sistemidir

birtane
ms-dos 4.01/5/6,22 sistem disketiyle format.com içinde olsun

usb floopy
biostan ilk boot seçeneği yapıp
i7 makinede usbden disketle msdos açıp
gönül rahatlıği ile tüm dos seçeneğini kullanıp
disketlerini formatlayabilirsin

bunun için NORTON SAFE FORMAT VEYA PCTOOLS KULLANABİLİRSİN

PC'ler için olan USB floppy'ler USB üzerinde tanımlı özel bir protokol ile çalıştıkları için 720KB formatlayamamaları beni şaşırtmadı (ben şahsen hiç denemedim gerçi).
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2014, 12:10:36 ÖS Gönderen: izmir-master » Logged
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2014, 12:07:29 ÖS »

USB DİSKET SÜRÜCÜDE MSDOS 3/2/1 SAPITIYOR NEDEN YAPIYOR ONU ANLAMADIM
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2014, 12:16:47 ÖS »

720kB'lık MS-DOS DD formatı Amiga'da işimizi tam olarak görmüyor ki. 880kb'lık native DD formattını yazabilmek lazım. Bunun için DOS ortamında çalışan bazı hackler vardı ama son durumu bilmiyorum.

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 05, 2014, 13:29:49 ÖS »

yani disketi formatlayan usb disket sürücü değil
işletim sistemidir

PC'lerde disketi formatlayan işletim sistemi değil, floppy controller'dır, işletim sistemi sadece floppy controller'a formatlama ile ilgili komutları gönderir. Amiga'da bu farklı, çünkü floppy controller'ın görevini CPU yapıyor. O yüzden Amiga belli kısıtlamalar dahilinde her türlü formatı okuyup yazabilir.

USB Floppy'lerde floppy controller, eski PC floppy'lerinin aksine, drive'ın kendi kontrol kartı üzerinde bulunur, host sistem ile UFI command seti ile USB üzerinden haberleşir, şu dokümanda specification'u bulunuyor:

http://www.usb.org/developers/devclass_docs/usbmass-ufi10.pdf

Bu dokümanda Table 35'e baktığımızda UFI Format komutunun desteklediği kapasiteleri görüyoruz, bunlar da 720Kb, 1.2Mb ve 1.44Mb'den ibaret. Eğer direk olarak floppy controller'a erişimimiz olsaydı, o zaman floppy controller'ın yetenekleri dahilinde başka formatlar da kullanabilirdik, netekim PC üzerinde çalışan Atari ST imaj yazdıran program da bunu yapıyor, ama bunu sadece anakart üzerindeki floppy controller üzerinden yapabilir, standart USB floppy üzerinden yapamaz, çünkü UFI protokolünün dışına çıkma şansı yok USB'de.

Tabii bu dediklerim standart USB floppy'ler için geçerli, kyroflux benzeri özel bir çözüm kullanıyorsak her türlü imajı yazdırıp okuyabiliriz.

Bahsettiğin DOS altında PC'de USB floppy kullanabilme ise BIOS tarafından yapılan legacy device support ile alakalıdır olsa olsa, hoş zaten wizofwor'un dediği gibi standart DOS formatı işimizi görmüyor. Yoksa BIOS desteklemese DOS, USB floppy drive'ı göremez... MS-DOS 3 zamanında USB mi vardı .

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2014, 14:13:03 ÖS »

tam adamına Floppy ile alakalı yazdınız

scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2014, 14:19:06 ÖS »

evet usta teknik konu yapıştırması olmuş
ben anlamam işletim sistemi olmadımı disket olmaz

tam adamına Floppy ile alakalı yazdınız
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 14, 2014, 11:06:07 ÖÖ »

Konnektör imalatı için fikir vermesi açısından denk geldiğim bir linki paylaşıyorum. Sıcak silikonla D-SUB 15 konnektör ufaltmaca:
http://www.koenigs.dk/mame/eng/stepnanocade7.htm

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 05, 2023, 01:18:51 ÖÖ »

Hort.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: