Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları
Oyun Konsolları
Sega Mega Drive 2 klon ve orjinal arasındaki fark nasıl anlaşılır?
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
Aşağı git
Gönderen
Konu: Sega Mega Drive 2 klon ve orjinal arasındaki fark nasıl anlaşılır? (Okunma Sayısı 24352 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman
Ynt: Sega Mega Drive 2 klon ve orjinal arasındaki fark nasıl anlaşılır?
«
Yanıtla #30 :
Haziran 21, 2025, 23:23:14 ÖS »
sega mega drive 2 asya pal diye tabir ettiğimiz cihaz aral ithalatında getirdiği cihazda dahil(son dönem all in one çipli hariç) asya , rusya , doğu avrupa vs ülkelerde satılmış servis manualinde tüm board lar belirtilmiş birkaç ufak fark hariç asya palların hiçbiri birbirinden farklı değil, çin üretimine sega dahil oldu sega mark/master system 1 den sonra bazı cihazları çinde ürettirmiş
Alıntı sahibi: hayat bir oyundur üzerinde Haziran 21, 2025, 21:46:17 ÖS
.... kısaca mavi tuş bir cihaz görüyorsanız onun orjinal olma ihtimali neredeyse yok hatta ileri gidelim hiç yok.
zebramo
https://zebramo.com/users/333447181
Blog:
http://retrobilgisayar.blogspot.com.tr/
Sosyal Ağlar:
https://www.facebook.com/izmirmaster/
https://www.facebook.com/RetroManiaTr
https://mewe.com/i/izmirmaster
izmirmaster
Uzman
«
Yanıtla #31 :
Haziran 21, 2025, 23:38:30 ÖS »
zebramo
https://zebramo.com/users/333447181
Blog:
http://retrobilgisayar.blogspot.com.tr/
Sosyal Ağlar:
https://www.facebook.com/izmirmaster/
https://www.facebook.com/RetroManiaTr
https://mewe.com/i/izmirmaster
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #32 :
Haziran 22, 2025, 02:15:14 ÖÖ »
üstteki alıntı bizim ülke için geçerli kesilince anlamı değişir bu ülkedeki mavi tuşluların orjinal olma ihtimali yani bu cihazlar sega lisanslı ama sega nın kendi cihazlarını ürettiği fabrikalarla zaman olarak alakaları yok orjinal cihazlar ile aynı kaliteye de sahip değiller
sega asya ve avrupa için artık mega drive üretimini sonlandırma kararı aldığında bu cihazın hala çok iyi satış rakamlarına sahip olduğunu fark eden bazı fason firmalar sega dan lisansı aldılar ama asla aynı kaliteye ulaşamadılar bir çok component neredeyse aynı gibiydi fakat parça kalitelerinin orjinallere göre düşüklüğü cihaz gibi bunların da fason üretildiğini gösteriyor bir firma çıkıyor mesela hala mega drive üreten brezilyalı tectoy gibi biz bu cihazı üretmeye devam etmek istiyoruz sega da olur veriyordu ama asla üretime lisans harici karışmıyordu.ilk modeller mecburen kaliteliydi çünkü o zamanın teknolojisine göre parça kısamıyorlardı bu da maliyeti arttırıyordu daha sonra teknoloji ilerledikçe ve sega da sektörden çekilince bir denetleyen kalmadı klonlar da devreye girdi ve parmak kadar boardu olan kalitesizlikte devrim yapan çöp cihazlar ortaya çıktı bu cihazın sahteleri orjinallerinden bile kat kat çok satmıştır.bizim aral bu fason üreticilerden birine taiwan da baş vurdu zaten üretiyorlardı ve bu ilk model lisanslı üretimleri ülkemize getirdi o zamanlar sega ise mega drive üretimini bırakmıştı.
resimlerdekinler dışında sınırlı japon ve asya mavi tuşları da katarsak ki bu versiyonların çoğu ntsc olduğundan biz zaten kullanamazdık geriye singapur versiyonu kalıyor bunlar da ülkemize hiç girmediler.aslen aral ithalat ın ürettirdiği cihazlar taiwan üretimidir üzerinde yazar üreticisi de microgeniusları da üreten txc corporation dur.
aral ın board ı na baktığımızda parçalar benzer ama kapkara daha kalitesiz yapı orjinal board a bakılınca fazlasıyla seçilir.hatta barizdir fark çok.
karşılaştırma için ikisini yan yana ekleyelim
bir çoğunu zaten görmüşsünüzdür o kesin.
üstteki aral alttaki orjinal sega üretim
parçaların kalitesi ve pcb nin parlaklığı kendini anlatır.
gerçek va 1.8 board ın üreticisi yine taiwan lı cmk firmasıdır üstteki rontgendeki gibi yani sega kendi parçalarıyla md2 leri bu firmaya ürettiriyordu bir çok orjinal md2 versiyonlarının üreticisidir fark gerçek sega parçalarını kullanmasıdır bu firma çin de de fabrikaya sahipti ancak bu firma sega üretimi durdurup parça tedarikte etmeyince 2. kalite ürünler de üretmek zorunda kaldı kilit burada sega 1.8 versiyonu kendi üretmedi.bu versiyon 2. kalite üretime sahiptir.cmk üretimi board un resmi en alttaki linkte aral ın ki ile aynı.
sega nın amerikadaki fabrikasına gelince işler değişiyor buradaki fabrika da sega üretimi va 4 daha küçük board tasarımlarıyla bir süre daha sürdürdü ama çoğunlukla bu cihazlar ntsc idi ve ülkemize girmedi çünkü daha uygun fiyata üretilen asia versiyonu vardı.va 3 versiyonu va 4 ten daha kalitelidir onu da en alta ekledim.zaten bu versiyonları üreten sega fabrikası da aynı parçalarla o zamanlar ekranlı nomad ı da üretiyordu.va 4 ten sonra üretim durdu ama fason fabrikalar durduğu halde lisansını aldıkları 1.8 versiyonu üretmeye devam ettiler aynı zamanda va4 board yarım board klonların atasıdır.
bunlar model 2 için
model 1 için üretim modeli va7 ye kadardır tam liste burada
https://segaretro.org/Sega_Mega_Drive/Hardware_revisions
model 1 va7 de tıpkı bizim aral md2 ile aynı hikayeye sahip.
uzun zamandır da firmalar cihazlarını kendilerine ait yerlerde üretmiyor çinli foxcon firması ucuz üretimle piyasayı ele geçirmiştir ayrıca tectoy lisansla hala mega drive ve master system üretimine devam ediyor.hatta yakın zamana kadar dreamcast te üretimine devam etmiş olan firma yanında gitarı olan sega mega drive 4 adında bir cihaz da üretmiştir lisansı olsa da sega nın mega drive 4 ten haberi olduğunu sanmıyoruz bu firma brezilyada sega canavarı gibi çalışır orada sega ölmedi hala can çekişmektedir
ekleyelim.
orijinal dreamcast i üreten tam 7 fabrika vardı batmasına rağmen bu da ilginçtir.
o da en sonda.
çin acaip bir yerdir size fason robot bile üretecek adını bile söylerken zorlanacağınız sayısız fabrika bulunur kabaca bizdeki bakkal sayısı kadar.uzun zamandır da böyle aramızda fark çok.
Screenshot_2025-06-22-02-22-47-017~2.jpg
(135.3 KB, 720x963 - Görüntüleme: 59 kez.)
3nlufuie5l181-2.jpg
(107.41 KB, 640x853 - Görüntüleme: 57 kez.)
1600px-PC_BD_MD2_VA1.8_ASIA.jpg
(151.44 KB - Yükleme: 27 kez.)
1600px-PC_BD_MD2_VA3_USA_HAL.JPG
(125.64 KB - Yükleme: 26 kez.)
1598px-MegaDrive4_MD_BR_Box_Front.jpg
(118.52 KB, 1598x600 - Görüntüleme: 51 kez.)
Screenshot_2025-06-22-03-42-56-434~2.jpg
(116.46 KB, 720x1215 - Görüntüleme: 52 kez.)
«
Son Düzenleme: Haziran 22, 2025, 04:10:27 ÖÖ Gönderen: hayat bir oyundur
»
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #33 :
Haziran 22, 2025, 14:06:39 ÖS »
Tartışmaya birde yapay zeka ile yanıt verelim.
🎮 Aral İthalat ve SEGA Mega Drive 2’nin Gerçek Hikayesi
🔷 1. Mavi tuşlu Aral Mega Drive 2'ler orijinal mi?
Evet, lisanslı ürünlerdir. Yani SEGA'nın izni ve onayıyla üretilmişlerdir.
Ama hayır, SEGA fabrikasında üretilmemiştir. Bu modeller SEGA tarafından değil, onun adına üretim yapan üçüncü parti fason üreticiler tarafından yapılmıştır.
📦 2. Neden SEGA değil de fason üretici?
90’ların ortasında SEGA, dünya çapında bazı bölgeler için lisanslı üretim anlaşmaları yapmaya başladı.
Özellikle Avrupa dışı ve "gelişmekte olan pazarlarda" (Türkiye, Hindistan, Güney Asya vb.) üretim maliyetlerini düşürmek için orijinal Japon üretim değil, Taiwan, Çin, Malezya gibi ülkelerde fason üretim tercih etti.
Aral İthalat da bu program kapsamında SEGA lisansı alarak doğrudan SEGA ile değil, SEGA’nın yetki verdiği bir üreticiyle anlaştı. Bu üretici büyük ihtimalle Taiwan merkezliydi.
Bu üreticiler SEGA’nın teknik belgelerine göre üretim yapıyordu ama kalite ve malzeme SEGA Japonya üretimiyle aynı seviyede olmayabiliyordu.
🆚 3. Bu konsollar “klon” mu?
Hayır, klon değil. Klon demek genellikle korsan ve SEGA’dan izinsiz üretilen ürünlerdir.
Bu cihazlar ise lisanslıdır, yasal ithalatla getirilmiştir, SEGA logosu taşır.
Ancak “orijinal SEGA üretimi” diyemeyiz çünkü bu konsollar Japonya ya da SEGA Avrupa fabrikalarında üretilmemiştir.
🧾 4. Nasıl ayırt edilir?
Aşağıdakiler Aral’ın getirdiği mavi tuşlu modellerin tipik özellikleridir:
Özellik Açıklama
Reset Tuşu Mavi
Güç Düğmesi Bazılarında klasik SEGA power switch, bazılarında farklı
AV Çıkışı Genellikle mono veya zayıf stereo (bazı modellerde ses bozuk çıkabilir)
Etiket Arka etiketlerde “Made in Taiwan” ya da SEGA logosunun yanında Aral logosu olabilir
Adaptör 220V uyumlu yerel adaptör
✅ SONUÇ:
Soru Cevap
Aral'ın getirdiği konsol orijinal mi? Lisanslı ama SEGA fabrikasında üretilmemiş.
Klon mu? Hayır. Lisanslı, ama üçüncü parti üretim.
SEGA onaylı mı? Evet. SEGA’nın lisansladığı fason üreticiden alınmış.
Kendi yorumum, Aral'ın cihazları lisanlı Sega cihazlardır, klon denilemez, 3. parti üretim olduğu doğru ama nihayetinde klon cihazların ne kadar kalitesiz olduğunu biliyoruz ama bu cihazlar parça farkları olsa da kaliteli parçalardan üretilmiştir.
Ama benim de içimde hep şüphe vardı, Aral'ın cihazları lisanslıydı ama diğer avrupa ve us modeline bakınca kıyaslayınca daha bir kalitesiz duruyor görünüyordu.
«
Son Düzenleme: Haziran 22, 2025, 14:19:55 ÖS Gönderen: segaa
»
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #34 :
Haziran 22, 2025, 15:59:57 ÖS »
bizler mega drive ile oynarken yapay zeka henüz doğmamıştı onun hisleri yoktur ama benimle aynı kanaatte olması onu yine de ikinci sıraya sokuyor.kaderinizi sormayın çünkü sıkışınca hemen yalan da söyleyebiliyor burada dürüstlüğü tutmuş.
sega üretimi durdurduğunda tedarikçileri büyük firmalar da durdurdu motorola yamaha nec vs bu yüzden birinci sınıf malzemenin fason üreticilere ulaşma imkanı da kesildi bu parçalar da çin de ikinci kalite üretildiler çünkü o tarihlerde çin de birinci sınıf component üretecek teknoloji yoktu olsa bile maliyet yükselirdi ve sonu gelmiş bu konsolu ucuza satamazlardı.
«
Son Düzenleme: Haziran 22, 2025, 16:04:04 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur
»
commander64
Uzman
«
Yanıtla #35 :
Haziran 23, 2025, 18:11:42 ÖS »
Alıntı sahibi: hayat bir oyundur üzerinde Haziran 22, 2025, 15:59:57 ÖS
bizler mega drive ile oynarken yapay zeka henüz doğmamıştı onun hisleri yoktur ama benimle aynı kanaatte olması onu yine de ikinci sıraya sokuyor.kaderinizi sormayın çünkü sıkışınca hemen yalan da söyleyebiliyor burada dürüstlüğü tutmuş.
sega üretimi durdurduğunda tedarikçileri büyük firmalar da durdurdu motorola yamaha nec vs bu yüzden birinci sınıf malzemenin fason üreticilere ulaşma imkanı da kesildi bu parçalar da çin de ikinci kalite üretildiler çünkü o tarihlerde çin de birinci sınıf component üretecek teknoloji yoktu olsa bile maliyet yükselirdi ve sonu gelmiş bu konsolu ucuza satamazlardı.
Motorola yamaha nec vb. orjinal çipleri olan aral ithalat orjinalMD2'ler mevcut belki görmemişsinizdir diye söylüyorum. İnternette her şey yazmıyor:D
«
Son Düzenleme: Haziran 23, 2025, 18:20:28 ÖS Gönderen: commander64
»
http://tozbit.blogspot.com
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #36 :
Haziran 24, 2025, 00:11:53 ÖÖ »
bende o çiplerin de birebir bu firmaların fabrikalarında değil çin de fason üretildiğini söylüyorum yazıyı görmemişsiniz
internette benim yazdığım bir çok bilgi de yazmıyor ilk mega drive ı aldığımızda türkiyede yaygın bir internet yoktu
eklediğim resme bakarsanız mega drive ın ana işlemcisi 68000 in üretiminin resmi olarak bittiği tarih orjinal sega mega drive üretiminin sonlandığı tarihe denk geliyor lisanslı ve klon üretimler ise bu tarihten sonra başlamıştı motorola 68000 çipinin üretiminin bitirildiği tarih 1 haziran 1996 ve bu tarihten sonra üretilen her çip aral mega drive lar gibi çin malı ikinci kalite parçalar gerçek bu üstlerinde isim yazması onları orjinal mega drive lardaki parçalarla aynı yapmaz
yani çin de fason mega drive üreten hiç bir firma bu çipleri motorola dan nec ten yamaha dan almıyordu bunlar da çin malı ve aral mega drive lar gibi sapına kadar ikinci kalite bir aral mega drive ile kırmızı tuş orjinal bir mega drive ın kasasını açan herkes görür bunu.
böylece bu bilgiler de internette ilk defa bu sitede
Screenshot_2025-06-24-00-06-34-919~2.jpg
(53.19 KB, 700x1061 - Görüntüleme: 61 kez.)
«
Son Düzenleme: Haziran 24, 2025, 00:22:39 ÖÖ Gönderen: hayat bir oyundur
»
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #37 :
Haziran 24, 2025, 16:25:29 ÖS »
Alıntı sahibi: hayat bir oyundur üzerinde Haziran 24, 2025, 00:11:53 ÖÖ
bende o çiplerin de birebir bu firmaların fabrikalarında değil çin de fason üretildiğini söylüyorum yazıyı görmemişsiniz
internette benim yazdığım bir çok bilgi de yazmıyor ilk mega drive ı aldığımızda türkiyede yaygın bir internet yoktu
eklediğim resme bakarsanız mega drive ın ana işlemcisi 68000 in üretiminin resmi olarak bittiği tarih orjinal sega mega drive üretiminin sonlandığı tarihe denk geliyor lisanslı ve klon üretimler ise bu tarihten sonra başlamıştı motorola 68000 çipinin üretiminin bitirildiği tarih 1 haziran 1996 ve bu tarihten sonra üretilen her çip aral mega drive lar gibi çin malı ikinci kalite parçalar gerçek bu üstlerinde isim yazması onları orjinal mega drive lardaki parçalarla aynı yapmaz
yani çin de fason mega drive üreten hiç bir firma bu çipleri motorola dan nec ten yamaha dan almıyordu bunlar da çin malı ve aral mega drive lar gibi sapına kadar ikinci kalite bir aral mega drive ile kırmızı tuş orjinal bir mega drive ın kasasını açan herkes görür bunu.
böylece bu bilgiler de internette ilk defa bu sitede
Yazdıklarının bir kısmı doğru olabilir ama konunun ana tartışması klon ile orjinal cihazlar arasındaki farklar, Aral ithalatın getirdiği cihazlar lisanslı olması sebebi ile orjinal kategorsindedir, içindeki parçaların markaları veya üretildiği fabrikalar değişken olabilir bu o parçaların kalitesiz, işini yerine getiremeyen parça olduğu anlamına gelmez,
misal bir bilgisayarın işlemcisi intel de olabilir amd de olabilir, önemli olan bu işlemcilerin markası değil performanslarıdır, sen intele kaliteli dersin ben amd ye kaliteli derim bunlar göreceli ve kişisel yorumlardır, Aral'ın getirdiği cihazlar normal klon cihazlardan bariz bir şekilde kaliteli ve sağlamdır, üstelik lisansı da vardır.
Ama he dersen ki us genesis 2 ile veya kırmızı tuşlu avrupa modeli mega drive 2 ile karşılaştırıldığında bir takım kalite farkı var mı var ama bu ayrı bir konu, içindeki parçaları A firması üretmiştir veya B firması üretmiştir, bunlar her marka konsolun revizyonlarında değişebilir.
Bu konuya neden değindim çünkü sen diyorsun ki ülkemizdeki mavi tuşlu sega mega drive 2 lerin hepsi klon, nasıl klon Aral'ın ki orjinal işte lisanslı firma.
Başka bir örnekle xbox 360'ın bir dünya versyonu var, her model ayrı bir işlemci, ayrı parçalar kullanıyor ama biz hangisi olursa olsun bu konsolların herhangi bir versyonuna klon diyebiliyor muyuz hayır.
Ayrıca sega fabrikası üretimi durduşmuş olabilir ama parça tedarikçi firmalar eş zamanlı durdurmuş olamaz veya elinde stoklarda eş zamanlı parça tükenmiş olamaz, bu sebeple bu parçaların bazıları da bu Aral'ın cihazlarında kullanılmıştır.
«
Son Düzenleme: Haziran 24, 2025, 16:27:46 ÖS Gönderen: segaa
»
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #38 :
Haziran 24, 2025, 20:58:48 ÖS »
yine de aynı yerdeyim aral ın getirdiği cihazlarla orjinal sega üretimi cihazlarin arasinda en kucuk parcaya kadar buyuk kalite farki var bu fark goruntu kalitesinde ses kalitesinde fps oraninda kendini belli ediyor yukarida iki board ın da resmi var yuzlercesini inceledim en ufak direnc bile fark ediyor kasa plastik kalitesi adaptör kalitesi hatta dış ambalajın karton kalitesi bile orjinal orjinaldir fason fasondur fabrikalar 16 bit cihazlar için parça üretimini bırakıp 32 bit cihazlar için parça üretimine geçtiklerinde 16 bit cihazların parça üretimleri de ikinci sınıf fabrikalara düştü üretim kalitesinde en ufak parçaya hatta vidalara pcb ye kadar bence dağlar var hatta küçücük kulaklık pcb sinde bile sega yazar ama siz az fark var diyebilirsiniz.imkanı olan açıp incelesin görsün.kapkara bir pcb ye takılmış kapkara parçalar ile ışıl ışıl bir pcb ye takılmış ışıl ışıl parçalar aynı gibi görünse de kalite yalan söylemez.açtık gördük oynadık biliyoruz laf aramızda sega yüksek kalitede üretim yapan bir firmaydı o kalite hiç bir ürününde düşmez standarttır.sega üretim yapacağı zaman en büyük firmalardan parçaları temin eder bu parçalar ile üretim yapardı çin ve tayvan daki ikinci sınıf üreticilerin bu imkanı yoktu yine yazalım en yüksek kalite parçalar zaten kullanamazlardı neden çünkü maliyet artardı cihazın ömrü zaten bitmişti kalite düşükse o cihaz lisanslı üretimdir ama gerçek sega üretimi değildir şarkıda da dediği gibi FARK VAR.
https://m.youtube.com/watch?v=2Pt2p7eMFtg&list=RD2Pt2p7eMFtg&start_radio=1
«
Son Düzenleme: Haziran 24, 2025, 21:05:53 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur
»
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #39 :
Haziran 29, 2025, 20:07:24 ÖS »
Vereceğim tek bildiğim örnek Playstation 2'nin 9000 serisinin son çıkan sürümü neredeyse içi boş kutu, çipler azalmış, fan tırt, dvd sürücü tırt, video kablosunda nüve yok, ilk çıkanla arasında dağlar kadar fark var ama orjinal, ithal edilmiş lisanslı ürünse orjinaldir.
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #40 :
Haziran 29, 2025, 20:18:19 ÖS »
1000 modeli de 9000 modeli de orijinal parçalarını sony nin tedarik ettiği kendi resmi fabrikalarında üretildiler evet 1000 modeli ps1 ile 9000 model ps1 arasında dağlar var ps one ve ps2 den itibaren tüm oyun konsolları nın hatta iphone ipad dahil üretimini foxconn devir aldı kısaca ps2 den itibaren tüm oyun konsolları foxconn fabrikasında üretildi.bu fabrika kalite standartlarını yerine getiren ve resmi tedarikçiler ile çalışan bir firma üretimdeki köle düzeni hariç.
https://m.youtube.com/watch?v=gGNzEwecj7o&pp=ygUIZm94Y29ubiA%3D
Sony-PlayStation-SCPH-1000-Motherboard-Top-1.jpg
(311.5 KB - Yükleme: 23 kez.)
PS9001-Motherboard-1.jpg
(474.98 KB, 1600x830 - Görüntüleme: 49 kez.)
Foxconn-Fabrika2-768x512.jpg
(80.72 KB - Yükleme: 19 kez.)
«
Son Düzenleme: Haziran 29, 2025, 21:15:47 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur
»
commander64
Uzman
«
Yanıtla #41 :
Haziran 29, 2025, 23:43:10 ÖS »
Alıntı sahibi: hayat bir oyundur üzerinde Haziran 24, 2025, 20:58:48 ÖS
yine de aynı yerdeyim aral ın getirdiği cihazlarla orjinal sega üretimi cihazlarin arasinda en kucuk parcaya kadar buyuk kalite farki var bu fark goruntu kalitesinde ses kalitesinde fps oraninda kendini belli ediyor yukarida iki board ın da resmi var yuzlercesini inceledim en ufak direnc bile fark ediyor kasa plastik kalitesi adaptör kalitesi hatta dış ambalajın karton kalitesi bile orjinal orjinaldir fason fasondur fabrikalar 16 bit cihazlar için parça üretimini bırakıp 32 bit cihazlar için parça üretimine geçtiklerinde 16 bit cihazların parça üretimleri de ikinci sınıf fabrikalara düştü üretim kalitesinde en ufak parçaya hatta vidalara pcb ye kadar bence dağlar var hatta küçücük kulaklık pcb sinde bile sega yazar ama siz az fark var diyebilirsiniz.imkanı olan açıp incelesin görsün.kapkara bir pcb ye takılmış kapkara parçalar ile ışıl ışıl bir pcb ye takılmış ışıl ışıl parçalar aynı gibi görünse de kalite yalan söylemez.açtık gördük oynadık biliyoruz laf aramızda sega yüksek kalitede üretim yapan bir firmaydı o kalite hiç bir ürününde düşmez standarttır.sega üretim yapacağı zaman en büyük firmalardan parçaları temin eder bu parçalar ile üretim yapardı çin ve tayvan daki ikinci sınıf üreticilerin bu imkanı yoktu yine yazalım en yüksek kalite parçalar zaten kullanamazlardı neden çünkü maliyet artardı cihazın ömrü zaten bitmişti kalite düşükse o cihaz lisanslı üretimdir ama gerçek sega üretimi değildir şarkıda da dediği gibi FARK VAR.
https://m.youtube.com/watch?v=2Pt2p7eMFtg&list=RD2Pt2p7eMFtg&start_radio=1
Şu ana kadar söktüğüm-tamir ettiğim, sattığım ve çöpe attığım megadrive-genesis sayısını hatırlamıyorum bile, biraz daha sökün o zaman. Ben görmedim o zaman yoktu diye birşey olmaz. Aral ithalatın getirdiği SEGA üretimi mavi tuşlu, yüksek kaliteli, her tarafı SEGA markalı pcb'li ve orjinal çipleri olanlar vardı. Bunun yanında yine Aral kaynaklı çok kalitesiz olanlarda vardı. Sonra, Aral daha da kalitesizlerini getirdi.
«
Son Düzenleme: Haziran 29, 2025, 23:44:42 ÖS Gönderen: commander64
»
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #42 :
Haziran 30, 2025, 01:40:00 ÖÖ »
o çipler ve parçalar da çin de tayvanda fason üretiliyordu aynı konsolları gibi sega nın kullandığı parçalar ile mega drive üretimi resmi olarak sonlandıktan sonra fason üretilen cihazlardaki parçalar aynı kalitede değildi ucuza mal ediliyordu çünkü ömrü biten bu konsolu daha ucuza satmanın başka bir yolu yoktu yamaha nec sharp isimli çipleri de lisans ile üreten fabrikalar vardı ayrı bazılarında sadece japan yazar marka da yoktur lisans altında üretimi yapılan 16 bit cihazlar varken büyük firmalar 32 bit cihazlar için üretime mesai harcıyordu yine yazıp başka mega drive sökmeye gerek duymadan belirtirim.tıpkı brezilyada lisans ile üretilen dreamcast ile sega nın kendi ürettirdiğinin bir olmadığı gibi.bunlara gd emu takarsanız anında dumanı görürsünüz.değişik bir test yapmak isterseniz aral sega megadrive ı 32x veya sega cd aparatıyla deneyin.aral da zaten satarken bunları tayvandan çinden değil de japonyadan olduğuna yemin ediyor ve orijinal pal system diyerek pazarlıyordu hayalleri yıkmayalım yoksa eldeki onca cihazın hatrı da var fps si düşükmüş renk paleti zayıfmış bunlar çok önemli değil orijinal sega saturn ün yanına koyunca da kaynamış gitmiş.e hologram ı da var tamamdır o zaman sonuçta lisanslı değil mi.bitti.
images-271.jpg
(39.74 KB, 554x525 - Görüntüleme: 42 kez.)
ErYi0JwXEAAzc7s.jpg
(463.85 KB, 1268x2001 - Görüntüleme: 46 kez.)
images-272.jpg
(36.2 KB, 778x353 - Görüntüleme: 49 kez.)
Sega_TR_advert_1997.03.jpg
(203.33 KB - Yükleme: 21 kez.)
417px-Gameshow_28_TR_Sega_advert.png
(447.71 KB, 417x599 - Görüntüleme: 46 kez.)
425px-Gameshow_30_TR_Sega_advert.png
(505.27 KB, 425x600 - Görüntüleme: 44 kez.)
418px-Gameshow_27_TR_Sega_advert.png
(435.93 KB, 418x599 - Görüntüleme: 50 kez.)
Asian_Aral_mdII_box_sticker.jpg
(29.04 KB - Yükleme: 19 kez.)
Screenshot_2025-06-30-03-01-21-562~2.jpg
(93.78 KB, 720x1164 - Görüntüleme: 45 kez.)
«
Son Düzenleme: Haziran 30, 2025, 03:08:15 ÖÖ Gönderen: hayat bir oyundur
»
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #43 :
Haziran 30, 2025, 03:36:16 ÖÖ »
resim hakkı azaldı aral ve sega md2 nin motorola çiplerini yan yana koyalım hangisi hangisi de yazmayalım bilmece olsun.
lehimlerin ve yolların parıltısı çipin siyahı da ip ucu olsun.iki çipteki resim de va 1.8 board a ait.biri sega üretimi diğeri aral lisanslı üretim.sizce hangisi hangisi.va 1.8 asia dendi mi üretim kalitesi birden dibe vuruyor bu board dan öncekiler ve sonraki versiyonlar ki sadece amerika için her versiyonun kalitesi yukarıda.ihracat için bu versiyonun seçilmiş olması da tesadüf değil.va 1.8 deki 5665 çipi va 2 board un da 5685 ile değiştiriliyor.biri aral diğeri sega bu sefer ip ucu yok resimlere tıklayıp büyütün.
Screenshot_2025-06-30-03-27-23-163~2.jpg
(110.25 KB, 720x1071 - Görüntüleme: 53 kez.)
Screenshot_2025-06-30-03-25-40-518~3.jpg
(126.96 KB, 1049x720 - Görüntüleme: 58 kez.)
Screenshot_2025-06-30-04-03-17-611.jpg
(116.19 KB, 720x995 - Görüntüleme: 53 kez.)
Screenshot_2025-06-30-04-02-37-554.jpg
(422.95 KB, 720x1440 - Görüntüleme: 46 kez.)
Screenshot_2025-06-30-04-10-05-598.jpg
(604.66 KB, 720x1440 - Görüntüleme: 52 kez.)
Screenshot_2025-06-30-04-13-11-917.jpg
(111.8 KB, 684x720 - Görüntüleme: 47 kez.)
Screenshot_2025-06-30-04-33-16-658~2.jpg
(138.89 KB, 720x1047 - Görüntüleme: 50 kez.)
Screenshot_2025-06-30-04-32-32-091~2.jpg
(165.18 KB, 720x1153 - Görüntüleme: 55 kez.)
«
Son Düzenleme: Haziran 30, 2025, 04:44:46 ÖÖ Gönderen: hayat bir oyundur
»
commander64
Uzman
«
Yanıtla #44 :
Haziran 30, 2025, 16:30:17 ÖS »
Şampiyon sensin anladık kendini ispatlama çabası içerisindesin. Gözlerimin neler neler gördüğünü anlatsam da inanmazsın belli. O yüzden bilmediğin şeyler de olabileceğini kabul etmemen de senin sorunun.
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: